ICT | Blogger - Vegan lifestyle

15 TING JEG ER EKSTRA GLAD I

 • 23.09.2017 - 15:57

 God lørdag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå begynner det virkelig å komme seg på sjuklingfronten altså, men det er fortsatt en hel dag med næring og en god natts søvn før jeg er der. I hope. Jeg tror alltid at jeg skal klare jobb neste dag, men så er jeg fortsatt syk. Så tror jeg neste dag, og neste dag, og neste dag... Blææ. Men i morgen tror jeg virkelig at jeg er klar! Blir fint å leve igjen, haha. Jeg mista stemmen i dag og! Blir spennende å høre de kommende dagene, for samtidig som jeg blir friskere, føles halsen mer og mer tørr. I dag brukte jeg morgenen på å skrive ned femten ting som gjør meg glad. Begynte egentlig på et innlegg om ting som irriterer meg, men så tenkte jeg "vettuhvaaa, det er nok negativitet her i verden, så jeg skal skrive fine ting!". Haha. Halleluja. Here we go!


 SUNN MAT SOM SMAKER GODT.
- Jeg synes pizza er digg altså, men ikke så digg som 10 sekunder stekt spinat rørt rundt med en hvitløksbåt på gaffel. Haha. Sunn mat er alltid diggest, både på smak og på følelsen man sitter igjen med etter inntak.

 GOD TID OM MORGENEN.
- Noe av det kjipeste jeg vet er å stresse før jobb, likevel klarer jeg å ende opp med nettopp dét hver dag. Få ganger har jeg tilfeldigvis fått nok søvn mange timer før jeg skal på jobb, og da har jeg verdens koseligste stund for meg selv. God frokost, kaffe eller te, litt penere i fjeset, kanskje en episode av Friends... Koselig! Skal bli flinkere til dette i høst.

 NY MAT JEG ALDRI HAR PRØVD FØR.
- Det er så digg følelse når jeg har klart å lage et nytt, velsmakende måltid som både Peter og jeg er fornøyd med! Blir megastolt de gangene Peter er fornøyd med alt det rare jeg lager, haha! Matlaging er en kunst, og ikke alltid så himla enkelt som jeg hadde trodd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 DAGEN ETTER SELVBRUNING.
- Haha, teit at jeg tar med denne, men jeg mener det, dagen etter selvbruning føler jeg meg mye bedre enn andre dager. Det er sprøtt hvordan litt brunfarge booster selvtilliten.

 HARRY PLACES.
- Kall Gran Canaria og Kielferga hva du vil, men denne jenta eeelsker ting som er harry, haha! Harry i mine øyne er gøy og uformelt. Føler meg fri og awesome. Wuhuu. Åh gud, så harry.

 REGNLYDER OG TORDEN.
- Jeg var vel den eneste på teltturer som syntes det var koselig at det begynte å regne. Elsker lyden av regn på alle slags tak! Så behagelig og avslappende. Torden kan også være avslappende, men blir det for voldsomt får jeg mer adrenalin og synes heller det er spennende og gøy, hehe.

 NYVASKET HJEM.
- Lite er så forfriskende som en ren og pen stue med nye, søte blomster på stuebordet!  BENSIN.
- Denne er nesten fæl å ta med her, men bensin lukter såååå digg. Det tror jeg synes når jeg fyller bensin. Lukker øynene og draar inn, hahaha. Mange synes nybakte boller eller nyklipt grass er en vinner, men her er det bensin ass, heheh..

 MUSIKK.
- Julemusikk, kirkemusikk, 80-tallsmusikk og Metallica. Jeg sier som jeg alltid sier: alle sjangere har noe bra og noe mindre bra. På en fridag hjemme alene setter jeg på 80-talls og danser. Julesanger synger jeg hele året. Og så elsker jeg å finne nye sanger jeg blir hekta på. I går hørte jeg Shine Bright av Andreas Jamsheree sikkert 60 ganger. 

 KATTA.
- Kjære pusen vår Noldus smelter meg i blant. Jeg smelter når han vekker meg med mjauinga si klokka fem om morgenen og jeg må slippe han ut. Han gjør meg glad når han kommer løpende så han tryner og sklir bortover presenningen fordi det har begynt å regne. Jeg ler meg ihjel når han tryner ned trappa fordi han hører lyden av mat som treffer skåla hans. Han underholder meg like mye som han underholder seg selv med å "klatre" fram og tilbake under sofaen. Heeelt raptus vettu! Pluss at det selvfølgelig er kult at han er tvekjønnet! Både kastrert og sterilisert. Han ser ut som en hannkatt, og hadde mest mannlige deler, haha. Derfor han.

 LATTERKRAMPER.
- Den beste latteren får jeg med familien min, spesielt kusine og søster. Gud så mange latterkramper! Jeg merker det på kropp og sjel når jeg har besøk av dem. Jeg kan være meg selv 104% og det gjør ingenting om man driter seg ut. Latterkrampene varer og varer og varer. Lykkelig latter-smertehelvete, om jeg skal prøve å beskrive det, haha.

 ÅRSTIDER.
- Tro meg, jeg er ei sommerjente og vil gjerne bo i et land som har sol hele året. Samtidig er det veldig sjarmerende med de årstidene vi har i Norge. Jeg kommer til å angre på at jeg skrev dette, haha. Neida. I vinter gleder jeg meg til å sitte i vår splitter nye leilighet med god varme og en te-kopp i hendene. Det blir fint! Ellers synes jeg sommeren kunne vart mye lenger. Typ seks måneder. Det hadde vært perfekt! Kontraster er uansett bra, og det er vel få som setter så stor pris på sommer som det vi skandinavere gjør?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 EN PRODUKTIV DAG PÅ JOBB.
- Jeg kommer sikkert alltid til å være redd for å gjøre feil eller fucke opp, men følelsen etter å ha gjennomført en arbeidsdag med glans uten feil er awesome. Ikke at det skjer så mange feil altså, men alle dager er ikke perfekte heller. Alt kan bli bedre og bedre og bedre :-D 

 VEGANSK LIV.
- Føler at det er det beste valget jeg har tatt noen gang. Jeg føler at jeg gjør noe viktig, for dyr, klode og mennesker. Ikke at kun jeg gjør så mye forskjell, men det er uansett litt når man tenker etter. Vanligvis ville jeg kjøpt et kjøttprodukt cirka annenhver dag. Det er typ 180 pakninger i året. Det er jo faktisk en del. I tillegg føler jeg meg mye bedre i kropp og hode. Vegansk liv føles ikke annet enn bra!

 Å SKRIVE.
- Dere skulle sett alle skrivebøkene mine, haha! Jeg er avhengig av å skrive, både blogg, notater, lister, dagbok.... Jeg elsker å skrive ned ting, og jeg elsker å stryke av ting på lister. 


Og det var det :-D Nå er jeg sliten. Har klart å sitte oppreist på stol ved spisebordet i neeesten hele dag. Nå skal jeg legge meg på sofaen og lade batteriene. Skal bli frisk i kveld! Jeg tror faktisk at den anti-forkjølelsessuppa mi har hjulpet altså! Har spist det i dag og, pluss smoothie og eplejuice, og ellers mine to faste shotter med vitaminer (jern, B12 osv). Kos dere i dag!

Søvn knekker det verste

 • 21.09.2017 - 00:41

Noe av det vitkigste for meg når jeg kjenner kroppen begynner å bli sjuk, er litt ekstra søvn. Det er flere ganger at starten på influensa på magisk vis bare har slutta før det rakk å eksplodere, og alle gangene har jeg vært sikker på at det var den ekstra søvnen som redda meg :-D Og curamed et par ganger, men det er hundre år siden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Meg og Petrus på tur i Brumunddal i august.

I går kveld begynte jeg å kjenne noe, og i 2-tiden på natta måtte jeg stå opp og drikke te. I dag har det gått fint på jobb, men så begynte det igjen på ettermiddagen. I ni-tiden var jeg så trøtt at jeg måtte bare sove, men idiotisk nok våkna jeg av meg selv rundt elleve. Skulle sovet til morningen, men livet kan ikke være perfekt si. Nå har jeg satt på en vask med klær og venter på at te-vannet skal bli klart. Det er noe med meg, sykdom, rastløshet og husmorsarbeid. Slår aldri feil. Og ommøblering, faktisk. Skjønner ikke hvorfor man velger å jobbe seg ihjel på den måten når man holder på å visne bort i feber, men jeg har det sikkert fra mamma.

Jeg fant nettopp ut at kokosmelk (sånn fra GoGreen eller Alpro) passer fint i te som vanlig melk :-) Var ganske sikker på at den skulle klumpe/skille seg, men det gikk smooooth ass. Te og vann er alt jeg har drukket det siste døgnet, pluss masse hvitløk, ingefær, sitron.... Skal.ikke.bli.sjuk! For husvaskens skyld kan jeg gjerne bli det, men nei takk, ellers takk.

Dere får ha en god natt. Nå skal jeg hente en klesvask nedi den skumle, mørke kjelleren vår, så skal jeg drikke en kopp til med te før jeg legger meg. Peter har allerede lagt seg, for en gangs skyld. Han pleier alltid å vente på meg, og det ender med at jeg må si noe som "klarer du ikke å legge deg selv?". Stakkars Petrus, kan ikke være lett med ei uromantisk drittkjerring som meg. Neida. Hehe. Love him!

MIN FRIDAG - "TIME FOR TIME"

 • 19.09.2017 - 22:35

God kveld mine vakre kanelsnurrer! Funfact: Peter kaller meg sånne teite ting hele tiden. For eksempel hvis jeg roper på han, så kan han finne på å svare "Jaa, hva er det min lekre majonestube?". Anyways, tenkte å vise dere min spennende fridag med bilder! Og litt tekst seff. Et bilde sier egentlig mer enn tusen ord, men husk at jeg er amatørfotograf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL: 14:00: Har stått opp for lengst (later vi som) og jeg skal kjøre Dorr til Horningdal, men slår ihjel litt tid med påspandert kaffelatte på Vertshuset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL. 15:00: Overlevde kjøreturen (jeg kjørte), og sitter plutselig på et venterom for et ellet annet i Horningdalen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL: 15:15: Legger merke til at det henger malerier på veggene på venterommet. Prøver å være dyp og kunstnerisk med å studere bildene. Det ene maleriet så ut som to mennesker som hadde en slags absurd versjon av 69. Maleriet dere ser over fikk meg til å tenke på white walkers. Jeg savner Game of Thrones.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL: 15:30: Kaffelatte på soya kicka plutselig inn (wuhuu), og jeg lånte toalettet ved siden av venterommet. Speil = selfie. Vet ikke hvorfor jeg redigerte to av meg selv, men til mitt forsvar har jeg drukket en halv flaske rødvin og en liten øl. Hehe. Og ja, det skal stå liten. Ikke liter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL: Vet faktisk ikke: Bestemmer meg for å gå tur mens jeg venter. Tar bilde av lekeplassen før jeg går inn på Coop Marked og ser på ting for moroskyld. Plutselig kom Dorid med tacostasj i hånda, hvilket satte meg ut siden jeg også hadde planlagt taco i dag. Vi bestemte oss for å ha middag sammen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL: 16:35: Jeg lager Guacamole for tacotirsdag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

17:00: Feirer vegansk liv med et glass vin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL. 17:10: Maten er klar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL. 17:15: Jeg klarer ikke spise noe som helst med hendene, og fucker til hver gang jeg prøver. Bestikk og grøt er tingen!

Rett etter middag måtte Peter dra til Olden for å hjelpe til med noe. Vi starter vår faste avskjedssamtale....
Peter: Da stikker jeg da.
Meg: Okej hadet. 
Peter: Glad i deg.
Meg: Glad i deg og. Kjør pent.
Peter: Alltid.
Meg: Okej bra. Bye mafakka.
Peter: Eeeh.
Meg: Det ble for klissete. Måtte ødelegge det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL. 21:00: Har drukket for mye vin og begynner å ta selfies, mens Dorid og jeg sitter fortsatt etter middagen og prater om alt mellom himmel og jord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL. 22:00: Gått over fra vin og øl til smoothie. Smart pike.

JEG ER RETT OG SLETT DIGG, ELLER?

 • 13.09.2017 - 21:57

Jeg kom til å tenke på noe i stad da jeg satte på første episode av The Good Place på Netflix. Handler om livet etter døden, der nede og der oppe. Er man snill og god så havner man der oppe, og er man slem og egoistisk så havner man der nede. Det vanlige vi har hørt i alle år fra bøkene. Plutselig slo det meg at det hjelper vel ikke å være snill og god mot alle mennesker, dyr og jordklode, om man ikke er snill mot seg selv i tillegg? Sitt eget "jeg" må jo også betraktes som et "annet" menneske, og da kan man ikke behandle det som mindreverdig. 

For eksempel, du er sykt dårlig på å si nei til jobb, venner, familie, trening, skole og alt av forpliktelser - fordi du vil hjelpe, du vil være et godt menneske, og du vil utstråle et perfekt liv med gode karakterer, sosiale happeninger, bra kropp og bra CV. Egentlig orker du ikke, men du klarer ikke stoppe fordi alt dette forventes av deg, og du skriker på innsiden. Hva hjelper det da å være snill mot alle andre, når du dreper ditt eget menneske? Du ville vel ikke pushet lillesøsteren din til å være psycho-perfekt på alle områder selv om du så det reiv henne i stykker? Hvorfor gjør vi mennesker det mot oss selv da?

Et annet eksempel: kjæresten din er ikke glad i seg selv, og han tror at lykken i hans liv avhenger av deg og menneskene rundt han. Han truer med å ta sitt eget liv hvis du går fra han. Så du velger å være med han fordi du ikke vil at han skal gjøre noe dumt, men egentlig vil du leve ditt eget liv, uten han. Etter min mening er du jo ikke et dårlig menneske når du velger å gå fra han. Du hadde vel ikke tvunget en annen person til å være sammen med noen de ikke ville? Så hvorfor gjør vi mennesker det mot oss selv da?

Det er som om vi regner vårt eget "jeg" som mindre verdt enn alle andres. På samme måte er det helt krise når en person sier "ja, jeg synes jeg er sykt digg". Hvorfor får vi lov å si det om andre "fy flate hu der har fin rompe", men ikke om "vårt eget menneske"? Det er jo egentlig litt fjernt når man tenker over det? Jeg skjønner at det er sånn, men samtidig synes jeg det er rart. For noen uker siden da Peter og jeg kjørte til en plass, så jeg meg i speilet og sa plutselig "vet du hva? Jeg er egentlig veldig heldig med utseendet mitt". Peter spruta ut i latter siden det kom så plutselig. Men hadde jeg sagt "vet du hva? Jennifer Aniston er egentlig veldig heldig med utseendet sitt", så hadde han kanskje ikke reagert i det hele tatt. Det blir av en eller annen grunn bare feil og morsomt når folk gir store komplimenter til seg selv. Hvorfor? 

Det var kveldens grublerier. Velkommen til mitt hode :-) Jeg er utrolig lekker og talentfull. Skulle vært skuespiller i LA! Hehe, høres feil ut ikke sant? Ble litt provosert? Merkelig, sånn egentlig. Sklei litt ut i flere ting her nå, men poenget er i hvert fall: man kommer vel ikke til "the good place" hvis man bruker hele livet på å være god mot andre og hate seg selv?

OPPDATERING PÅ VEGANSK KOSTHOLD

 • 04.09.2017 - 08:38

I tillegg til at jeg innrømte i forrige innlegg at jeg kanskje har et anstrengt forhold til mat, så vil jeg også si at jeg synes mat er veldig givende. Jeg er til vanlig ei kjedelig jente med lite hobbyer og vanskelig for å finne ting gøy og livsinspirerende (haha..), mens mat og blogging/skriving har alltid vært noe jeg synes er moro, og da blir man jo automatisk litt opphengt i det uten at det trenger å være et problem.


-Bildet er hentet herfra-

Som dere vet har jeg vært stor lavkarbo-fan og fått dårlig samvittighet bare av å spise brød. De siste fire dagene har jeg ikke fått dårlig samvittighet over verken brød eller quinoa for å si det slik, bare på grunn av at jeg har fått en ny mat-tro! Jeg vet det er sykt at jeg er så lett å overbevise (What the health), men til tross for at jeg var obs på faktafeil i dokumentaren, gjorde jeg litt research all over the internett etter den lille break-downen min - og fant ut at vegan er tingen! For min del. Både fordi det virker sunt i mitt hode og miljø- og dyrevennlig (jeg er fullt klar over at ikke all kjøttproduksjon er satans forurensende eller helseskadelig, og jeg er også fullt klar over at mange dyr lever godt fram til de blir slakta på en koseligere måte). Fjerde grunnen er rett og slett hobby. Jeg elsker utfordringer med mat, og på denne måten kommer jeg til å oppdage flere smaker og nye kokkekunster.Hjemme har vi allerede hatt hamburger laget av blant annet bønner, stekt løk, purreløk og sjampinjong. Vi har hatt quinoasalat med blant annet mango, avokado og valnøtter. I går byttet vi ut kjøttdeigen med linser til tacoen, og Peter digga det! Peter er med på moroa, men vil fortsette å spise som normalt ute og på besøk, hvis dere lurte. I dag ble det ovnstekt brokkoli med paprika, tørket mango, ristede mandler og dressing av rødvinseddik, olivenolje, hvitløk og sukrin. Mange gode oppskrifter der ute! Viktig å påpeke at jeg får i meg B12 osv. :-D

Jeg skal ikke henge meg opp i vegan her på bloggen, men syntes jeg skulle si fra hvordan det går med meg etter det dramatiske innlegget her om dagen, hehe! Hvis dere ser eller har sett dokumentaren What the Health, så anbefaler jeg dere å lese dette innlegget som ei venninne linket meg i går! (Informasjon om alt som visstnok er feil og riktig i filmen) Tjohei.

JEG LEGGER MEG FLAT

 • 31.08.2017 - 17:46

Det som gjør meg mest fortvila akkurat nå, er at jeg i maaange år har vært helt klar på at sukker og hvetemel er den verste fienden, og jeg har følt meg fornøyd, flink og snill med kroppen når jeg unngår dette. Helt til jeg så "What the health" på Netflix i går som forteller oss om noe helt annet. Kjøtt, egg, meieriprodukter, fet fisk osv. er den største fienden. Etter dokumentaren satt jeg bare helt sjokkert og tenkte hvaaa faen skal jeg spise nå?

Tidligere har jeg opplevd at folk/venner/familie ler av meg og kostholdsplanene mine, som om jeg er helt blåst og ikke har peiling på hva jeg snakker om. Det er ikke min feil at jeg er opptatt av å være snill mot kroppen min, og suger til meg informasjon som en svamp, haha. Jeg ville aldri ledd av noen som nekter å spise, eller av noen som frotser i sjokolade for så å spy det opp igjen. Jeg har aldri sett på meg selv som overvektig, men jeg tenker veldig masse på innsiden av kroppen. Jeg vil være sunn, men aller mest skulle jeg ønske at jeg ikke brydde meg så mye. At jeg kunne spise en sjokoladebit uten dårlig samvittighet. Jeg sier til meg selv at jeg koser meg, men samvittigheten er til å spy av rett etterpå. Hver chipspose, sjokoladeplate, pepsimax, brødskive, spaghetti.... Og fra i går kom kjøtt, ost, egg og melk inn i rekka. Søren.

Mange sier at litt av alt er bra, men jeg klarer ikke å beherske meg når jeg er i gang med én ting. Har jeg en skål med chips foran meg så klarer jeg ikke å spise bare en neve. Jeg spiser opp alt eller til jeg blir mett/kvalm. Har jeg spist et kakestykke så tenker jeg at skaden allerede er gjort, så jeg kan like greit ta et kakestykke til, samtidig som jeg hater meg selv for at jeg sprakk.

Jeg vet at jeg ikke skal tro på alt, til og med dokumentarer, men jeg gjør det likevel. Jeg tror på dokumentarer om utenomjordiske, og jeg tror på dokumentarer om mat. Vil egentlig ikke publisere dette innlegget siden det er så åpent, og folk kommer til å le enda mer. Men jeg gjør det likevel. Alt bør bli mindre tabu å snakke om uansett. Kanskje jeg har et litt anstrengt forhold til mat, eller kanskje ikke. Jeg vil bare være sunn, i en verden med pengesyke ledere som lurer og forvirrer oss med markedsføring bak hemmelige sponsorer. Se "What the health" på Netflix og hjelp meg litt ned på jorda igjen, hvis det går.

FOR EI DRAMAQUEEN

 • 26.07.2017 - 12:31

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haha, at det går an sier jeg bare! Det er vel bare jeg som krabber bak en steam-ovn som det renner glovarmt vann fra. Først skrek jeg én gang fordi jeg skvatt og ikke skjønte noe som helst, så skrek jeg fordi det gjorde sykt vondt, og kasta meg bakover hvor Tomine stod. Hun var kjapp å dra genseren vekk fra ryggen min og hente en pose med isbiter. Først kjente jeg ingenting og trodde kanskje at that's it. Men så begynte smertehelvetet. Tomine henta salve og bandasje og full pakke, og så holdt jeg isbiter over ryggen en god stund. Gjør mildt sagt vondt uten is, men jeg klarte å kjøre hjem mens jeg banna for meg selv og satt helt oppi rattet.

Jeg turte ikke å se på ryggen før jeg så på kameraet etter å ha tatt bilder, haha! Var ikke så ille som jeg trodde. Det føles litt verre for å si det slik! Prøvde først å sove sånn at jeg får slappe av og ikke spenner kroppen så mye (sjefens råd), men jeg har egentlig fått min kvote søvn i natt, så det er vanskelig. Edit: Klarte å sovne rett etter jeg skrev innlegget, og har sovet i 3 timer, wuhuu! Skulle hatt pepsimax (også sjefens råd, haha!), men jeg får klare meg med vann, solsikkekjerner og paracett ;-) Sistnevnte har jeg egentlig slutta med, men jeg klarte ikke la vær nå ass! Det er kjedelig at jeg måtte dra fra jobb, men jeg klarer nesten ikke å bevege meg akkurat nå (har jo stivna helt), så intet valg. Ellers er det bare komisk. Vertshusets dramaqueen ass! Og så har jeg frisørtime i dag klokka seks, men nå vet jeg ikke om jeg kan :'( Klarer jo ikke å sitte to timer i en frisørstol med dette her! Får bare være stygg på håret i bryllup på lørdag da, haha. Dritt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så får vi satse på at det ikke blir blemmer! Er jo bare mild forbrenning. Fy søøøren andregrads og tredjegrads må gjøre vondt :-O Sender varme tanker til alle som brenner seg skikkelig. Jeg er vel heldig! Heldig dramaqueen.

KVELDSFOTOSHOOT

 • 22.07.2017 - 12:43

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg rakk ikke å blogge i går kveld likevel, men det er faktisk ekstremt imponerende at jeg blogga to ganger i løpet av en dag og i tillegg jobba 13 timer! Ikke nok med dét, da jeg var ferdig på jobb sent i går dro jeg rett hjem til huset vi har passa og shina hele kåken. Eierne av huset kommer nemlig hjem igjen i dag, og da er det viktig at det ser fint ut etter oss. 

Og så rakk vi jo en aldri så liten fotoshoot da! Var faktisk Peter sitt forslag at vi skulle dra til en høy plass for å ta bilder, haha, han har begynt å interessere seg for blogginga mi nå! Det er fint :-) Ellers har jeg selv bestemt at jeg skal være på jobb i hele dag, med pauser når jeg trenger det, sånn at jeg ikke trenger å jobbe like mye som i går. Heller jobbe når jeg trengs, og så har jeg bookingbok og telefon med meg her ute sånn at jeg kan ha ansvar for det. Tror det blir bra flyt. "Helgesjefen" passer på! Hehhee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg stikker sikkert innom i løpet av dagen, men nå: lunsj!

BILDENE SOM IKKE KOM PÅ BLOGGEN

 • 21.07.2017 - 10:53

Dette har jeg faktisk gledet meg til, hehe! Jeg liker best bildene som kusina mi tok, da jeg nettopp hadde vært nede ved vannkanten en stund for å finne bra vinkler å ta bilder fra *nørd*. Håper dere synes det er litt morsomt, for da gjør jeg det kanskje i august også ;-)

SAMSUNG CSC
Drikke sexy fra appelsinjuicen og myse utover utsikten

SAMSUNG CSC
"Frivillig" modell for Peters kameratesting

SAMSUNG CSC
Prøve solbrilleglass

SAMSUNG CSC
"Du må ta noen øyeblikksbilder også Peter!"

SAMSUNG CSC
"Det blir sikkert bra"

SAMSUNG CSC
Her hadde jeg nettopp tatt prøve-salto på plenen og var klar for å drikke mer rødvin. Så klar.

SAMSUNG CSC
Bikkja kommer opp fra vannkanten..

SAMSUNG CSC
.... og gorillaen kommer opp fra vannkanten..

SAMSUNG CSC
Too cool for this camping

SAMSUNG CSC
Samtale med Peter mens han tar bilder

SAMSUNG CSC
Ikke heelt klar for selvutløser'n

SAMSUNG CSC
Kaste litt hår på folk

Og det var det for denne gang!

10 TING SOM GJØR MEG PINLIG BERØRT

 • 20.07.2017 - 08:37

God morgen :-) Mens dere leser dette er jeg på jobb, og gleder meg sikkert som en guuuud til å komme hjem for å teste det nye kameraet, haha! Forhåndspublisert innlegg altså. Har skrevet ned 10 ting som gjør meg pinlig berørt, here we go:

1. Når jeg finner skrivefeil i min egen tekst lenge etter at jeg har publisert det.

2. Når verven bak i håret er synlig. Hater den altså. Jeg tar meg ofte i håret, og det er for å skjule verven best mulig med å spre håret hit og dit. Misliker sterkt når folk sitter eller står bak meg og vi er tvunget til å stå sånn en stund, haha!

SAMSUNG CSC

3. Når jeg får "stirr" på folk (at blikket fester seg en plass mens jeg er i en egen verden). Stakkars mennesker som oppdager at jeg stirrer og stirrer og stirrer som en psykopat. Jeg merker det jo ikke selv før jeg kommer tilbake til reality, haha, og det eeer så flaut!

4. Hvis jeg har folk på besøk og de ser alle selvhjelpsbøkene mine, heheh. Dagens tips: Ikke les selvhjelpsbøker for å bli et bedre menneske. Det ender bare med at du faktisk lærer noe, men samtidig blir femten ganger mer oppgitt over menneskeheten som gidder å gjøre så masse skade mot hverandre. Og nå ville en av selvhjelpsbøkene sagt: "jammen Iris, det er meningen at verden skal være sånn! Du kan ikke kontrollere noe. Slipp taket, og elsk alle som dem er".. Dilemma.

SAMSUNG CSC

5. Når Peter har hatt besøk og jeg ikke har fått rydda enda. "Shit, har de vært på besøk? I dag? Var de inne på badet? Du lukket vel soveromsdøra?"....

6. Når jeg tror at jeg faktisk sier noe smart og driter meg ut. Det er derfor jeg som regel har klovnemaska på og sier alt på nesten-tull, så har jeg hvert fall driti meg ut med vilje. Ooog det er vel også derfor mange tror at jeg er litt smådum og blond, men det skal jeg love dere at jeg ikke er. Har scoret høyt på alle IQ-testene jeg har tatt, så det så ;-)

SAMSUNG CSC

7. Når noen skal til å klemme meg og jeg blir stiv av skrekk og spærrer opp øynene, og de trekker seg i siste liten og alt blir kleint as fuck. Skjer ofte, jeg haaaater klemmer! Bortsett fra nær familie. Og Peter. Når vi er på vei til steder med folk som jeg føler forventer å få en hei-klem, da skal jeg love dere at hele turen går til å manne seg opp for klemmerunda! 

8. Dagen derpå. Jeg blir så flau, pinlig berørt og full av angst dagen derpå at en person som meg burde faktisk ikke drikke alkohol i det hele tatt. To øl er nok for at jeg skal føle meg som et idiotisk menneske i dagene som kommer. Rart.

SAMSUNG CSC

9. Når jeg skal fylle drivstoff og jeg parkerer med bensinluka mot feil side. Føler hele verden ler og at sjefen av bensinstasjonen legger ut overvåkningsvideoen på youtube.

10. Alle snakke- og hørefeila mine! På fjellturen i går sa jeg til Peter: "Det var digg å gå med sola mot ansiktet nå, for jeg har blitt iskald på framsiden av ryggen". Noen dager før var det ei ansatt som sa "Vet du hva Iris, i dag har jeg stilt så mange spørsmål som du har svart noe helt annet på", haha huff. Kunne vært politiker jeg :-D

Noen som kjenner seg igjen?

OLYMPUS PEN - I'm the luckiest girl in the world

 • 19.07.2017 - 17:01

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tror dere jeg er glaaaaad nå eller? Jeg har hatt dette kameraet på ønskelisten i hundre år, og nå skal jeg endelig få glede av det. Har ikke prøvd det enda, og håper det er bra, haha. Gode omtaler i hvert fall :-) Men nå må jeg kjappe meg, for jeg skal nemlig på fjelltur sammen med Peter, etterfulgt av middag med bursdagsbarnet Frida og gjengen. Kos dere i finværet - seriøst fineste soldagen i Stryn på fire uker <3

PETER ER MIN KAMERAMANN

 • 19.07.2017 - 09:32

Good morning! Grunnen til at jeg skulle hjem å ta husvasken i går var fordi vi egentlig skulle ha surprise-party for ei kollega, men plutselig sendte hun ut meldinger og inviterte folk til middag selv, så da droppa vi surprisen, haha! Da tok jeg heller husvasken i huset vi passer, og det var gaaanske deilig.

I går fant Peter og jeg et sted uten folk sånn at han kunne lære seg å ta bilder, haha! Med meg som kommanderende modell gikk det til slutt kjempebra, og han ble selv veldig glad da han så bildene. Noe ble bra nok, noe mindre bra nok - men det er sånn det er for oss amatører. Får ikke akkurat til perfekte bilder jeg heller.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Hva synes dere? Jeg ser stoort potensiale, hehe! Enda bedre blir det nå som nytt kamera er på vei! Det gledes :-D

MINE MENINGER RUNDT LAVKARBO

 • 18.07.2017 - 21:11

Det er morsomt, nå koser jeg meg masse med matlaging, og jeg nyter hver eneste bit jeg spiser fordi jeg vet at jeg ikke putter masse dritt i munnen min. Når jeg har spist "vanlig mat" som har hvetemel og masse stivelse i innholdet så har jeg følt at det er bortkasta. Bortkasta fordi jeg ikke gjør helsa en tjeneste, jeg bare spiser magefyll som ikke gjør så mye annet for seg enn å mette der og da.

SAMSUNG CSC

Jeg elsker et kosthold uten hvetemel og sukker, og jeg har gått på lavkarbo tidligere - første gang allerede som 17-åring fordi jeg sleit med magen. Etter det har jeg begynt på lavkarbo igjen de gangene magen har vært ekstra ille, og så begynt å spise alt annet etter hvert som magen forbedret seg. Denne gangen har jeg bestemt meg for å ha det som livsstil, med unntak selvfølgelig, jeg gidder jo ikke være helt nazi på det heller, som i bryllup og bursdager for eksempel. Har jeg lyst til å spise et skolebrød, så skal jeg spise et skolebrød liksom.

SAMSUNG CSC
Today's dinner

SAMSUNG CSC
Kjøttdeig stekt med gulløk, gulrot, svarte oliven og grovhakkede tomater. Stekt i ovn med squash og ost. Servert med tyrkisk yoghurt.

Hver gang jeg har hatt lavkarbo-kosthold har jeg møtt motstand. Noen sier at det er forferdelig usunt. Tenk å kutte ut hvetemel og sukker! .... For å si det slik: det er sunnere å spise nøtter og frø framfor å spise en brødskive som tilsvarer en spiseskje med sukker på grunn av hvetemelet i brødet. Vanskelig formulering. En gang til: Å spise en brødskive får blodsukkeret til å stige like mye som om du skulle spist en spiseskje med sukker! Og når blodsukkeret hele tiden skyter til værs, må bukspyttkjertelen produsere insulin for å få blodsukkeret ned igjen. Når blodsukkeret faller ned igjen, får du lyst på enda mer som får blodsukkeret til å skyte opp igjen (rus). Og så må bukspyttkjertelen produsere insulin for å få det ned igjen. Igjen og igjen og igjen. Høres ut som bukspyttkjertelen kan bli litt sliten?
Utsagn av Dr. Fedon Lindberg. //kvinneguidenHvetemel slipper altfor lett unna, som om det er helt uskyldig. Utifra teksten over her ser dere at hvetemel er omtrent det samme for kroppen som det sukker er. Er det rart vi blir syke og overvektige? Folk får jo ikke riktige fakta en gang. En person i familien sa til meg en gang "du kan snuse for min del, men brusen skal du holde deg unna". Jeg sier det samme om melet. Og om snusen for den saks skyld, men den gidder jeg ikke kutte ut helt enda ;-) Men tilbake til lavkarbo: mange forbinder det med høyt fettinntak. Der tror og mener jeg at man bare må se an hva man tåler. Jeg tåler masse fett, lillesøster blir dårlig av for mye fett. Selv om jeg går på lavkarbo så går jeg ikke på LCHF (Low Carb High Fat). Jeg bare spiser det jeg føler er godt for meg :-)

Sånn, det blir det siste jeg sier om lavkarbo. Orker ikke forsvare meg sånn jeg har måttet tidligere, så nå spytter jeg bare alt ut, og så får dere spise hva dere vil, og jeg spiser hva jeg vil. Koooooselig :-D

NYTT BLOGGDESIGN OG HEADER

 • 15.07.2017 - 08:35

God morgen! Jeg kjøpte nytt design i går og er veldig fornøyd. Headeren har jeg laga selv, men selve designet er fra KvDesign (link nederst på bloggen). Jeg er forsatt ute etter "den perfekte header" og ikke et gammelt bilde, men jeg er for lat til en skikkelig fotoshoot, haha. Peter henta faktisk et mye bedre kamera i går, som jeg får låne av mammaen hans siden jeg skal være amatør-fotograf i et bryllup om et par helger. Så kaanskje vi kan dra ut en dag vi får tid og ta noen ordentlige bilder av meg. Hadde vært sweeeet.

SAMSUNG CSC
Gamle headeren.

Jeg er mest lik meg selv i den nye headeren. Typisk meg er etter-jobb-sminke og oppsatt hår, ikke helt babe med andre ord. Eller kanskje jeg bare føler det sånn siden etterveksten er altfor lang. Har sendt melding til frisøren og spurt om ledig time på neste fridag. Håååper det er ledig, for det er den eneste dagen som passer før bryllupet.

Ønsker dere en finfin dag :-) Dette er et forhåndspublisert innlegg, så mens dere leser dette er jeg på jobb med verdens kuleste kolleger <3
 

SUNNERE LIVSSTIL FRA OG MED I GÅR

 • 11.07.2017 - 00:08

SAMSUNG CSC
Tenk å ha så mange fine jenter på en arbeidsplass da hææ

Heeei og beklager fraværet. På lørdag var jeg på Hawaii-fest, og etter det har jeg egentlig bare gravd meg ned i skam (da snakker jeg ikke om TV-serien), bortsett fra å være på jobb da. Så nå har jeg bestemt meg atter en gang for å bli avholds. Peter tror ikke noe på meg, men jeg skal bevise det jeg! Nå har jeg gått på lavkarbo og vært uten sukker og brus siden 1. juli, (bortsett fra alkohol da, haha) så da kan jeg like greit utfordre meg med alkoholen også. Jeg er så eeeevig lei den bedritne følelsen dagen derpå, pluss at det føles som at flere dager med sunt kosthold bare blir kasta ut vinduet. Men misforstå meg riktig, det var en utrolig morsom kveld! Fram til blackout i alle fall.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
DJ Flamingo!

SAMSUNG CSC
Frida med beste kostyme!

SAMSUNG CSC

Alt i alt en super kveld. Peter og jeg passer faktisk hus og katt og skal gjøre det i to uker, men på en eller annen måte våkna jeg hjemme på egen sofa og skjønte ikke noe som helst. Flink huspasser! Så nå ser jeg virkelig fram til en ren og sunn framtid. Og jeg mener det. Helt seriøst. Jeg skal bli en kjedelig prippen avholdspike, og jeg skal eie det ass.

HVA KAN HOLDE DEG VÅKEN OM NATTA?

 • 07.07.2017 - 22:30

God kveld, dere! Denne sløve, tunge, deprimerende, pissregnfulle dagen startet med en koselig dag på jobb, før jeg bare ble heeelt sinnsykt trøtt og ikke gadd noe som helst. Nå står det squash-lasagne i ovnen som jeg faktisk orka å skjære opp løk og squash til, men ikke mer enn det ass. Skulle egentlig hjelpe til med resten av pyntingen til Hawaii-festen, men jeg ble bare sittende å glo i min egen verden.Siden formen har vært så lame og jeg ikke har orka å ta bilder en gang, kjører jeg i gang med å svare på 24 fantastiske spørsmål.

1. Siste du drakk? Americano.

2. Stjernetegn? Hestemann med pil og bue.

3. Når står du opp i hverdagen? På gode dager står jeg opp 6-7. På trøtte dager står jeg opp 30 minutter før jobb. Halv åtte cirka.

4. Og i helgene? Da tar jeg igjen tapt søvn, eller har vekkerklokka på 11. Våkner som regel av meg selv lenge før 11. Og plutselig en gang i blant våkner jeg klokka tre på dagen og lurer på hvem jeg er. Og med helg så mener jeg de to dagene jeg har fri. Det kan være vanlig helg, eller det kan være tirsdag og onsdag.5. Favorittsang akkurat nå? Har fått dilla på Metallica med The unforgiven. Skal se de på konsert i Oslo neste år og gleder meg så syyyyykt. Etter det har jeg ikke mer å oppnå. Neida.

6. Har du tattoveringer? Sparte masse penger til sleeve langs armen for mange år siden, men plutselig brukte jeg pengene på noe annet, og plutselig gikk gavekortet med 500 kroner til tattoo ut på dato. Så satt jeg der uten tatovering da. Veldig glad for det i dag. Er redd jeg hadde blitt drittlei min egen kroppskunst for så å skjære av meg en kroppsdel eller to :-)

7. Hva var det siste du spiste? Yoplait-yoghurt med bringebærsmak.

8. En hemmelighet om deg? Jeg hadde en trang til å fange katter da jeg var liten :'(

9. Har du noen gang vært forelsket? Sikkert en million ganger.10. Hvilken farge er det på tannbørsten din? Jeg har brukt den tannbørsta i sikkert 3 uker, men jeg klarer ikke å huske hvilken farge den har. Alt er så på autopilot om kvelden og mårran.

11. Hva hører du på akkurat nå? En merkelig lyd av en kjøkkenvifte.

12. Er det noen du savner? Familien min i Larvik og Brumunddal. Skulle ønske jeg kunne samle dem alle i Stryn, haha.

13. Favoritt-quote? I walk around like everything is fine, but deep down inside my shoe, my sock is sliding off.

14. Høy eller lav musikk? Skal jeg vaske hus, kjøre bil eller være på fest og den slags liker jeg høy musikk. Når jeg må konsentrere meg om noe for å ikke gjøre feil (for eksempel kjøre i sentrum, betale regninger eller skrive blogg) liker jeg lav og behagelig musikk.

15. Hvor drar du når du er trist? Jeg drar inn i min egen boble hvor jeg ikke skjønner meningen med livet, og så plutselig kommer det en ny tanke hvor jeg tror jeg skjønner meningen med livet, og vips er jeg back on track igjen.

SAMSUNG CSC

16. Favorittfarge? Gul og grønn. Men ikke på ting, bare som... farge. På interiør liker jeg mer hvitt, beige og blått og sånt. Kunne for eksempel aldri hatt en gul eller grønn bil. Skal aldri si aldri. En dag må jeg kanskje ha en gul eller grønn bil. Samme for meg egentlig.

17. Hvem snakket du med sist? Bortsett fra Peter som er i samme rom, var den siste personen Elisabeth, da jeg beklaget at jeg ikke orka å hjelpe til med party-pyntingen, hehe snill.

18. Hva ønsker du deg mest akkurat nå? Bare å vinne i lotto sånn at jeg kan kjøpe akkurat de møblene jeg vil til den nye leiligheten :-) :-) 

19. Hva var det siste du kjøpte? Kjøttdeig, laks og kyllingfilét til kun 25 kroner pakka! I dag likte jeg Bunnpris.

20. Hva står det på den siste sms'en du sendte? Kommer du innom Vertshuset og plukker meg opp når du er i Stryn?

21. Hva skal du gjøre i helgen? Jeg skal på hawaii-fest i morgen! Wuhuu, gleder meg. Har til og med fått meg ny favorittdrink: grønn te med captain morgan og honning. Nam!

SAMSUNG CSC

22. Drømmereisemål? London, Dublin eller Gran Canaria. Haha.

23. Hvordan er du som venn? Jeg vet egentlig ikke. Det er jo ikke alltid jeg gidder å henge med folk, så sånn sett er jeg vel en dårlig venn, men jeg er veldig glad i de og bryr meg uansett. Det er vanskelig for meg å bli 100 prosent med noen, og har for det meste bare bekjente, men det er sånn jeg liker det også, sånn at jeg ikke må knytte meg 100 prosent liksom. Haha, så teit. Konklusjon: det er vanskelig for meg å knytte meg til folk, mest sannsynlig fordi jeg ikke vil - eller tør. Vet ikke.

24. Hva kan holde deg våken om natta? Livet og døden, stjerner og solsystemer, sorte hull og dimensjoner, hva jeg skal spise til frokost osv.

25. Hvem i Kardashian-klanen er du? Jeg har ikke sett mer enn 2 episoder av det til sammen, så jeg kjenner ikke folka godt nok. Jeg svarer Robert Kardashian.

22. Hvilken TV-serie følger du med på nå? Venter spent på Game of Thrones <3

23. Hvilken bok leste du sist? Hjernen er stjernen.

SAMSUNG CSC

24: Hva skal du gjøre når du er ferdig med dette innlegget? Se American Heist sammen med Peter, mens jeg prøver å ikke sovne på sofaen. Håper filmen er bra.

GJØR DERE KLARE FOR HAWAII

 • 06.07.2017 - 06:57

Goood morgen, folkens. Var som sagt på jobb, etter jobb, i går for å henge opp party-ting! Det var da pynting og forberedelser for hawaiifesten som er på lørdag. Det blir så kult. Masse farger, flamingoer og hula hula. Selv kommer jeg bare til å bruke det samme antrekket som jeg brukte i utdrikningslaget til Birte. Kanskje jeg bruker en annen topp, vi får sjå. Uansett klær og vær kommer det til å bli fett.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Litt sneakpeeks! Viser dere burgeren jeg spiste i går i samme slengen, haha! Den er helt awesome - med ost, bacon, jalapeno, sjampinjong, hjemmelaga aioli, digge amadinepoteter OG speilegg! Whaaat tenker dere, speilegg!? Det tenkte jeg først og, men nå er det nesten blitt et must på burger, nam! Dere får ha en nydelig dag. Nå skal jeg på jobb og kose meg. Klem klem.

SAMSUNG CSC

TRODDE JEG SKULLE VINNE FERIE

 • 21.06.2017 - 19:04

For noen uker siden kjøpte jeg en gresk yoghurt fra Synnøve Finden og la merke til konkurransen som stod på etikken. Ta deg en gresk pause! var konkurransen. Så da gikk jeg inn på siden, hvor det bare var en film på repeat (mann som lekte seg i sanden på badestrand) og var der inne i hele 3 timer uten å røre telefonen. Så gikk det en ukes tid, og jeg fikk mail om at jeg var en av de heeeeeldige delpremie-vinnerne! Wuhuu tenkte jeg, nå blir det en uke til Hellas ass!

Vel, i dag kom premien i posten. Jeg vant et håndkle, med selveste badestrand-mannen på!

SAMSUNG CSC

Drit i Hellas liksom - til og med Peter ble fornøyd med han her!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Gleder meg til å bruke håndkledet på en ferietur jeg må kjøpe. Hehe :-)

ANTREKK I UTDRIKNINGSLAG

 • 19.06.2017 - 17:47

SAMSUNG CSC

Woops, jeg blogget visst ikke i går, men til mitt forsvar var jeg dårlig etter lørdagen og satt hos farmora til Peter og frotsa i sjokolade. Viktig med påfyll av alt dagen derpå! På lørdag var det altså utdrikningslag for søstra til Peter. Kunne ikke nevne noe på bloggen, for hun visste selvfølgelig ingen ting! Vi startet med å dra til Olden klokka HALV SJU om mårran for å stoppe henne fra å dra på jobb! Videre fulgte champagne-frokost opp med ei venninne av henne. Etter det tok vi TOG (på hjul, faktisk. Dere som bor i Larvik skjønner hva jeg mener når jeg sier Bøketoget eller Bøkedampen..) fra Olden til Stryn. Det tok vel to timer, og på et av stoppa satte vi oss til rette i en rundkjøring og spiste pizzasnurrer som Dorr hadde bakt. 

SAMSUNG CSC

Togturen endte hos Dorr (naboen/huseieren/søstra til Peter) hvor det var duka for Hawaii-fest! Vi sang, spiste pizza, drakk og hadde powernaps (jeg hadde faktisk powernap fra kl. 15 til 17, til info). Holdt meg til vann og enda mer pizza fram til klokka 19, og der var jeg i gang med runde nr. 2! Senere på kvelden tok vi taxi til Vertshuset og spilte beerpong. Noen syntes beerpong var barnslige greier, hahaha, HVEM kan mene at beerpong er barnslig!? Så da ble det visst splitta stemning, og gjengen splitta seg, og vips satt jeg med kollegaer og feiret videre.

SAMSUNG CSCEtter Vertshuset stakk Dorr og jeg bort på Johans/puben, hvor en skjønn trubadur hadde show. Han skal jeg legge ut bilde av! Regner med at han ikke har noe imot det siden han er artist. Ellers har jeg valgt å ikke legge ut bilder av andre enn meg selv, før den kommende bruden har gått igjennom bildene og godkjent.

SAMSUNG CSC

Da utelivet stengte fartet vi videre på nach i en hagehytte. Der grilla vi pølser. Det er egentlig det eneste jeg husker fra akkurat det. Jeg spiste grillpølse fra en kopp. Heldigvis var jeg flink å ta bilder hele kvelden, for ellers hadde jeg glemt dette munnskyllet her:

SAMSUNG CSC

Fantastisk 3-litersdunk. Og fantastisk bål med pølse!

SAMSUNG CSC

Min første tur til Geiranger

 • 11.06.2017 - 15:31

Hjeeelp, katta og jeg var akkurat ute for å se på kuer (ikke spør) og plutselig innså jeg at vi stod i en maurtue! Stakk noe voldsomt i foten. Håper ikke de er giftige ass, for de så giftige ut. Gullfarget maur. Både katta og jeg sprella rundt og fikk helt pækkern, haha. Smurte på organic kokos og krysser fingrene for at jeg fortsatt kan gå om et par timer ;-)
 

​Etter frokosten på Vertshuset i går stakk vi til Geiranger for å se på natur og turister. Jeg kan ikke huske å ha vært der før, men det kan jo hende jeg var der da jeg var bitteliten. Hvem vet hvor jeg har vært før jeg kunne tenke. Det var utrolig fint der! Synd jeg ikke kan mitt eget kamera enda, for utsikt osv. kom liksom ikke så godt fram på bildene. Vi kjørte via Strynefjellet, og stoppet først på en utsiktspost på vei ned.Etter et par utsiktsbilder tuslet vi rundt i sentrum, kjøpte hvit fjordnær-sjokolade og bare kikket rundt. Fint!
Dette er et sykkelsete, for dere som lurte.

Vi bestilte kaffelatte og mocca inne på Kafé Olé, og satte oss tilrette i sofagruppa :-) 

Til slutt kjørte vi opp den veien man ser i filmen Bølgen. Da følte jeg meg trygg, i tilfelle det skulle komme en 80 meter høy bølge. Man vet jo aldri. Der var det også en utsiktspost, pluss en slags pyntesak/fontene som turister tydeligvis kaster mynter på. Plukka de opp igjen, jeg. Neida. 


Dette er kronestykker, for dere som lurte.Gleder meg til neste Geiranger-tur, men da håper jeg det blir pent vær i tillegg. Nå har Peter laget italiensk gryterett til middag, så jeg må klappe sammen pc'en og gafle i meg. Kos dere!

Om meg

 • 16.12.2013 - 01:54

Født i Nordfjordeid, oppvokst i Larvik, bodd nesten to år i Sverige, deretter nesten to år i Hamar før jeg flyttet til Stryn i september 2015. Her har jeg sikkert kommet for å bli, for nå har jeg kjøpt leilighet sammen med kjæresten min Peter. Leiligheten er trolig klar rett før jul, altså splitter ny! Jeg kjører rett og slett i gang 50 spørsmål og svar her, så er det lettere for meg å åpne meg for dere :-)

Kan kontaktes på iris_taklo@hotmail.com
Snapchat: iristaklo (bruker kun MyStory)
Instagram: @iristaklo

1. Hvor gammel er du om fem år? Da er jeg 30 år gammel. Det er faktisk helt på jordet sykt. Og jeg er ikke bare 30: jeg fyller 31 samme året.

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Kolleger og katta :-)

3. Hvor høy er du? Hold dere fast.... 154 cm!   Når jeg ligger. Neida. 

4. Hvilken film så du sist? Ghost med Patrick S og Demi More.

5. Hvem ringte du sist? Lillesøster. 

SAMSUNG CSC

6. Hvem ringte deg sist? Peter.

7. Hva stod det på den siste sms'en du fikk? "e på puben"

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Det spørs helt hva det gjelder og om jeg har god tid eller ikke. Jeg hater å snakke i telefonen, men hvis jeg trenger svar asap, velger jeg heller å ringe fremfor å vente på svar via tekst. Men sms er som regel det beste for min del. Det går ikke én telefonsamtale uten at jeg lager klein stemning, haha. "Hæææ?" og "Eeehm... Kan du si det du sa om igjen?" og "Unnskyld, nå hørte jeg ikke det siste du sa.." Bare... ikke ring meg.

9. Hva er ditt favorittsted? Et sted hvor jeg er helt alene, med favorittsnacks, behagelig musikk og frisk luft. Gjerne sol og noe digg drikke. Ser for meg at favorittstedet om et år fra nå er verandaen vår <3

10. Hvilket sted foretrekker du minst? Alle steder hvor alle er fulle og jeg er edru, haha.

SAMSUNG CSC

11. Når så du moren din sist? 14. mai. Mamma i mitt hjerte <3

12. Hvilken øyenfarge har du? Hovedfargen er grønn, men det skimter til med brunt og gult innimellom. 

13. Hvilken julesang er din favoritt? Simply having a wonderful christmas time av Paul McCartney. Rett og slett en godsang. Den varmer sjelen min så godt at jeg kan ikke beskrive følelsen en gang! Fikk lyst til å sette den på nå, men kom fram til med en gang at jeg skal holde den til desember-måned, sånn at jeg i hvert fall har noe å hente julestemning fra..

14. Er foreldrene dine gift eller skilt? De er skilt. Men det har aldri vært et problem. De er venner og jeg er veldig glad i begge to, pluss begge steforeldrene mine <3

15. Når våknet du i dag? 09:30. Begynte ikke på jobb før 10 og trengte søvn :-D

SAMSUNG CSC

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Vanskelig å si. Hva som helst kan skje. Kanskje jeg er master barista. Kanskje jeg ikke bor i Stryn lenger. Kanskje jeg er på backpacking i midtlivskrisa. Kanskje jeg har to barn med Peter. Mitt høyeste ønske er at jeg og de jeg er glad i er fornøyd. Ikke bare fornøyd, men drithappy!

17. Hva skremte deg om natten som barn? Det var først og fremst Kaptein Sabeltann, etter at jeg drømte at han og mamma var samme person og skulle brenne meg og lillesøster inne i nabohuset. Monster nummer 2 var Bjarne fra Sesam Stasjon, etter at jeg så han skifte bleie på lillesøsteren min. Jeg trodde i flere år at det var ekte, men mest sannsynlig har jeg hatt feberfantasier. Var alltid redd for at Bjarne skulle komme inn på rommet mitt, og jeg var alltid redd for at mamma skulle sovne med håret liggende over ansiktet (så jo ut som en Kaptein Sabeltann-bart).

18. Hvilken youtube-video var det sist som fikk deg til å le? Jack og Conor Maynard. Noen ganger skjønner jeg ikke humoren deres, mens andre ganger ler jeg meg ihjel.

19. Hva er din beste egenskap? Det er garantert at jeg ser det positive i ting. Hadde jeg fått sparken i dag, så hadde jeg selvsagt begynt å grine og vært i sjokk, haha, men etter litt tankekjør hadde jeg nok tenkt "jaja, nå har jeg tid til backpacking". Ganske greit å være meg sånn sett. Jeg er nesten aldri sur over noe eller sur på noen. Hender selvfølgelig at ting er dritt innimellom, men jeg tvinger meg selv til å tenke framover og drite i slemme folk. Det går bare automatisk. Pluss at når jeg tenker over at jeg ikke liker en person, så kommer jeg fram til at det finnes folk som ikke liker meg heller, og det må være lov selvfølgelig, men jeg synes jo at jeg er kjempesnill og ikke fortjener å bli mislikt - og daa innser jeg at jeg kanskje ikke har grunn til å mislike en annen person heller, bare på grunn av en hendelse eller misdømming.

20. Hva er din verste egenskap? Small talk. Håper jeg kan lære det en dag. Kjøpte til og med en bok for et par år siden som handler om hvordan jeg skal klare å snakke med folk, hahaha.

SAMSUNG CSC

21. Sover du med eller uten klær om natten? Sover i truse. Alt annet er pain in the ass. Det hender faktisk at jeg legger meg med sokker hvis det er altfor kaldt, men da må jeg til slutt ta de av for at jeg skal klare å sovne.

22. Hvor mange puter har du i sengen? En hotellpute, en vanlig sovepute og en pyntepute. Hotellputa må jeg ha bak soveputa når jeg skal sitte oppreist og lese. Pynteputa bare havna der. Pynter aldri senga. 

23. Hva er det rareste du har spist? Jeg synes det rareste er hamburgerdressing, for det er faktisk ikke mat i min gane. Æsj.

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Bærbar. En hvit og søt acer.

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Det kommer heeelt an på hva jeg skal. Skal jeg ut liker jeg sko. Fryser jeg på føttene liker jeg sokker. Skal jeg i dusjen liker jeg å være barføtt. Heh. Men jeg liker ikke å være barføtt i sko!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

26. Hva hører du på akkurat nå? Varmepumpa.

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Solstikk, hvis den fortsatt finnes. Vet dere?

28. Hvilken dessert er din favoritt? Fruktsalat av frisk frukt og bær! Ikke sånn hermetiske greier.

29. Den største premien du har vunnet? 1000 kroner på FlaxforLivet. En gang da jeg var 10 år gammel eller noe sånt, fikk jeg plutselig en sykt stor premie fra Tine. Der var både permer, bøker, penner, blyanter, penal osv. Med i pakken lå tegningen jeg visstnok hadde tegnet i denne tegnekonkurransen. Problemet var bare at jeg ikke husket tegningen. Den var av ei ku som ble melka av maskiner, og så gikk melken rett i melkekartongene som sklei videre bort på et rullebånd og ut til butikkene. Fantasien høres jo ut som meg, så det kan godt hende jeg stod bak tegningen.

30. Liker du kaffe? Oh yes, med soyamelk i. Drikker den svart noen ganger, men da må det være espresso eller dobbel americano. Funfact: jeg klarer ikke kaffe dagen derpå eller når jeg er sjuk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

31. Hva drikker du helst til frokost? Da drikker jeg vann eller kokosmelk.

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Skulle ønske jeg var et sant skolelys og elsket skolen og lærerne, men det gjorde jeg dessverre ikke. Jeg holdt meg for meg selv og trivdes rett og slett ikke. Trist, men sant. Hadde jeg gått skole i dag så vet jeg at jeg hadde trivdes, åpnet meg og søkt kontakt. Men jeg husker norsklæreren Kari som tok meg ut på gangen og sa at jeg må bli forfatter og fortsette å skrive. Hun var så fornøyd med stilene mine at hun så helt gira ut mens hun sa det. Det minnet har brent seg fast!

33. Kan du spille poker? Nei. Det er så mange som har prøvd å lære meg, men jeg skjønner bare ikke vitsen.

34. Hva har du spist i dag? Tacorester fra i går som jeg hadde med meg til lunch på jobb. Middag hjemme var rotgrønnsaker med naturris, kinesisk saus og mangochutney. Haha, for en kombo! Ellers har jeg drukket smoothies og spist et par veganske barer.

35. Nevn to historiske personer som interesserer deg: Hitler og Diana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på? RadioRock.

37. Vil du ha barn? Ja. Maks 2.

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Ja, norskengelsk, haha. Dere skulle virkelig hørt engelsken min på jobb. "is it den der I should use?" og "can you give me that klut?". Det er dårlige saker altså. 

39. Sover du på en spesiell måte? Må sove på siden. Ligger i de fleste stillinger mens jeg prøver å bli trøtt da. Hvis jeg virkelig SLITER med å sovne, så legger jeg hodeputa nede ved beina, og så legger jeg meg i feil ende av senga. Peter skjønner jo ingen ting om morgenen :-D

40. Foretrekker du havet eller basseng? Jeg foretrekker vel havet, så lenge jeg ikke MÅ bade. Er livredd for fisk og andre skapninger i vann. Jeg føler det er deres verden, og at jeg ikke har sjangs mot noe. Føler jeg er i en klaustrofobisk slow motion, haha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

41. Hva bruker du helst penger på? Mat, interiør, dill dall.

42. Eier du dyrebare smykker? Nei. Men jeg har et armbånd som pappa selv har laget i Nordsjøen, som jeg er veldig glad i. Fikk det i konfirmasjonsgave!

43. Hva er ditt favorittprogram på TV? Heter det ikke Netflix? Heeeheee. Game of Thrones forever <3 Etter at GoT var ferdig for denne gang har jeg sett hele første sesong av Friends from College og The Good Place. Begge seriene anbefales :-D

44. Hva skal du gjøre i helgen? Jobbe og kooose meg.

45. Kan du stå på slalom? Nei, men jeg prøvde veldig hardt da jeg var på Hafjell i vinter. Ett ord: pækkern! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

46. Hvordan imponerer man deg? Ved å være glad på andres vegne, unne andre suksess. Jeg synes det er altfor mange som mener folk ikke har fortjent ditt eller datt, eller at det er tilfeldigheter, eller at de hadde gjort det mye bedre selv og blaaa blaa blaa. Lyser misunnelse :-) Så ja, jeg blir rett og slett glad når andre folk er glade på andres vegne!

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Sånn Drrrrrrrrrrrrring drrrrrrring. Drrrrrrrrrrring drrrrrrrrrrring.

48. Fortell fem ting som leserne dine antagelig ikke vet om deg:

1. Jeg er veldig overtroisk og føler at vi er her for en grunn. Jeg er så overtroisk at hvis en person er slem mot meg, så føler jeg at jeg skulle få det i gave, for å utvikle meg som person. Haha, høres jo helt loco ut, men jeg elsker det.

2. Jeg synes katter og slanger er veldig like i ansiktet. Ikke så redd for slanger med andre ord.

3. Jeg har hatt problemer med magen siden jeg var 17 år gammel (hey, da jeg startet å blogge!), og de periodene jeg har gått på lavkarbo har det gått mye bedre. Nå derimot har jeg blitt veganer, og det går veldig bra det også, bortsett fra den første uka med verste magesystemet ever. Var ikke så vandt med masse grønt og fiber gitt.

4. Jeg har gått fra å være Cola-holiker til å bli Pepsi-holiker. Vet ikke om det finnes et eget avhengighetsord for Pepsi.

5. Jeg er redd for å få skryt foran andre mennesker. Jeg liker å få skryt (selv om jeg er dårlig på å ta imot), men jeg er livredd for at de som hører på skal bli sint på meg for at jeg får skryt. Makes no sense. Er vel janteloven som ligger og lurer.

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt? Skriften på etiketten til whisky-flaska (ikke min) og klokkeslettet på mikrobølgeovnen.

50. Er du sosial? Skal vi seee. Jeg trives ekstremt godt i eget selskap, blir tappet for energi når jeg er med folk, lader batteriene kun når jeg er for meg selv, og suger på small talk. "ja jeg er sosial".

ICT

Jeg er introvert, men sosial. Jeg liker det trygt og stabilt, men elsker forandringer. Jeg synes dyr er søte, men er ingen dyreelsker. Jeg elsker mat, men misliker lutefisk. Jeg er 25 år gammel, men både 14 og 90 til sinns. Jeg er glad i meg selv annen hver time, og hater meg selv annen hver time. Jeg liker å lese, men fullfører (nesten) aldri en hel bok. Jeg er urban, men skulle ønske at jeg bodde på en øy som i serien Lost. Jeg er blid, omtenksom, har en forferdelig latter og gjør altfor mange feil som jeg aldri lærer av.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no