Om meg

  • 16.12.2013, 01:54

Født i Nordfjordeid, oppvokst i Larvik, bodd nesten to år i Sverige, deretter nesten to år i Hamar før jeg flyttet til Stryn i september 2015. Her har jeg sikkert kommet for å bli, for nå har jeg kjøpt leilighet sammen med kjæresten min Peter. Leiligheten er trolig klar rett før jul, altså splitter ny! Jeg kjører rett og slett i gang 50 spørsmål og svar her, så er det lettere for meg å åpne meg for dere :-)

Kan kontaktes på iris_taklo@hotmail.com
Snapchat: iristaklo (bruker kun MyStory)
Instagram: @iristaklo

1. Hvor gammel er du om fem år? Da er jeg 30 år gammel. Det er faktisk helt på jordet sykt. Og jeg er ikke bare 30: jeg fyller 31 samme året.

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Peter og katta :-)

3. Hvor høy er du? Hold dere fast.... 154 cm!   Når jeg ligger. Neida. 

4. Hvilken film så du sist? Child 44 med Tom Hardy som hovedrollen.

5. Hvem ringte du sist? Peter. 

6. Hvem ringte deg sist? Peter.

7. Hva stod det på den siste sms'en du fikk? "<3"

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Det spørs helt hva det gjelder og om jeg har god tid eller ikke. Jeg hater å snakke i telefonen, men hvis jeg trenger svar asap, velger jeg heller å ringe fremfor å vente på svar via tekst. Men sms er som regel det beste for min del. Det går ikke én telefonsamtale uten at jeg lager klein stemning, haha. "Hæææ?" og "Eeehm... Kan du si det du sa om igjen?" og "Unnskyld, nå hørte jeg ikke det siste du sa.." Bare... ikke ring meg.

9. Hva er ditt favorittsted? Et sted hvor jeg er helt alene, med favorittsnacks, behagelig musikk og frisk luft. Gjerne sol og noe digg drikke. Ser for meg at favorittstedet om et år fra nå er verandaen vår <3

10. Hvilket sted foretrekker du minst? Alle steder hvor alle er fulle og jeg er edru, haha.

11. Når så du moren din sist? 14. mai. Mamma i mitt hjerte <3

12. Hvilken øyenfarge har du? Hovedfargen er grønn, men det skimter til med brunt og gult innimellom. 

13. Hvilken julesang er din favoritt? Simply having a wonderful christmas time av Paul McCartney. Rett og slett en godsang. Den varmer sjelen min så godt at jeg kan ikke beskrive følelsen en gang! Fikk lyst til å sette den på nå, men kom fram til med en gang at jeg skal holde den til desember-måned, sånn at jeg i hvert fall har noe å hente julestemning fra..

14. Er foreldrene dine gift eller skilt? De er skilt. Men det har aldri vært et problem. De er venner og jeg er veldig glad i begge to, pluss begge steforeldrene mine <3

15. Når våknet du i dag? 06:30. Skulle i møte om digitalisering av sykemeldinger (framtiden folkeeens).

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Vanskelig å si. Hva som helst kan skje. Kanskje jeg er master barista. Kanskje jeg ikke bor i Stryn lenger. Kanskje jeg er på backpacking i midtlivskrisa. Kanskje jeg har to barn med Peter. Mitt høyeste ønske er at jeg og de jeg er glad i er fornøyd. Ikke bare fornøyd, men drithappy!

17. Hva skremte deg om natten som barn? Det var først og fremst Kaptein Sabeltann, etter at jeg drømte at han og mamma var samme person og skulle brenne meg og lillesøster inne i nabohuset. Monster nummer 2 var Bjarne fra Sesam Stasjon, etter at jeg så han skifte bleie på lillesøsteren min. Jeg trodde i flere år at det var ekte, men mest sannsynlig har jeg hatt feberfantasier. Var alltid redd for at Bjarne skulle komme inn på rommet mitt, og jeg var alltid redd for at mamma skulle sovne med håret liggende over ansiktet (så jo ut som en Kaptein Sabeltann-bart).

18. Hvilken youtube-video var det sist som fikk deg til å le? En unge med golfkølle som slo sin far midt i fleisen :-) Nå gikk jeg faktisk inn på youtube og søkte på "funny" bare for å kunne svare noe. Er nesten aldri inne på youtube lenger.

19. Hva er din beste egenskap? Det er garantert at jeg ser det positive i ting. Hadde jeg fått sparken i dag, så hadde jeg selvsagt begynt å grine og vært i sjokk, haha, men etter litt tankekjør hadde jeg nok tenkt "jaja, nå har jeg tid til backpacking". Ganske greit å være meg sånn sett. Jeg er nesten aldri sur over noe eller sur på noen. Derimot blir jeg veldig trist når andre er sint. Ikke nødvendigvis fordi jeg følger meg urettferdig behandlet, men rett og slett fordi jeg blir oppgitt over deres væremåte, som orker å gå rundt å være sur på folk. Men men, det skal jo være gøy at vi er så forskjellige :-D

20. Hva er din verste egenskap? Small talk. Håper jeg kan lære det en dag. Kjøpte til og med en bok for et par år siden som handler om hvordan jeg skal klare å snakke med folk, hahaha. Her har dere min første "ordentlige" samtale med Peter:

*går forbi restauranten Peter jobba på den gang*
Peter: Hei Iris, skal du på jobb?
Meg: Ja. Jobber du her?
Peter: Ja.
Meg: Kult! *springer vekk*

21. Sover du med eller uten klær om natten? Sover i truse. Alt annet er pain in the ass. Det hender faktisk at jeg legger meg med sokker hvis det er altfor kaldt, men da må jeg til slutt ta de av for at jeg skal klare å sovne.

22. Hvor mange puter har du i sengen? En hotellpute, en vanlig sovepute og en pyntepute. Hotellputa må jeg ha bak soveputa når jeg skal sitte oppreist og lese. Pynteputa bare havna der. Pynter aldri senga. 

23. Hva er det rareste du har spist? Jeg spiser alt jeg kommer over, jeg :-D Jeg synes det rareste er hamburgerdressing, for det er faktisk ikke mat i min gane. Æsj.

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Jeg har en hvit.... data? Kaller det PC jeg, men så har jeg hørt at PC er selve maskina til en stasjonær. Skjønner ingenting av dette språket. Den er i hvert fall liten og hvit.

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Det kommer heeelt an på hva jeg skal. Skal jeg ut liker jeg sko. Fryser jeg på føttene liker jeg sokker. Skal jeg i dusjen liker jeg å være barføtt. Heh. Men jeg liker ikke å være barføtt i sko!

26. Hva hører du på akkurat nå? Katta som prøver å grave mat ut av kattemat-posen.

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Det var en gang jeg kjøpte masse Solstikk (saft-is/pinne-is) på torstrand i Larvik. Har ikke sett den siden da. Etter det har jeg hatt hekta på Royal Trippel, men så gikk jeg lei. Akkurat nå fikk jeg lyst på Solo-is. Men Snickers og Sandwich har alltid vært enkle valg.

28. Hvilken dessert er din favoritt? Fridas svenske cheesecake!

29. Den største premien du har vunnet? 1000 kroner på FlaxforLivet. En gang da jeg var 10 år gammel eller noe sånt, fikk jeg plutselig en sykt stor premie fra Tine. Der var både permer, bøker, penner, blyanter, penal osv. Med i pakken lå tegningen jeg visstnok hadde tegnet i denne tegnekonkurransen. Problemet var bare at jeg ikke husket tegningen. Den var av ei ku som ble melka av maskiner, og så gikk melken rett i melkekartongene som sklei videre bort på et rullebånd og ut til butikkene. Fantasien høres jo ut som meg, så det kan godt hende jeg stod bak tegningen. Ellers fikk jeg mail fra Synnøves Gresk Yoghurt her om dagen, at jeg var en av de som har vunnet delpremie! Venter i spenning. Det kan være en ukes ferie, eller det kan være en badeball..

30. Liker du kaffe? Om jeg gjør! Beste starten på dagen det. Koseligere smak finnes ikke. Men jeg MÅ ha melk.

31. Hva drikker du helst til frokost? Da drikker jeg vann eller Biola Zero.

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Skulle ønske jeg var et sant skolelys og elsket skolen og lærerne, men det gjorde jeg dessverre ikke. Jeg holdt meg for meg selv og trivdes rett og slett ikke. Trist, men sant. Hadde jeg gått skole i dag så vet jeg at jeg hadde trivdes, åpnet meg og søkt kontakt. Men jeg husker norsklæreren Kari som tok meg ut på gangen og sa at jeg må bli forfatter og fortsette å skrive. Hun var så fornøyd med stilene mine at hun så helt gira ut mens hun sa det. Det minnet har brent seg fast hos meg. Skulle ønske jeg viste henne mer takknemlighet.

33. Kan du spille poker? Nei. Det er så mange som har prøvd å lære meg, men jeg skjønner bare ikke vitsen.

34. Hva har du spist i dag? To knekkebrød med reker og masjones. Skulle egentlig ha meg et glass Biola Zero også, men den hadde klumpet seg selv om den ikke går ut på dato før om 1 uke. Lurer på om Peter kan ha glemt den ute i romtemperatur en natt....

35. Nevn to historiske personer som interesserer deg: Hitler og Diana.

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på? RadioRock.

37. Vil du ha barn? Ja. Maks 2.

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Ja, norskengelsk, haha. Dere skulle virkelig hørt engelsken min på jobb. "is it den der I should use?" og "can you give me that klut?" og "I'm just gonna sit outside i.... eeeeh. i bakgården!". Det er virkelig katastrofalt. 

39. Sover du på en spesiell måte? Må sove på siden. Ligger i de fleste stillinger mens jeg prøver å bli trøtt da. Hvis jeg virkelig SLITER med å sovne, så legger jeg hodeputa nede ved beina, og så legger jeg meg i feil ende av senga. Peter skjønner jo ingen ting om morgenen :-D

40. Foretrekker du havet eller basseng? Jeg foretrekker vel havet, så lenge jeg ikke MÅ bade. Er livredd for fisk og andre skapninger i vann. Jeg føler det er deres verden, og at jeg ikke har sjangs mot noe. Føler jeg er i en klaustrofobisk slow motion, haha.

41. Hva bruker du helst penger på? Mat, interiør, dill dall.

42. Eier du dyrebare smykker? Nei. Men jeg har et armbånd som pappa selv har laget i Nordsjøen, som jeg er veldig glad i. Fikk det i konfirmasjonsgave!

43. Hva er ditt favorittprogram på TV? Heter det ikke Netflix? Heeeheee. Game of Thrones forever <3 Men akkurat nå ser jeg på "Fortsatt under samme tak". Kontraster..

44. Hva skal du gjøre i helgen? Jobbe og kooose meg.

45. Kan du stå på slalom? Spør meg igjen om noen år, for sist gikk det ikke heeelt strøkent. Var gøy da, med en halv flaske kahlua til frokost.

46. Hvordan imponerer man deg? Ved å være glad på andres vegne, unne andre suksess. Jeg synes det er altfor mange som mener folk ikke har fortjent ditt eller datt, eller at det er tilfeldigheter, eller at de hadde gjort det mye bedre selv og blaaa blaa blaa. Lyser misunnelse :-) Så ja, jeg blir rett og slett glad når andre folk er glade på andres vegne!

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Sånn Drrrrrrrrrrrrring drrrrrrring. Drrrrrrrrrrring drrrrrrrrrrring.

48. Fortell fem ting som leserne dine antagelig ikke vet om deg:

1. Jeg er veldig overtroisk og føler at vi er her for en grunn. Jeg er så overtroisk at hvis en person er slem mot meg, så føler jeg at jeg skulle få det i gave, for å utvikle meg som person. Haha, høres jo helt loco ut, men jeg elsker det.

2. Jeg synes katter og slanger er veldig like i ansiktet. Ikke så redd for slanger med andre ord.

3. Jeg har hatt problemer med magen siden jeg var 17 år gammel (hey, da jeg startet å blogge!), og de periodene jeg har gått på lavkarbo har det gått mye bedre.

4. Jeg har gått fra å være Cola-holiker til å bli Pepsi-holiker. Vet ikke om det finnes et eget avhengighetsord for Pepsi.

5. Jeg er redd for å få skryt foran andre mennesker. Jeg liker å få skryt (selv om jeg er dårlig på å ta imot), men jeg er livredd for at de som hører på skal bli sint på meg for at jeg får skryt. Makes no sense. Er vel janteloven som ligger og lurer.

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt? Etiketten på Jacobsen Red Christmas Ale.

50. Er du sosial? Skal vi seee. Jeg trives ekstremt godt i eget selskap, blir tappet for energi når jeg er med folk, lader batteriene kun når jeg er for meg selv, og suger på small talk. "ja jeg er sosial".

Charlotte

16.12.2013 kl. 02:36
Så fin du er og var som liten! :)

Kaisa Elise

16.12.2013 kl. 13:28
Kjekt og lese om :)

Drf

19.12.2013 kl. 15:48
du må lykke til med oppkjøen og les med lapen venn min <3 <3

ICT

19.12.2013 kl. 16:39
Drf: Takk for det :)

Drf

19.12.2013 kl. 22:08
vere god venn <3 flott jente <3

Leah

21.12.2013 kl. 04:45
Jeg er veldig glad for at du har begynt å blogge igjen!!!!! <3

ICT

21.12.2013 kl. 14:35
Leah: Weee :D <3

Charlotte T

01.02.2014 kl. 06:00
Så kjekt at du bestod oppkjøring til slutt, gratulerer..! Så du skal bli hedmarking!? Det er feil sie ta Mjøsa det iris..! :p fra neste sommer så blir jeg mest sannsynlig til å flytte oppover te riktig sie ta Mjøsa, mest sannsynlig Gjøvik eller Lillehammer..! Helst Gjøvik! :) håper alt står bra til.. Lenge siden jeg har sett deg! - Charlotte fra skolen..! Hahaha

Sandra Giséla

19.02.2015 kl. 17:31
Haha så fin beskrivelse av deg selv :) Liker måten du er selvmotsigende på, for det er de aller felste av oss! :) Ta meg selv som eksempel - jeg elsker å bo på landet, i landlige omgivelser omgitt av vakker natur, men kunne gjerne tenke meg å bo i en storby :)
ICT

Jeg er introvert, men sosial. Jeg liker det trygt og stabilt, men elsker forandringer. Jeg synes dyr er søte, men er ingen dyreelsker. Jeg elsker mat, men misliker lutefisk. Jeg er 25 år gammel, men både 14 og 90 til sinns. Jeg er glad i meg selv annen hver time, og hater meg selv annen hver time. Jeg liker å lese, men fullfører (nesten) aldri en hel bok. Jeg er urban, men skulle ønske at jeg bodde på en øy som i serien Lost. Jeg er blid, omtenksom, har en forferdelig latter og gjør altfor mange feil som jeg aldri lærer av.

Search

Bloggdesign

hits