ICT | Blogger - Vegan lifestyle

OPPSKRIFT-MANDAG: Gratinert wok

  • 17.07.2017 kl.21:12

Endelig ble det kylling til middag, og det ble fantastisk godt. Så godt at Peter sa til meg før han dro på trening: "Iris, du spiser ikke en dritt mer, for dette skal jeg ha med på jobb i morgen". Pluss i koneboka :-D Planen var wok, men så kjøpte jeg kokosmelk og planen ble plutselig kyllinggryte, og såå fant jeg squash i kjøleskapet og ost i fryseren - vips ble planen en helt annen, nemlig gratinert kyllingwok.

SAMSUNG CSC

Dette trenger du:
Strimlet kyllingfilét
En pakke fryste wokgrønnsaker
(skal jeg lage det igjen kommer jeg til å kutte brokkoli, gulløk, gulrot og paprika)
En pakke kokosmelk (jeg brukte Go Tan Asian Naturals)
2 stappa spiseskjeer gresk yoghurt
En god dose hakket ingefær
Krydder (jeg brukte Chili Explosion, kyllingkrydder, salt og pepper)
Squash
Revet ost

SAMSUNG CSC

Slik gjør du:
Stek kyllingbitene til det er gjennomstekt og putt i en kjele
Fres grønnsakene mens du hakker ingefær
Ha ingefæren oppi woken
Fres til grønnsakene er varme, men fortsatt har tyggemotstand
Bland alt med kyllingen oppi kjelen
Krydre med ønsket krydder
Hell i kokosmelken og kok opp
Rør inn gresk yoghurt
Hell alt i en ildfast form
Skjær squash i skiver og legg over
Strø til slutt revet ost over
Jeg anbefaler masse ost, da jeg måtte ta på mer mens jeg spiste :-)

SAMSUNG CSC

Stekes i 10-15 minutter på 220 grader, men følg med! Etter steketiden kan du la den hvile i 5 minutter før servering.

SAMSUNG CSC

Nam nam! Smaker sikkert like godt med fløte hvis du ikke har kokosmelk, men kokosmelk gir en eksotisk piff :-)

1 Kommentar

Camilla Heindorf

19.07.2017 kl. 21:54
Ser kjempe godt ut:)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits