ICT | Blogger - Vegan lifestyle

5 SUPERENKLE VEGANMIDDAGER

  • 07.09.2017 kl.00:08

Det har allerede gått en uke siden jeg bestemte meg for å bli veganer! Tiden speeder. Jeg synes det er mye lettere å være veganer enn å følge lavkarbo, for jeg kan jo spise helt normalt bare at jeg bytter ut kjøttet med noe annet. "Fake-meat", bønner og linser for eksempel. I dag hadde vi spaghetti og kjøttdeig, akkurat sånn som jeg alltid lager den - bare med vegankjøttdeig fra Hælsanskøk (fikk ikke til svenske bokstaver....) i stedenfor kjøttdeig. Peter kunne ikke forstå at dette ikke var kjøtt! Under bildene har jeg skrevet ned oppskriftene på det vi har spist av middager den siste uken.
 

Spaghetti & kjøttdeig og Pizza

Spaghetti og kjøttdeig ala. Irish:

Dette trenger du: En stor kjele og to stekepanner. Salat, spaghetti, vegankjøttdeig (fra fryser'n på Coop Extra), 1 stooor sjampinjong, 1 gulløk, 1 halvt fedd hvitløk, 1 boks grovhakka tomater, spaghettisaus på pose, et par tomater.

Dette gjør du: Begynn å kok spaghetti som anvist på pakken (gidder ikke å nevne noe mer om spaghetti nå, dere vet hvordan dere koker det). Mens du venter på at vannet skal koke, skjær sjampinjong, gulløk og hvitløk i små biter. Hell masse olje i en stekepanne, og stek sjampinjong, gulløk og hvitløk til det er gyllent, digg og godt stekt. Tilsett en boks grovhakka tomater, og dine egne oppskjærte tomater. Mens dette putrer for seg selv på svak varme, varmer du opp vegankjøttdeigen i stekepannen. Når vegankjøttdeigen er varm nok, hell det over i tomatsausen. Tilsett en halv pose spaghettisaus og cirka 3 dl. vann. La putre på svak varme mens du dekker bord ogsåvidere. Ferdig!


Pizza på restaurant:

Dette har jeg ikke laget hjemme, men spist på Stryn Kaffebar og Vertshus. Jeg tror de fleste pizzabunner på spisesteder er produsert uten melk og egg, men det er vel greit å spørre for sikkerhetsskyld. De er i hvert fall veganske der jeg jobber! Her har jeg rett og slett bare klæsja på med spinatblader, asparges, rødløk, paprika, mais, jalapeno, squash og sitron. Nam nam! I kveld var vi fire jenter på pizzadate, og til dét hadde jeg med meg cashewnøtter, paprika, svarte oliven, babymais, aromasopp og bearnaisesaus kokt på olje og kokosmelk! Bare fantasien setter grenser ;-D 


Brokkolisalat, vegantacos og burger

Brokkolisalat:

Dette trenger du: 2 brokkoli, 1 halv paprika (på bildet har jeg brukt én, men jeg syntes det ble for mye paprikasmak), 1 fedd hvitløk, mandler, tørket mango, rødvinseddik, olivenolje, sukrin/sukker, sitron.

Dette gjør du: Hakk så masse mandler du ønsker og stek det i ovnen på 200 grader (husker ikke steketid, bare følg med så det ikke blir brent). Mens mandlene steker skjærer du opp 1 brokkoli i mange småbiter, typ smuler, mens den andre brokkolien skjærer du i små buketter. Etter at mandlene er ferdige i ovnen, steker du brokkolibukettene på 200 grader i cirka 20 minutter. Husk litt olje og salt. Best når de er litt grilla og brune! Mens brokkolien er i ovnen skjærer du opp tørket mango (eller annen tørket frukt), paprika og hvitløk. Ha alt i en stor skål, bortsett fra hvitløken. 

Dressing: Bland sammen 3 ss olivenolje, 2 ss rødvinseddik, 1 ss sukrin/sukker og kuttet hvitløk. Skvis i en hel sitron. Når brokkolien er ferdig stekt skal absolutt alt blandes sammen i den store skålen :-D Snadder!


Taaacooo:

Alle vet hvordan de lager taco, men nå skal du bytte ut kjøttdeigen med røde linser! Lag alt akkurat som du pleier og voilà!


Saftig veganburger:

Dette trenger du: 3 stooore sjampinjong, 1 gulløk, 1 boks røde bønner, 1 dl havregryn, 2 dl havremel, olje, chili explosion-krydder.

Dette gjør du: Stek sjampinjong og gulløk til det er gyllent, saftig og digg. Kjør bønnene i blenderen til en grøtete masse. Bland bønner havremel og havregryn til en tørr deig, rør inn det du har stekt og til slutt 3 ss olje. Er det for våt deig kan du tilsette mer havremel. Er det for tørt så kan du ha i litt vann. Jeg brukte litt vann i blenderen uansett siden den suger og ville ikke kverne bønnene skikkelig.

Når du kjenner at deigen kan rulles til baller uten å gå i oppløsning så er det klart. Stek i pannen og trykk de litt flate. Server med ønsker tilbehør! Vi brukte Veggen Spelt som hamburgerbrød.
 


En venn av meg var veganer før og syntes det var gøy i begynnelsen, men så syntes han det ble kjipt å måtte kutte ut kjøtt hele tiden. Jeg også synes dette er veldig gøy nå i startfasen, men for min del spiller ikke kjøtt så stor rolle, så jeg tror jeg kommer til å takle dette fint. For all del, jeg elsker smaken av crispy bacon og fritert scampi, men det er ikke et must, og jeg har alltid spist mye mer tilbehør i forhold til kjøtt fordi jeg synes kjøtt har for tørr konsistens. Unghjort er vel det eneste kjøttet som virkelig har smelta i kjeften på meg, haha. Og kanskje kyllingnuggets...  Men men, etter en uke som veganer savner jeg egentlig bare jalapeno fylt med kremost :-)

1 Kommentar

Tinzor

07.09.2017 kl. 01:17
Diiiigg!

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits