ICT | Blogger - Vegan lifestyle

MINE MENINGER RUNDT LAVKARBO

  • 18.07.2017 kl.21:11

Det er morsomt, nå koser jeg meg masse med matlaging, og jeg nyter hver eneste bit jeg spiser fordi jeg vet at jeg ikke putter masse dritt i munnen min. Når jeg har spist "vanlig mat" som har hvetemel og masse stivelse i innholdet så har jeg følt at det er bortkasta. Bortkasta fordi jeg ikke gjør helsa en tjeneste, jeg bare spiser magefyll som ikke gjør så mye annet for seg enn å mette der og da.

SAMSUNG CSC

Jeg elsker et kosthold uten hvetemel og sukker, og jeg har gått på lavkarbo tidligere - første gang allerede som 17-åring fordi jeg sleit med magen. Etter det har jeg begynt på lavkarbo igjen de gangene magen har vært ekstra ille, og så begynt å spise alt annet etter hvert som magen forbedret seg. Denne gangen har jeg bestemt meg for å ha det som livsstil, med unntak selvfølgelig, jeg gidder jo ikke være helt nazi på det heller, som i bryllup og bursdager for eksempel. Har jeg lyst til å spise et skolebrød, så skal jeg spise et skolebrød liksom.

SAMSUNG CSC
Today's dinner

SAMSUNG CSC
Kjøttdeig stekt med gulløk, gulrot, svarte oliven og grovhakkede tomater. Stekt i ovn med squash og ost. Servert med tyrkisk yoghurt.

Hver gang jeg har hatt lavkarbo-kosthold har jeg møtt motstand. Noen sier at det er forferdelig usunt. Tenk å kutte ut hvetemel og sukker! .... For å si det slik: det er sunnere å spise nøtter og frø framfor å spise en brødskive som tilsvarer en spiseskje med sukker på grunn av hvetemelet i brødet. Vanskelig formulering. En gang til: Å spise en brødskive får blodsukkeret til å stige like mye som om du skulle spist en spiseskje med sukker! Og når blodsukkeret hele tiden skyter til værs, må bukspyttkjertelen produsere insulin for å få blodsukkeret ned igjen. Når blodsukkeret faller ned igjen, får du lyst på enda mer som får blodsukkeret til å skyte opp igjen (rus). Og så må bukspyttkjertelen produsere insulin for å få det ned igjen. Igjen og igjen og igjen. Høres ut som bukspyttkjertelen kan bli litt sliten?
Utsagn av Dr. Fedon Lindberg. //kvinneguidenHvetemel slipper altfor lett unna, som om det er helt uskyldig. Utifra teksten over her ser dere at hvetemel er omtrent det samme for kroppen som det sukker er. Er det rart vi blir syke og overvektige? Folk får jo ikke riktige fakta en gang. En person i familien sa til meg en gang "du kan snuse for min del, men brusen skal du holde deg unna". Jeg sier det samme om melet. Og om snusen for den saks skyld, men den gidder jeg ikke kutte ut helt enda ;-) Men tilbake til lavkarbo: mange forbinder det med høyt fettinntak. Der tror og mener jeg at man bare må se an hva man tåler. Jeg tåler masse fett, lillesøster blir dårlig av for mye fett. Selv om jeg går på lavkarbo så går jeg ikke på LCHF (Low Carb High Fat). Jeg bare spiser det jeg føler er godt for meg :-)

Sånn, det blir det siste jeg sier om lavkarbo. Orker ikke forsvare meg sånn jeg har måttet tidligere, så nå spytter jeg bare alt ut, og så får dere spise hva dere vil, og jeg spiser hva jeg vil. Koooooselig :-D

1 Kommentar

Jessica Kristiansen

18.07.2017 kl. 21:58
Jeg tenker at folk må få spise sånn som de selv ønsker, om det er lavkarbo så skjør på og stå på! Hvis det er vanlig man, helt greit :D

-Bli gjerne med i min konkurranse om en klokke fra Daniel Wellington på bloggen nå :)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits