BLODSUKKERET I SJAKK

 • 22.07.2017, 20:30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fyttirakker'n, denne dagen har gått i ett. Det ble en laaaang vakt på meg i dag, men det føles godt! Tok til og med fotbad da jeg var ferdig på jobb, og nå sitter jeg oppi partyteltet og nyter fred og fuglekvitring. Har nettopp spist en saftig indrefilét med asparges og sopp, og venter på at Peter skal komme etter hvert og holde meg med selskap. Deilig dag med fantastisk sol!

Det er så gøy å kjøpe mat når man skal droppe potet, ris, pasta osv, haha. Når jeg tenker etter så gir det jo ikke noe spesiell smak akkurat, med mindre man har stekt potetene (nam) eller har saus på ris/pasta. At vi spiser det må vel være mest for tyggemotstanden sin del. Eller jeg vet ikke helt. Jo nå vet jeg det: jeg synes ofte at kjøtt/fugl/fisk kan være tørt (ikke tørt som en dårlig matlagings-jobb eller dårlig kjøtt, men bare tørt generelt for min gane, haha) og da synes jeg det er fint med ris eller potet som blander seg inn med kjøttet og løser det opp bedre i kjeften. Shit nå skravler jeg meg bort igjen. Uansett, i går kjøpte jeg "risotto med laks", men droppa risottoen. Det morsomste er at jeg ikke savner potet/ris/pasta en gang. Det må være en vanesak. Noen ganger har man jo cravings etter konsistensen på ting, ikke nødvendigvis smak..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg i hvert fall slappe heeelt av, og så trenger jeg faktisk ikke stå opp før klokka 8 i morgen tidlig. Shit, føles som jeg skrev det i går, men det er allerede en uke siden sist søndag. Snart er sommer'n over, snart er jeg master barista, og snart er jeg 93 år gammel. 

HELLO CAN U HEAR ME

 • 21.07.2017, 16:03

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Kutta armen da jeg satte på plass varer i stad! Må jo nesten sykmelde meg vettu

Heisann! Ville bare en kjapp tur innom og si hei. Hei hei. Har vært på jobb siden syv i morges, og det er så sinnsykt varmt at jeg har ikke ord. Men jeg klager ikke altså, deilig å være svett. Tok litt bilder i lunchpausa mi, og i dag ble det ertesuppe til frokost. Den var så mektig at jeg ikke orka egga, men de har jeg tenkt til å spise om en god halvtime, da jeg skal ned på jobben bare for å sitte der og kose meg. Rett etter jobb stakk jeg hjem til eget hjem og mata egen katt, og nå er jeg hjemme med katta vi passer. Kos kos. Har sagt ja til å være backup på jobb senere i dag også, hvis de trenger meg. Én ting i denne bransjen er i hvert fall sikkert: man vet aldri når 100 mennesker kan tenke seg mat på akkurat én plass på samme tid. Noe i den duren :-) Dere får kose dere i (forhåpentligvis) finværet, så snakkes vi i kveld!

FÅTT SEG LITT BRUNFARGE DA VETT

 • 20.07.2017, 21:46

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gurimalla jeg eeer så mett nå! Bakte jo brød etter jobb i stad, og nå har jeg nettopp spist fire skiver med makrell i tomat. En halvtime før det spiste jeg en proteinpudding. En og en halv time før der igjen spiste jeg en brødskive med banan. De fire siste gjorde i hvert fall susen for nå må jeg snart ta av meg skjørtet som strammer over magen, hvilket er det eneste plagget jeg har på siden jeg har selvbruna meg, hehe. Peter og jeg har liggi uti hagen i dag, og ikke minst testa det nye kameraet, Olympus Pen. Mye bedre enn mitt gamle! Merker det ikke så godt på bilder av gjenstander kanskje, men mennesker uti sola er betydelig forskjell. Thumbs up! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cravings på dette her ass! Karamell også, mmmm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kjører man husvask så kjøper man blomster...

Peter er avgårde for å se på en bil, mens jeg sitter her og svetter ihjel av et godt oppvarma hus. Selvbruningen blir sikkert ikke skjoldete i det hele tatt. Har fått ganske bra farge av sola allerede, men en ska ha litt ekstra! Jeg sier god natt for i dag, så blogges vi i morgen! Skal lade opp ordentlig før en travel jobbhelg! :-D

BILDER FRA BURSDAGEN

 • 20.07.2017, 19:13SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Etter fjelltoppen i går stakk jeg rett i bursdagen til kjære Frida som fylte 20+ år! Det ble god mat og drikke (islatte på avholds-iris, haha) og fine gaver for bursdagsjenta. Elisabeth og jeg spleisa på et gavekort hos balanse&velvære, noe hun ble kjempeglad for :-) Til middag hadde vi litt forskjellig - jeg valgte en stor grilltallerken, nam! Peter satt på guttebordet ved siden av og tok seg et par pils, og litt etter klokka elleve var jeg lykkelig sjåfør hjem. Koselig kveld, og virkelig ikke verst å være klin edru! Veldig digg faktisk. Sleit uansett med å få sove da natta kom, så i dag har jeg vært ekstremt sliten på jobb. Kan være lite søvn, kan være varmen, og det kan også være fordi jeg venter på den kjedelige uken if u feeel me.

Ellers har jeg bakt brød i dag, noe Peter har savnet veldig på lavkarbo, så da ble det et godt og lavkarbovennlig brød. Steinalderbrød, faktisk! Ha en fin kveld videre!

FRA FJELLTUR TIL BURSDAGSMIDDAG

 • 20.07.2017, 00:35

SAMSUNG CSC
På toppen med en velfortjent pepsi.
SAMSUNG CSC
Bildepause på vei opp.

SAMSUNG CSC
Veldig mange gjørmete plasser. Vi gikk den harde stien opp (egentlig fordi vi gikk feil, heheh), og den slakkeste stien ned.

SAMSUNG CSC
På vei opp.

SAMSUNG CSC
Helt på toppen, fjelltopper i utsikten - klare for å skrive oss inn i målboka.

SAMSUNG CSC
Utsikt ned mot Stryn sentrum. Vertshuset/arbeidsplassen min er et av de husa med rødt tak ;-)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Det eneste vi tok med oss opp var en boks Pepsimax på deling, haha! Ellers drakk vi vann fra elvene underveis.

SAMSUNG CSC
Turkamerat :-)

SAMSUNG CSC
Skikkelig kledd for fjelltur.

SAMSUNG CSC
På vei ned igjen og forseint ute til bursdagsmiddag..

Nå er klokka altfor masse og jeg burde legge meg med en gang. Peter tok meg med på overraskelsestur etter jobb i stad, og det var en helt fantastisk tur opp Gryta (eller Skåla som jeg klarte å skryte på meg til ei venninne)! Kræsja litt med tid siden jeg skulle i bursdag, men det gikk fint. Jeg er veldig spent på om jeg kommer meg opp fra senga i morgen tidlig, for dette var hardt for den utrente kroppen min, haha! De første 10 minuttene var verst, og det var bare grusveien opp fra parkeringa, hahaha. Jeg bare: "Peter, vi må åpne Pepsien NÅ!". Men det var ikke lov, for Pepsimax var premien etter å ha komt til topps :-) 

Disse bildene er forresten tatt med det gamle kameraet mitt, og ikke min nye Olympus Pen. Jeg er usikker på om jeg skal selge mitt gamle, eller om jeg skal bruke det til steder hvor jeg vanligvis må passe ekstra godt på eiendeler - for eksempel på fjellturer og fest. Vi får sjå! Tenk at jeg henta det nye kameraet på posten i stad, og så har jeg ikke testa det en gang! Jeg er vel redd for at det er dårligere enn mitt gamle, hehe. Skal finne det ut i morgen. God natt!

SPØKELSER OG NUTRILETTOVERDOSE

 • 18.07.2017, 08:19

Du vet du er gira på å få arbeid gjort når du står opp 5 om mårran, drar på jobb og sender fakturaer til klokka 7, hehe...! Vel vel, finitooo. Klokka 7 var jeg altså ferdig på jobb for i dag, og next venter husvasken hjemme i eget hjem. Hvis jeg orker så tar jeg husvasken i huset jeg passer også. Tviler på at det skjer i dag da. Men her er det ikke ille siden vi smårydder og tørker hele tiden. Hjemme derimot, sikkert helt nedstøva.

SAMSUNG CSC
Ikke bry dere om kaffeen som ser ut som te. Meg og kaffetraktere ass!

Nå skvatt jeg! Fløy en liten fugl i vinduet så det smalt. Og jeg er litt shaky rundt her fra før, for det spøker i huset vi passer. Det er ikke tull. Hører ofte skritt i gangen, og høye dunk fra andreetasjen. Så lenge det er dagslys er jeg fornøyd altså, men om kvelden tør jeg nesten ikke gå på do hvis ikke Peter er hjemme, haha! Er så redd for å se noe rett foran øynene. 

SAMSUNG CSC

Nok snakk om spøkelser og ting du mener ikke eksisterer: La oss nå snakke om mageproblemer! Jeg orka ikke lage sunne vafler til Peter i går, så jeg sa til han at vi kunne kose oss med litt nutrilett-sjokolade og en boks pepsimax hver i stedet, bare for å ha noe snacks til den nyeste episoden GoT. Han kom hjem med to esker nutrilett, en i karamell og en i peanøtt. Så måtte han kjøre avgårde igjen for et ærend, og på den tiden han var borte klarte jeg selvfølgelig å spise opp alt... Skrev til han at hvis han hadde lyst på sjokolade så måtte han kjøpe nye. Peter kom hjem med to nye esker, og jeg frotsa i meg én til selv om jeg var stappmett. Etter at Peter hadde spist ble han skikkelig dårlig i magen, og i morges etter jobb var jeg også skikkelig dårlig i magen. Aldri overspising av nutrilett igjen ass!

SAMSUNG CSC

Men så gjelder det å se det positive i ting da: Magekjør = rensekur = detox. Get the toxic shit out :-D Var veldig godt å komme hjem til en god og sunn forrett-frokost: chiapudding! Jeg er hekta. I dag med gresskarkjerner. Vi snakkes!

HVA ER I MATBOKSEN MIN?

 • 16.07.2017, 00:28

God midnatt, alle små og store! Jeg har vært på besøk hos søstra til Peter i hele dag, spist grillmat, sovet litt på hagesofaen, spist jordbær og kosa meg. Karene har gravd hull i bakken non stop siden klokka sju i dag tidlig. Pusser opp da vettuu. Jeg spiste så sinnsykt masse av den laksemiddagen i går (tok resten litt senere på kvelden), og i dag spiste jeg så siiinnsykt masse grillmat. Sånn er det med god mat altså. Et liv uten mat hadde vært boring as søren. Jeg elsker mat, utfordringer med mat, dietter, nye retter, nye smaker, alt. 

SAMSUNG CSC

I dag hadde jeg med meg niste på jobb! Ikke ofte man ser det ass. Er så fort gjort å bare kjøpe noe enkelt når man jobber oppi så masse mat, men i dag ble det altså medbrakt. Avokadoen skjærte jeg i biter og blandet inn i salaten så det ble krema. Ellers ser dere jo hva som er i salaten. Pluss chiafrø. De er ikke så synlige.

SAMSUNG CSC

Det var veldig godt med en frisk og lett lunch før kunderushet kom. Og så var det så fint vær tidligere på dagen, mens kunder og overnattings-gjester satt ute i sola og kosa seg med aftereight-mocca og kanelboller fra Geiranger, eller en digg frokost fra frokostmenyen vår. Koselig morgen! Etter at rushet hadde lagt seg litt satte jeg meg opp i teltet for å gå igjennom fakturaene som skal sendes. Nå er alt organisert og klart sånn at jeg vet hva jeg driver med når jeg skal sende dem. Er ikke barebare med det surrehuet her, hehe. Men det er gøy med noen små utfordringer og en litt annerledes jobb enn hva jeg er vandt med. Etter hvert gjør jeg det sikkert kjapt og selvsikkert.SAMSUNG CSC

Store, fine teltet vi har på jobb! Vi har beholdt litt av pynten fra Hawaiifesten. Litt ekstra sommerlig. Nå skal vi legge oss, så er det opp igjen for en ny dag i morgen tidlig. Begynner ikke på jobb før klokka 09, og det er igrunn ganske deilig for et "selvlært A-menneske" som meg, haha.

AMAZING FISKEMÅLTID

 • 14.07.2017, 19:09

SAMSUNG CSC

God dag! Her stod jeg stolt og fornøyd etter et vellykket måltid. Jeg er så mett her jeg sitter at kosebuksa er ubehagelig rundt magen! Vi har nettopp spist en nydelig laksemiddag. Det beste av alt: Peter digga det! Det ble stekt laks med sellerirotpuré, smørdampa rosenkål og Sandefjordsmør (beste pulversausen til fisk). Så langt har jeg ikke funnet en stavmikser her i huset, så jeg jobba noe sykt med den puréen. Sikkert derfor jeg er så fornøyd, for ellers hadde jo middagen vært veldig enkel i seg selv.

SAMSUNG CSC
Haaaaaaalleluja sykt digg.

Peter er skikkelig gira på å dra på besøk til noen, men jeg orker ikke i dag ass. Jeg liker best å lade batteriene for meg selv, så han får stikke ut alene, og såå kan vi kose oss med Peaky Blinders og en deilig salat når han kommer hjem igjen. Fisk og salat. Nå slo det meg hvorfor han stikker av. Hehe. Sola skinner og det gjør meg veldig, veldig glad. Er dere klaaar over hvor dårlig sommer dette er!? Det har regna i sikkert tre uker, og det er så kaldt om mårran at en skulle trodd det var tidlig vår, OG, jeg har frysi om nettene to ganger denne uka. Skjønner ikke. Men nå skal jeg ikke klage til dere mer - nå skal jeg klage til Peter om hvor mett jeg er :-) :-) Ha en strålende kveld!

EN GLEDENS DAG + MATTIPS!

 • 13.07.2017, 22:14

Puuuh nå er jeg sliten etter masse jobbing! Har vært insane masse folk på Vertshuset i dag :-D Ble litt overtid, så nå hviler jeg beina på en pute i sofaen. Var på jobb i to omganger, og da jeg kom hjem fra den første hadde Trulte kommet hjem! Jeg ble så glad at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Vet ikke hvor mange fine setninger jeg sa til henne som hun ikke forstod ass.

SAMSUNG CSC

Hun har vært skikkelig kosete siden hun kom hjem, og litt sliten, men ikke så sliten som jeg hadde forventa. Her lå hun som en slakt oppå Peter, hehe!

SAMSUNG CSC

En levende Trulte = en glad Iris. Ellers tenkte jeg å vise dere gårsdagens enkle snacks, og ikke minst dagens deilige mellommåltid. I går satte jeg meg godt til rette med ost (babybel), spekeskinke og jordbær:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Ser ikke dette forfriskende ut så vet ikke jeg!

I dag har jeg ikke rukket å spise noe særlig, men når jeg først har spist så har det vært snadder, som vanlig! Det ble onvsstekt avokado med egg, etterfulgt av en god dessert av cottage cheese, hasselnøtter og kokte bringebær. Nam!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Veldig godt. Avokadoen var bare litt for hard, men den var moden nok. Nå venter jeg på at Peter skal komme hjem sånn at vi kan begynne å se Peaky Blinders fra starten av. Peter har kommet til sesong 3, og jeg visste ikke at den serien fantes en gang! Nå har jeg sett litt av sesong 3, og jeg måå se alle!

BEKYMRA FOR KATTA

 • 12.07.2017, 17:38

Nå har katta jeg passer vært borte siden i går tidlig, og det er ikke likt Trulte i det hele tatt. Eller, hun har vært borte i tre dager før, men da kom hun hjem med et stort bitt i ene poten og måtte til dyrlegen, så det er klart jeg er bekymra. Får bare krysse fingrene og håpe på det beste, så kommer hun sikkert hjem i fin form!

SAMSUNG CSC

Gulrotsuppa jeg laga i går ble faktisk veldig god. Ikke like god som Vertshuset sin, men den var god nok. Håper Peter blir fornøyd når han kommer hjem fra overtid. Hans mening er viktigst! Jeg prøver jo å få han med på lavkarbo, men han ser ikke så veldig imponert ut over alt det rare jeg serverer, haha! Før noen kommenterer at jeg spiser "feil lavkarbo", så vil jeg bare si at dette er "min lavkarbo" :-) Jeg vil ikke kutte ut rotgrønnsaker som gulrot osv, fordi det har masse god næring i seg i motsetning til hvete og sukker.

SAMSUNG CSC

Jeg har fortsatt på meg genseren fra jobb. Klarte å sprute kiwi-sirup da jeg laga is-te i stad. I tillegg hadde vi kunderush, så jeg kunne ikke forlate kassa og måtte stå der og ta bestillinger i sikkert 15 minutter med grønn sirup i halve trynet, haha. I løpet av snart to år i denne jobben har jeg ikke spruta sirup før nå. Trøster meg med at ei annen ansatt klarte det samme i går, og hun gikk rundt i to timer uten å vite at det var i ansiktet :-D 

SAMSUNG CSC

Da jeg laga gulrotsuppe i går gjorde jeg klart en chiapudding, så den gleder jeg meg til å spise snart. Liten dessert :-) I denne har jeg brukt en Yoplait-yoghurt, 2 ss chiafrø og en skvett fløte. Skal vel stå i kjøleskapet i 15 timer eller noe sånt, husker ikke, men det har den i hvert fall gjort til nå. Nam nam! Ellers skulle jeg egentlig møte ei venninne i kveld, men jeg måtte avlyse siden jeg er så bekymra for katta, og da orker jeg ikke andre ting når hodet mitt er et annet sted.

PS: Hvis noen i Stryn leser dette og har sett en grå liten pus (ikke fullvoksen) med rosa halsbånd, vennligst si i fra!

Cheffen Iris

 • 11.07.2017, 22:36

God kveld søtnoser! Det var jammen bra jeg stod opp tidlig og fikk litt sol, for etter at jeg gikk tur ble det helt overskya og regnet datt ned. Håper det snart blir sommer ass. Akkurat nå sitter jeg faktisk med en stol på kjøkkenet og lager gulrotsuppe, med ytterdøra på vidt gap i håp om at katta skal komme hjem. Trulte (som hun heter) har vært ute siden i dag tidlig, og jeg har ikke sett henne siden, og da blir jeg litt småbekymra. Men hun har jo vært på langtur tidligere. Jeg er sikkert bare litt for glad i katter. Krysser fingrene for at hun kommer snart - jeg legger meg i hvert fall ikke før hun er inne.Fra katt til gulrotsuppe: jeg tror ikke jeg har laga en eneste suppe fra bunnen av før! Ikke følger jeg oppskrift heller, så dette får bare gå som det går. Jeg regner med at man skal koke ihjel gulrøttene først, og det er dét jeg gjør nå. Med løk og ingefær selvfølgelig. Nam. Etter det skal jeg prøve å mose alt for så å tilsette fløte. Og da skal man vel bare varme det opp... Kall meg gjerne chef.

Nå skal jeg ta meg en runde på leit etter pus, mens suppa gjør seg selv (tror jeg).. Håper dere har hatt en fin dag!

FØLER ALLE GÅR RUNDT OG FASTER

 • 11.07.2017, 12:24

Sola stråler på skyfri himmel enn så lenge, så jeg hoppet like greit inn i bikini og tok frokosten ute. Jeg hadde klart å pakke med meg bare bikini-underdeler, og ikke overdeler, så da bruker jeg skjørtet mitt som overdel. Må være litt kreativ noen ganger. Føler det er litt drøyt å sitte ute i hagen med kun nipple covers liksom. 

SAMSUNG CSC

Til frokost ble det cottage cheese med yoplait-yoghurt og bringebær fra Innvik kjøpt på Rema. Så vet dere det heehee. Egentlig skulle jeg bestille kjøkkenbenk akkurat nå, men så ligger selvfølgelig alle bestillingsnummerene fra IKEA hjemme i egen stue, pluss at Peter har bilen min på jobb i dag. Men det kan hende jeg gidder å gå hele veien hjem. For mine korte ben tar det vel en time. Ja vet dere hva, jeg skal gå. Jeg som skal være så sunn og holde meg unna alkohol og alt det der, burde jo klare å gå litt.

SAMSUNG CSC

Ellers var det en leser som kommenterte i går at når man går på lavkarbo så tåler man MYE mindre alkohol. Det hadde jeg faktisk ikke peiling på, så det er jo ikke såå rart at helgen gikk så over styr som det gjorde. Ikke at jeg skal skylde på lavkarbo bare, for jeg har en tendens til å gå litt over styr fra før. Men da vet jeg i hvert fall at man skal være forsiktig med alkohol på lavkarbo. Og nå vet dere også det :-D

SAMSUNG CSC

Er det noen som har lavkarbo-kosthold lenger egentlig? Jeg føler alle går rundt og faster jeg. Det hadde i hvert fall ikke jeg klart, som må ha mat 24/7. Men men, man må jo finne ut hva man selv trives med. Nå ser jeg skyene kommer fram mer og mer, så jeg skal ta på meg flere klesplagg før jeg vandrer hjemover for å mate katta og hente kjøkkenbrosjyre. Shit, nå skjønte jeg at jeg må jo gå tilbake også! Herregud, blir to timers tur dette her da. Da skal jeg ta en pause på Stryn Kaffebar og Vertshus og spise suppe! Hejdå.

HJORTEMIDDAG OG FLEKK BAK PÅ ROMPA

 • 07.07.2017, 01:06

Klokka sju i dag stakk vi til Tomine og Terje med enda en runde hjortemiddag. Tirsdag hadde vi rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter som tilbehør, men i dag valgte vi asparges og søtpotetmos. Sykt snadder.SAMSUNG CSC

Jeg bør vel egentlig sove asaaap, men har lyst til å dele dagens bilder først. Ble litt overtid på jobb i dag, og rett etter jobb kosa jeg meg med en aspargessuppe og americano, før jeg kjørte bort på klessjappa og bytta en bukse. Det var en flekk bak på rompa, og jeg skal love dere at den derre flekken kom ikke fra meg! Det er buksa jeg har på meg på bildet under her. Elsker disse i både bukse, capri, shorts og skjørt. Hekta!

SAMSUNG CSC
Noen må ta etterveksten snart...

Vi ble psychomette hele gjengen, men trøkka i oss norske jordbær med vaniljesaus likevel. Det var maaagisk å smake norske jordbær igjen! Ingen jordbær slår norske jordbær ass. 

SAMSUNG CSC

Så bestemte vi oss for å dra hjem, men da jeg dro innom Vertshuset for å hente en katteleke jeg hadde kjøpt på kjøp- og salgsida, satt Emelie, Alex og Arek der, så jeg spurta ut til bilen igjen og drooo Peter inn så vi kunne menge oss litt med folket. Det ble to gode te'er på meg!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Brainiac Iris så selvfølgelig ikke at te'en hadde havna under glasset, så millioner dråper rant rett ned i fanget mens jeg drakk, på den ny buksa. I love it. Grandma's fruitgarden vettuu! Etter kort tid kom det flere folk, og alle ville være med på bilde (veldig koselig synes jeg) så bartenderen fikk æren av å ta bilder av oss :-D

SAMSUNG CSC
Kaller oss bare NWA

SAMSUNG CSC

Da resten av folka skulle gå bar til bar, dro Peter og jeg hjem. Katta ble forresten veldig glad for leka! Han har faktisk ikke en eneste leke fra før. Dårlig katte-eier er jeg. Neida. Nå tar jeg kvelden. God natt alle mann!

VENNETID OG VENNEMIDDAG

 • 05.07.2017, 22:57

Hei! Jeg har jo ikke blogget i hele dag. Overraskende altså. Har bare hengt på jobben etter at jeg var ferdig, hvor Elisabeth, Frida og jeg hang opp party-ting her og der. Ble litt hygge og stemning da. Lørdag blir det ekstra moro! Kommer et innlegg om det i morgen.

SAMSUNG CSC

Etter at Tomine og jeg overrasket Emelie på jobben hennes med kaffe i går, ble jeg med Emelie og Alex bort på Isehaug for å drikke kaffe. Jeg klarte selvfølgelig ikke å la vær å kjøpe mat, så det ble en Gyros på meg, uten brød og chips vel å merke. Hehe.

SAMSUNG CSC

Da klokka slo fire kjørte vi videre bort på Coopen for å kjøpe middag, og etter at jeg var ferdig med å handle og hadde kjørt helt hjem - kom jeg på at jeg glemte å si hadet. Haha, så grei er jeg! Var veldig koselig å være på kafé sammen da, og vi får prøve å catche oftere.

SAMSUNG CSC

Senere på kvelden tok Peter og jeg med oss hjortebiff opp til Tomine og Terje. De ble helt imponert over kokkeskillsa til Peter. Noe av det beste de hadde smakt. Det var nesten så jeg ble misunnelig vettu! Hadde tenkt å si at det var jeg som foreslo rotgrønnsakene, bare for å bevise at jeg også kan lage mat, men jeg lot det være Peter sin kveld i går. (Hehe)

SAMSUNG CSC

Haha, og så var det så sykt gøy da Peter tok header-bilder av meg - for midt oppi det hele kom Tomine og Timian tuslende forbi i gangen, og da måtte jeg knipse noen bilder av dem også. Så kom Peter og ville være med på bildet. Man ser veldig godt at Tomine er ukomfortabel til tusen, Timian synes det er dritmorsomt, og Peter ser bare veldig fornøyd ut som om han endelig har fått familien han alltid har ønsket seg. Ler meg ihjel.

SAMSUNG CSC

Søren, nå kom jeg på at jeg kjøpte en katteleke på kjøp- og salgsida, og så glemte jeg å hente den i dag og. Håper selgeren har tålmodighet. Anyways, i dag har jeg hengt på jobb i hundrede og førti timer, så nå må jeg spise kveldsmat og legge meg. Jeg gikk hele veien hjem i kveld, my gaaad, er dere klar over hvor langt det er? Bare 25 minutter. Men de trengtes altså, for jeg drakk en drink full av karbohydrater. This butt is gonna stay young.
 

KALLER MEG BARE FLEKSER'N

 • 04.07.2017, 20:01

Haha, jeg må le litt av den nye headeren. Jeg synes den ble fin, og det ble tatt av Peter mens jeg snurra på håret og skulle gjøre meg klar for å bli tatt bilder av. Vi tok sikkert 60 bilder, og det er dette jeg synes var finest og morsomst. Meeen ved første øyekast ser det jo ut som at jeg står og flekser! Vi får se hvor lenge jeg tør å ha det som header.

SAMSUNG CSC
Gjøre seg klar for futushuut.

Nå holder karene på å steke hjortebiff, mens vi jentene tar et glass rødvin hver og venter på matgleeeede. Elsker hjort. Dere får ha en awesome kveld videre. Og frykt ikke, jeg skal få til en skikkelig header uten armfett-fleksing, hehe!

SAMSUNG CSC

KLEINE KAFÉ-BLOGGERE

 • 04.07.2017, 13:30

Dagen startet lovende med sol i ansiktet, våknet av meg selv en time før vekkerklokka ringte. Kan ikke si at jeg våknet hundre prosent, da jeg klarte å facecall'e sjefen i halvsøvne. Fikk så pækker'n da jeg forstod hva som skjedde at jeg skrudde av mobilen, haha! At det går an. Jeg var visst såpass i søvne at jeg ikke klarte å legge på.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Siden været så pent ut da jeg var hjemme, tok jeg på meg kjole og tenkte jeg kunne tæne i teltet på jobb, men nå er det for det meste overskyet og surt. Da jeg kom til sentrum leverte jeg først klokka til Peter på reperasjon, før jeg tuslet bort på Vertshuset og bestilte meg omelett og americano :-) Frokosten sin det.

SAMSUNG CSC

Tomine kom og spiste frokost/lunch med meg. Koselig. Takket være henne ble det bilder av meg også, heheh. Når Tomine er ferdig på jobb skal vi kjøpe med oss verdens beste kaffe (Zoegas) og tusle bort på jobben til Emelie og catche opp. Gleder meg. Hvis jeg husker riktig skal Emelie ha en enkel latte med vaniljesirup og litt krem. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Føler meg som en skikkelig Kafé-bloggberte her jeg sitter. Husker for noen år siden da det var in å sitte på kafé og blogge. Plutselig var det ikke "det store" lenger, for da kom cupcakes og tok over pc-skjermene, og man trengte ikke sitte på kafé. Jeg hata navnet cupcakes. Hvorfor ikke bare si muffins med glasur liksom?

Satt for meg selv oppi teltet først, men nå har jeg flyttet meg inn for å se hvordan bildene ble etter redigering, og fordi det er kaldt ute. Er litt kleint når det er så mange kunder rundt her, men men, blågglaaaif is the shiiiet.

SAMSUNG CSC

Avslutter med å gratulere onkel Roger med dagen! Hipp hipp hurra! Håper dere alle får en finfin dag :-D

TACOMANDAG PÅ "DIETT"

 • 03.07.2017, 23:23

Mens alle andre må vente helt til freeedag for å spise taco, tar vi den akkurat når det passer oss! Selv spiste jeg to greit store taco-salater. Når man spiser sunt kan man spise enda mer uten dårlig samvittighet (ikke at jeg spiser noe mindre i de dårlige periodene).... Grunnen til diett er forresten at jeg vil skjerpe meg på all dritten jeg spiser, og fordi jeg har hatt veldig dårlig energi i det siste. Vanskelig å stå opp, vanskelig å være meg selv (typ duracell-kanin). Jeg føler at jeg bare har gått rundt som en zombie de siste ukene. Har vært enda verre på diett (to dager nå), men det er fordi jeg har kutta ut sukker og diverse, og da får man jo vondt i hodet og alt det der siden kroppen ikke får det den er vandt med. Men om noen dager er jeg nok i awesome form!

SAMSUNG CSC

Tok som vanlig bilde av tacolefsa til Tomine siden hun lager den mye bedre enn meg. Er så flink med farger vettuuuu! Et must i taco-salat heretter er avokado. Avokado, kjøttdeig og rømme kunne jeg maula alene. Nam nam!

SAMSUNG CSC
Guttaboys in love with hverandre og with their food.

Siden vi spiste ganske tidlig hadde ikke sønnen i huset lagt seg enda. See så fornøyd og klar han var for tacomandag! True blanding av sin mor og far.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Etter middag og to episoder White Collar dro jeg ned på jobb for å ordne med fakturaer og diverse. Var så mange kunder tidligere i dag at jeg valgte å utsette det til kveld :-D Gøy gøy. Liker best å gjøre sånne ting når jeg ikke kan bli distrahert, for jeg er jo så innmari lett å vippe av pinnen!

Nå skal jeg spise kveldsmat mens Peter spiller et eller annet romvesen-skytespill, og så tar vi nok kvelden tenker jeg! I morgen har jeg faktisk fri, og da må jeg først levere en klokke på reperasjon, og så planlegger jeg å kjøpe kaffe på Vertshuset og besøke Emelie på jobben hennes :-D Tjohei.

HVIS JEG HADDE EGEN RESTAURANT

 • 03.07.2017, 17:57

Hallo hallo, hvordan står det til? Bare bra? Hehe. Det der var en sang btw, for dere som ikke har hørt den. Oookej, nettopp ferdig på jobb, eller, først måtte jeg seff spise, og det ble scampi med julienne av squash og gulrot med fiskesaus. Nam nam. Den selges normalt med tagliatelle også, men magen min er på skikkelig bærtur, så jeg dropper pasta i noen dager. Blir jo helt murstein i magen.

SAMSUNG CSC

Stakk innom butikken en tur og kjøpte masse godt, blant annet laks, cottage cheese og fryste bær. Gleder meg til kveldsmat. Peter er i dusjen i skrivende stund, og straks er det min tur, før vi stikker på taco-middag hos T&T. Det blir kos! Tomine syntes kameraet mitt tok litt blurry bilder i går, og det er jo fordi det er vanskelig å få gode bilder når det er for mørkt (vet ikke om det er vanskelig sånn egentlig, men for oss hobbyfotografer/amatører så er det dét..), såå! Nå har jeg funnet fram blitzen til kameraet. Har aldri brukt blitz på dette kameraet før. Misliker blitz, faktisk, men blir det bedre bilder i mørket uten å glinse til trynet på folk så er det gull verdt.

SAMSUNG CSC

I kveld blir det altså taco, og i morgen skal vi spandere hjortebiff på dem :-D Nå har vi utsatt den hjorten litt for lenge synes jeg. Nam nam. Herregud, hvis jeg noen gang har en egen restaurant eller kafé (ikke at det er et ønske) så må den nesten hete Nam Nam. Iris Nam Nam. Hehe. Ha en fin dag folk!

DIETT OG DRESSMANN-SERIER

 • 03.07.2017, 00:15

Det ble visst ikke noe hjortebiff på oss i kveld, da vi begge sovna på sofaen i seks-tiden og ikke våkna før halv åtte. Sånn kan det gikk. Da vi våknet var det bare å dra på et etterlengtet besøk hos Tomine og Terje. Plutselig var det lenge siden sist. T&T diska opp med godteri, pepsimax og annen snadder, men jeg er på diett så jeg satt der bare med kyllingen min, haha! Peter fikk lov til å kose seg ekstra, pluss at godteri lager fine farger på bilder ;-)

SAMSUNG CSC

Kosa meg heller med en kopp mango-te. Er ikke så glad i te egentlig, men men. Vi så et par episoder av White Collar som Peter og jeg så første episode av for et halvt år siden, og så glemte vi å fortsette til andre episode. Morsom serie. Men Suits er enda mer awesome, hvis jeg skal anbefale en "dressmann-serie".

SAMSUNG CSC

Tomine: Skal du ta bilde av de daude blomstene der?
Meg: Eeehm.. Ja? Eller kan jeg ikke legge de ut på bloggen?
Tomine: Joda, kjør på.

SAMSUNG CSC
T&T søtnoser!

Nå er det natta. Sov godt, alle mann!

IDYLLISK HAGE

 • 02.07.2017, 16:20

Hallaa. Nå har jeg komt meg hjem etter endt arbeidsdag. Var mange engelskmenn på kaffe og kaker i dag, kjempekoselig! De sier jo "thank you" tre ganger i én setning :-D Sånn som samtalen under bildet her. Litt overdrevet, men det er nesten sånn altså! Synes det er så koselig, haha!

SAMSUNG CSC

Meg: Here's your toast!
Engelskmenn: Thank you so much. Thank you. thank you.
Meg: You're welcome, enjoy!
Engelskmenn: Yes, thank you so much.
Meg: Thank you.
Engelskmenn: Thank you.
Meg: *vet ikke hva jeg skal si lenger så jeg bare gliser*
Engelskmenn: Thank you thank you.

SAMSUNG CSC

Her om dagen var vi i hagen til Frida og drakk rødvin. Måtte selvfølgelig knipse litt bilder rundt om kring. Bildet ovenfor minner meg om maleriet av Claude Monet. Ganske kult. Prøver å ta så gode bilder jeg kan, men jeg har sykt masse å lære, og så gidder jeg ikke å sette meg inn i alt på én gang. Best å ta steg for steg.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

I dag skal Peter ordne hjortebiff til middag. Ikke nok med dét: da jeg kom hjem fra jobb i stad hadde han rydda, støvsugd, vaska OG bretta på plass rene klær! Han er jo helt konge han der.

Let the good times roll

 • 02.07.2017, 02:13

Heisann sveisann! Nå sitter Peter og jeg hjemme med hver våre hobbier: han med playstation, jeg med bilderedigering og blogg. Koselig! Jeg starta tidligere på jobb i dag enn hva jeg skulle, så da fikk jeg gå tidligere også. Endte selvfølgelig med at jeg slo meg ned med en Irish og etter hvert to øl, da ei tidligere kollega og nåværende venninne plutselig var på Vertshuset. Må jo være sosial for at livet skal gå rundt.

SAMSUNG CSC

Jeg var ferdig på jobb halv tolv i kveld, men så måtte jeg på en ny jobb - det var å være wingman for noen! Første gang ever, men det var veldig gøy, mest fordi jeg kunne flørte uskyldig, haha. Etter en liten stund kom Peter, og da var det slutt på oppdraget. Straka vegen hemmaaat.

SAMSUNG CSC

Heldigvis fikk jeg lov til å være våken lenge, for da kan jeg blogge og kose meg. Bare tuller altså, Peter er ikke såå streng. Det er for det meste jeg som er sjefen i forholdet, spesielt når det kommer til mat.

SAMSUNG CSC
Jeg har fetere sko enn Eirik, Peter og Frida til sammen.

Nå skal vi legge oss så vi kommer oss på jobb i morgen. Jeg skal åpne i morgen, og etter jobb skal Peter lage hjortebiff. Naaaaaaaaaaaaaaaaam. Og så skal vi passe en liten hund. Gleder meg mest til biff da. I stad var det en kunde som sa hun hadde lest bloggen min, haha, det er gøy! Hver gang noen sier de har lest bloggen min, så svarer jeg bare "var det gøy?". Vet ikke hva annet jeg skal spørre egentlig. Naattaa

BBQ OG MIN FØRSTE FJELLTUR

 • 30.06.2017, 12:30


Gytrifossen, over Olden camping på Gytri. Circa 450 høydemeter hvis jeg hørte riktig.

Beste kuren etter prosecco-bading: fjelltur på Gytri! I går hadde jeg min første ordentlige fjelltur. Jeg har gått i fjell før liksom, men da har jeg først havna opp i fjellet uten å bruke beina, hehe. Dette var i hvert fall skikkelig deilig. Så deilig at jeg skal gjøre det i dag også. Det er mye mulig jeg er der mens dere leser dette, for jeg har forhåndspublisert innlegget så det ikke skal postes så tett opp i det første innlegget. 

SAMSUNG CSC

Etter at Hanne og jeg var ferdige på tur, satte vi oss ned på campingen og prata om alt og ingenting. Etterlengtet kusine-tid :-) Så ringte Peter og ba meg komme på grilling i Olden. Miriam hadde laga en supergod potetsalat, og han jeg ikke husker navnet på hadde laga en utrolig god druesalat. Jeg forsynte meg tre ganger, nam nam!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Herlighet, jeg har hatt fri i tre dager og har bare levd i luksus. Såå masse god mat og drikke! I tillegg begynner jeg ikke på jobb før klokka sju i kveld, så jeg har god tid på å nyte enda en dag med sommer. Gytri here I come! Men først henge opp klesvask. 

PROSECCO BABY

 • 30.06.2017, 08:15

SAMSUNG CSC

For en dag vi hadde i forgårs! Jeg sov som dere vet altfor lenge, men kom meg til slutt ned på Vertshuset i to-tiden. Da hadde to av jentene allerede kosa seg med godt drikke i et par timer. Starta rolig med å spise grillmat-restene til Frida (typisk meg, haha) før jeg bestilte meg en tagliatelle med scampi. Naaam! Rett etter det var det en runde hver med prosecco-flaska. Goood times. 

SAMSUNG CSC

Frida og Mathilde gikk på shopping to ganger i løpet av dagen, og jeg ble selvsagt smitta av shoppinggalskapen og tok meg en liten runde på egenhånd. Høres ut som noen skikkelige luksusberter egentlig - sitte en hel dag på restaurant med prosecco OG skifte antrekk to ganger som man har kjøpt i farta! Jeg endte opp med ny shorts, solbriller og en topp som viste litt for meget. Det er sommeeer.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Da sola gikk ned stakk vi bort i hagen til Frida og lekte både torsk og slange på plenen. Man har det så moro som man lager. Eeeeller noe i den duren. Ordtak-dronninga.Tipp topp kveld med en herlig gjeng :-D

SOMMERKOS - BILDER FRA I GÅR

 • 28.06.2017, 13:05

SAMSUNG CSC

Åååh jeg har kastet bort altfor masse av denne sommerdagen på søvn! Har vært veldig trøtt i det siste og sovet masse så fort muligheten har bydd seg, men jeg liker det virkelig ikke. Spesielt når det er så fint vær som i dag. Nå skal jeg bare slenge ut bildene fra i går, før jeg spretter inn i et slutty sommeroutfit og turer til sentrum for å tæææne med folka.

SAMSUNG CSC

Peter og jeg satte oss ned med god mat og drikke på ettermiddagen i går, sammen med søstra hans og forloveden. Etter at de hadde dratt satte vi oss sammen med sjefen, og så kom dama etter hvert. Veldig koselig!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Utsikt fra Vertshuset.

SAMSUNG CSC
Boss nummer 2! 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Plutselig kom Estella og typen en tur innom med hver sin kuleis. Alle ble påvirka av sommerdagen i går :-D

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå skal jeg være så maniac at jeg ikke sjekker etter skrivefeil en gang! Wææ dårlig tid. Hadet!

PINLIG BERØRT AV SELFIES

 • 27.06.2017, 02:50

God natt, hehe! Årsaken til nattblogging er rett og slett fordi jeg ikke har hatt tid til å blogge i dag. Kunne jo blogget via mobil, men jeg hadde ikke PCen med meg, og jeg er avhengig av å redigere farge og kontrast på bildene jeg tar.

SAMSUNG CSC

Har skikkelig lyst til å unnskylde fjortis-væremåten min når jeg poster selfies av meg selv, men fuck it, dette er en blogg, og tenk hvor gøy det er for meg å se tilbake på om fem år - hvor mange flere rynker jeg har fått når den tid kommer, og så kommer jeg sikkert til å tenke "Aaaah, skulle vært mer fornøyd med meg selv!". Tror jeg skal være mer fornøyd med meg selv, jeg. Aaaall den teksten for å poste en selfie da! I morgen skal jeg legge ut en selfie uten tekst.

SAMSUNG CSC

I dag har hodet mitt egentlig bare vært på jobb. Kroppen og selvfølgelig. Jeg er nok veldig overtrøtt nå, så jeg beklager formuleringen. Greia er at vakta mi ble delt opp, så jeg hadde fri midt på dagen, og det var skikkelig koselig, fordi da satte jeg meg rett og slett ned jobb og kosa meg med god mat og drikke. Det føltes som en flere timers lang pause!

SAMSUNG CSC

Sjokk at jeg spiste sitronrisotto med laks! Herregud den er så god. Smoothie til forrett, fisk til middag og kaffelatte til dessert. Nam nam nam. Men nå bør jeg komme meg i seng siden jeg skal klare å våkne om 4 timer for å vekke Peter. Kaller'n bare PendlePeter. 

LANGHELG - SLEKTSTREFF

 • 25.06.2017, 18:42

God dag! Jeg har vært helt uten mobil og pc siden fredag, så bloggingen gikk det dårlig med. Hadde allerede bestemt på forhånd at jeg skulle prøve å være minst mulig "på", men jeg tok med pc for sikkerhetsskyld.


SAMSUNG CSC

Torsdag kjørte vi altså til Fåvang for å overnatte hos onkelen til Peter, før vi stod opp tidlig fredag og reiste videre på planleggingsmøte hos IKEA i Ringsaker. Vi stoppa i tradisjon tro på Mc'Donalds i Lillehammer, hvor de har begynt å selge søtpotet-fries! Det var digg, men smakte like usunt. Det jeg ønsker meg aller mest hos Mæækkern, er bestikk! Jeg vet jo ikke hvordan jeg skal holde drikka mi en gang når alt er fullt av fett.

SAMSUNG CSC
The struggle is real

SAMSUNG CSC

Vi hadde time hos IKEA klokka 13, og var der til halv fire nesten. Tok visst litt ekstra tid å planlegge kjøkkenet vårt. Vips svei vi av 55 tusen! Neida, har ikke betalt enda, må tygge litt på den først. Alle andre jeg har snakka med har brukt over 100 tusen på kjøkken. Trodde man kunne få det for 30 tusen jeg da.

Etter at vi eeendelig var ferdig hos IKEA, stakk vi til Hamar for å overraske Sunniva og Daniel på jobbene deres. Raskt, men koselig møte :-) Gleder meg til å få litt ekstra tid med dem i nærmeste framtid. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Før vi dro videre til slektstreff stakk vi på Jordbærpikene og fikk i oss mat og fersk, nypresset appelsinjuice. Peter tok en chilipepperoni-pizza, og jeg valgte bruchetta med blåmuggost og spekeskinke. Sykt digg. Tusen ganger bedre enn Mc'Donalds hvert fall. Skjønner ikke hvorfor vi har laga en Mc'D-tradisjon. Vi kan ikke bare droppe en tradisjon heller.

SAMSUNG CSCRett etter at vi hadde spist var det bare å komme seg avgårde til årets høydepunkt: sleeektstreff. Selv om vi tok oss god tid på turen var vi ikke de siste som kom fram. Pappa sa underveis over telefonen "dårlig planlegging, Iris!". Rett etter telefonsamtalen leste jeg et par kapitler i Hjernen er stjernen-boka mi, og kom fram til at jeg ikke er fullt utviklet i min prefrontale hjernebark i pannelappen (der planleggingen skjer...) Synd jeg ikke leste det før han sa det, hehe..SAMSUNG CSC

Før leide vi alltid Jønnhalt, men i fjor hadde vi blitt en så stor familie at vi måtte begynne å leie større, og da ble det Barnåla :-) Veldig fornøyd med plassen! Tradisjonene er fortsatt det samme som det alltid har vært: reke-langbord på fredag, og taco-langbord på lørdag. Elsker det. Ellers gjør man hva man vil. Mange går tur i flere timer. Peter og jeg gikk tur til butikken, hehe. Og det er jo luksus med den nye plassen, vi har Kiwi rett borti gata! 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

I går kveld hadde vi ungdommen spørsmålsspill (geni tror jeg det var), og det gikk slik:

Lillebror: Hvilken planet er det som har ring rundt seg?
Meg: Neptun!
Peter: Åherregud, du kunne like godt svart månen.
Meg: Nei jeg er jo ikke dum!Vi var hjemme i Stryn litt før fem i dag. Tok et stopp i Skjåk tror jeg det var. Kan ikke få nok av mat vi to! Det ble biffsnadder på Peter og Fish & Chips på meg. Som vanlig er jeg litt vanskelig kunde!

Meg: På fish & chips kan det ikke være noe som helst dressing.
Dame i kassa: Den er god. Absolutt ingen dressing.
Meg: Yes. Men jeg vil gjerne ha dobbelt av remuladen.
Dame i kassa: Eeeh...?

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Så flink å tørke bord

SAMSUNG CSC

Alt i alt har turen gått smertefritt, og vi gleder oss til neste slektstreff. Den eneste gangen Peter og jeg "krangla" var på vei opp Strynefjellet i stad:

Peter: Det var litt trist at vi kjørte på den fuglen i stad..
Meg: .....
Peter: Er du ikke enig?
Meg: Nei det synes jeg ikke var trist i det hele tatt.
Peter: Gjorde du ikke?
Meg: Joooo, slutt å spør så dumt! Hadde jeg ikke syntes det så hadde jeg jo vært psykopat.
Peter: Du trenger ikke være frekk!
Meg: *begynner å le*
Peter: Jeg sa bare at det var trist, sånn at du ikke skulle tro at jeg var psykopat.

<3 Kjærleiken <3 Dette innlegget var et ork å skrive. Er så trøtt at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Peter har gitt streng beskjed om at jeg ikke skal sovne enda, så jeg får vel høre på han for en gangs skyld :-)

Når alle andre sover

 • 21.06.2017, 04:26

Egentlig var planen å stå opp fire i natt, men jeg våknet for en time siden helt av meg selv og fikk ikke sove noe mer. Peter og jeg la oss etter jobb i går, haha! Jeg var bare så trøtt at jeg kjente jeg ikke hadde sjangs til å holde øynene åpne mens vi satt i stua, og jeg visste at jeg ikke ville få sove på kvelden hvis jeg tok en powernap. Sist jeg stod opp såå tidlig etter mange timer søvn var da jeg bodde i Sverige. Det var så deilig å ha god tid om morgenen, til frokost, oppvask, klesvask, dusj, film osv. Varte ikke lenge men. Jeg må uansett få en bedre døgnrytme for sommeren, siden vi åpner enda tidligere på Vertshuset enn det vi gjør vinterstid. Trenger kanskje ikke å legge meg før sju og stå opp klokka tre på natta. Bra start i det minste.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det aller, aller, aller beste med å ha eeekstra god tid om mårran, er definitivt frokosten! Jeg har jo tid til å spise frokost 2-3 ganger i dag! Elsker det. Elsker røkt ørret, elsker pasjonsfrukt. Elsker melk. Har bestemt meg for å drikke et lite glass melk til frokost hver dag, i stedenfor bare vann, haha. Første slurken av melk i stad ga meg skikkelige barndomsminner! Koselig.

SAMSUNG CSC

Filmen jeg har satt på heter 1 Night og er på Netflix. Følger ikke med, men jeg liker å ha bakgrunnslyd når jeg er alene. Trenger ikke være musikk liksom. Den beste bakgrunnslyden jeg vet om er når det er ski på TV. Er så koselig med kommentatorer, bjellelyd og alt sånt. Følger ikke med på vintersport i det hele tatt, men som bakgrunnslyd er det awesome.

Nå skal jeg ned for å hente klesvasken fra i går og sette på en ny. Turte ikke å ta det med en gang jeg stod opp siden det var litt mørkt ute, og jeg liker ikke å gå ned i kjelleren når det er mørkt og kaldt. Og hva skjer med at det er like varmt nå som det var i desember? Altså, kaaaldt. Da må jo juli bare bli ekstra bra :-D

All by myself

 • 16.06.2017, 20:48

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Denne vinen er en reise-gave fra Tomine, som jeg er svært takknemlig for i kveld :-) Jeg fikk også høre et rykte om at noen kom seg inn på et utested med denne som veske, haha!

De mini-appelsinene på fruktfatet mitt var forresten ikke noe særlig som snacks. Trodde det var litt mer frukt inni jeg da, men disse egner seg nok best som pynt i drinker og slikt. Litt vrient å sitte og suge på de mens jeg leser bok liksom. Boken kjøpte jeg på Eid her om dagen, og den var på kjempetilbud fra 399,- til 169,-! Digger å lese om alt mulig mellom himmel og jord. Overnaturlige ting, vitenskapelige ting... Jeg synes det er rart at folk ikke tror på en større kraft her i verden, når de likevel tror på hjerner og elektrisitet. Det er jo like utrolig!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Peter har dratt ut for noen ærender, mens jeg sitter all by myself :-) Akkurat sånn jeg liker det, hehe.

Etter fillers-behandlingen

 • 16.06.2017, 17:35

Fy flate, etter at Peter og jeg var ferdige med middagen i går så gikk vi bare og la oss, og sovna sikkert klokka ni. Og ikke nok med det, jeg forsov meg til ti på åtte, og begynte på jobb klokka åtte! Det må være første gang jeg har klart å pusse tenner, gå på do, velge antrekk, kle på meg og sminke meg på seks minutter. Er ikke sikkert sistnevnte ble så bra men. 

SAMSUNG CSC

Jeg jobba litt overtid i dag, og så spiste jeg en deilig flaguette med bacon (BLT) med en gang jeg var ferdig, før jeg kjørte ei kollega hjem :-) Viktig å være snill. I blant. I helgen har jeg faktisk fri, så jeg vurderer å ta meg et glass vin nå bare fordi jeg kan. Har faktisk Vernissage i veskeform, haha! Viser dere senere. Tomine og Terje var på ferie for litt siden, og da kjøpte de med noen gaver til oss, og jeg fikk blant annet Vernissage :-) Tror i hvert fall det er rødvin..

SAMSUNG CSC

Skjønner ikke hvorfor jeg har blitt så dårlig på å ta bilder :-( Det er sikkert ikke meg. Det er kameraet. Jeg må ha nytt kamera. Neinei. Jeg får spare alt ferdig til leiligheten først, og så kan jeg kjøpe det jeg kanskje har råd til etter det, haha. 

SAMSUNG CSC

Denne gangen ble jeg skikkelig hoven etter fillers-behandlingen! Men jeg liker det jeg. Ser bare litt dumt ut, men om et par dager har hevelsen gått ned, og så blir det så lekkert atte! Viktigste for meg er at jeg ikke dukker opp som familiens plastic-barbie på slektstreff om en uke. 

Peter kommer straks hjem fra jobb med sterk hodepine (hans tur), så da skal jeg stå for middagen i dag. Det blir kjøttdeig og spaghetti ala Iris, som bestilt. Resten av kvelden skal vi nok chille i koseklær, med siste epsiodene av GoT og bittelitt rødvin. Viktig å se litt Game of Thrones før neste sesong kommer ut. Gleder meg som et baaarn <3

SAMSUNG CSC
Kos dere i kveld!

Shoppingtur i heimstaden

 • 14.06.2017, 20:29

Tomine og jeg har vært i Nordfjordeid i dag for å handle noen nødvendigheter på Jysk, etterfulgt av en tur bort på senteret. Det var Tomine som stod for shoppingen, jeg kjøpte bare to glass med lokk og sugerør. Og en bok. Og nytt telefondeksel og skjerm. Oisann :-D

Å dra fram kameraet foran Tomine var jo ikke noe problem! Hun tok fotografering på strak arm, og så var det heller jeg som ble flau og klein. Fikk noen gode bilder av uheldige øyeblikk som jeg kan ha i et eget innlegg en gang, haha. Sånn som Anna Edwin pleier å gjøre - samle alle fæle bilder. Elsker sånt.

SAMSUNG CSC

Vi stakk selvfølgelig på kafé og kjøpte oss biffsnadder. Det var digg vær på Eid, så vi satt ute i varmen. Akkurat passe varmt faktisk. Og veldig fint. Det var vanskelig å få til gode bilder siden vi ikke så en dritt på skjermen. Men men det går braa.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå er vi tilbake i Stryn, hjemme hos Tomine hvor Peter hjelper mannen i huset med ting og tang. Noe med et sykt stort og tungt skap. Jeg orker ikke å tenke på det en gang. Glad jeg er jente og bare kan blogge :-) :-) :-) Neida, er det noen som liker drittarbeid så er det meg. Spesielt å vaske doer. Høres sikkert ekkelt ut, men jeg liker å se/vite at noe er veldig skittent og blir reint. Fy søren å flink jeg er til å skrive meg bort i min egen verden. Uansett, på bildet under ser dere utsikten fra kaféen..

SAMSUNG CSC

Nå skal vi kanskje se på SKAM! Ha en fin kveld.

Taco på dobbeldate

 • 13.06.2017, 23:47

SAMSUNG CSC

Nå har vi nettopp kommet hjem fra T&T, hvor vi har spist taco og sett på film. Planen var at vi jentene skulle mekke middag, men jeg la meg på sofaen så fort jeg fikk sjansen og spurte om Peter kunne lage mat. Og det kunne han! Mannfolka ordna mat, mens ene dama dekka bord, og hun andre dama (right here) slaska på sofaen. Smakte nydelig med taco i dag ass. Ekstra digg med avokado og soltørka tomat. Hadde vi hatt fetaost og så hadde det blitt helt greskt.

SAMSUNG CSC

Jeg er den eneste av oss som må ha bestikk til taco, men i dag klarte jeg å spise en hel lefse med bare nevene! Det er ikke kødd en gang. Hilsen ei som bruker bestikk til vafler.

SAMSUNG CSC
Perfekte lefsa daa

Filmen vi så het Are we done yet, spilt av selveste Ice Cube. Hadde trodd at en fra tha street kunne skapt bedre, men det var sikkert en barnefilm. Eller bare Adam-Sandler-teit-humor. I stedenfor å ta bilder av den dårlige filmen (som jeg forresten sovna av til slutt), tok jeg heller bilder av de fine blomstene til Tomine :-)

SAMSUNG CSC

God nattzzzZZzz

Leppefyll og salat-anbefaling

 • 13.06.2017, 16:46

I dag har jeg vært i Måløy for å fylle leppene igjen, og det ble fint. Tok bittelitt mer enn hva jeg har gjort før, men bare bittelitt altså. Jeg ankom Måløy cirka en time før jeg skulle fylle, og jeg hadde ikke spist enda, så jeg stakk på den første og beste kaféen/restauranten jeg fant.

SAMSUNG CSC
Dette er før leppebehandlingen, bare så det er sagt.

Kraftstasjonen valgte jeg quinoasalat med chilimarinert kylling, og fyyyy søren hvor digg det var! Jeg elsker quinoa, og hele sammensettingen i denne retten var amaaazing. En boble av paradis som sprakk i kjeften ass.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Så her satt jeg på date med meg selv, pluss 20 dressmenn på business-møte bak ryggen min. Jeg hadde til og med oste-iskake til dessert. Det hadde jeg aldri smakt før. Foretrekker vanlig ostekake. Etter et godt måltid og blodsukker på stigende rus, fant jeg klinikken Jubel hvor jeg har fylt hos alle gangene. Eller, jeg har aldri vært hos Jubel, for hun som jobber der har pleid å komme til Stryn innimellom. 

Det var ikke så vondt denne gangen, så bedøvelsen funka mye bedre enn før, og det var deilig! Tårene mine bare fosser under hver behandling, haha! Men denne gangen gikk det altså mye bedre :-)

SAMSUNG CSC
Hoven og fornøyd på vei hjem til Stryn.

Snart kommer Peter hjem fra jobb, og jeg tror jeg må be han lage quinoa-salat. Neida. I dag blir det nok jeg som må stå for middag. Hvis ikke han absolutt vil da..  Hehe :-)))

Dramaqueen på jobb

 • 12.06.2017, 23:55

I dag hadde jeg så vondt i hodet at paracet hjalp ikke litt en gang, og det hele endte jo med at jeg ble svimmel i tillegg, så jeg fikk noia for å svime av og gråt i armene på ei kollega. Haha huff. Til slutt orka jeg ikke mer og bare dro hjem en time før jeg skulle. Prøvde å sove litt på sofaen for å se om det hjalp, og det hjalp vel litt. 


Dramaqueen over here yo

Fikk Peter til å lage middag tredje dag på rad (hehe, jeg bare later som jeg har vondt i hodet sånn at han skal lage mat. Neida). I dag ble det kyllingnuggets med bbq-saus, nam! Men ingen nuggets slår Mc'Donalds sine, og Mc'Donalds har vi ikke i Stryn. Heldigvis, sånn egentlig. Og så glemte han pommes frites da. Eller jeg glemte å skrive det på meldinga.

SAMSUNG CSC

I morgen skal jeg til Måløy på bestis-tur med meg selv. Litt sånn kafé og slikt. Det blir koselig! Har aldri vært i Måløy før. Kan hende jeg var der da jeg var liten (som kanskje alle andre steder), men jeg har ikke peiling. Håper bare jeg kjører riktig vei. Jeg klarer alltid å blande veien mot Nordfjordeid og mot Volda, og så mixer jeg navnene på Førde og Ørsta. I tillegg klarte jeg å kjøre mot Førde en gang, da jeg skulle hjem til Stryn fra Byrkjelo. For å si det på en enklere måte for dere som ikke har peiling på Vestlandet: Det er det samme som å kjøre mot Kristiansand når du skal til Oslo fra Tønsberg. Okei, jeg stopper der.Vi har nettopp komt hjem fra besøk hos et vennepar (føles for voksent og kleint å si sånt) og nå skal jeg få hele 7 timer søvn før åpning på jobb, og så går turen forhåpentligvis mot Måløy og ikke Ålesund. Eller kanskje det er samme vei. Husker ikke ;-) God natt.

Egen frokostmeny

 • 10.06.2017, 17:18

Hei på dere! Vi stod opp tidlig i dag for å få mest mulig ut av dagen når vi begge har fri fra jobb. Eller, jeg begynner ikke før klokka sju i kveld. Vi dro bort på Vertshuset for å spise frokost. Der har vi fått egen frokostmeny som varer fram til klokka 12. Jeg valgte speilegg-frokost, og Peter valgte selvfølgelig Maaaster breakfast. 

Haha, jeg blir så flau over bildene jeg tar. Må jo lære meg kameraet på nytt. Vi ser i hvert fall hva det er :-) Må fortelle dere en liten funfact. På jobb for en liten stund siden sa jeg til kokkene at de skulle lage to breakfast (blir litt norsk-engelsk på jobb med ansatte fra hele verden), og sjefen min overhørte hvordan jeg uttalte breakfast. Det viste seg at jeg har uttalt breakfast feil så lenge jeg har snakket engelsk. Jeg har nemlig alltid sagt "breikfast".. Det er så lagret i hjernen at jeg nå må anstrenge meg for å si det riktig! Nå skal Peter lage laksemiddag til oss før jeg skal på jobb. Det er lenge siden jeg har spist en god og gammeldags fiskemiddag. Gleder meg til agurksalaten. Føler meg heldigvis mye bedre enn i går og i dag tidlig, så nå er jeg fit for work! 

#StrynKaffebarogVertshus

ICT

Jeg er introvert, men sosial. Jeg liker det trygt og stabilt, men elsker forandringer. Jeg synes dyr er søte, men er ingen dyreelsker. Jeg elsker mat, men misliker lutefisk. Jeg er 25 år gammel, men både 14 og 90 til sinns. Jeg er glad i meg selv annen hver time, og hater meg selv annen hver time. Jeg liker å lese, men fullfører (nesten) aldri en hel bok. Jeg er urban, men skulle ønske at jeg bodde på en øy som i serien Lost. Jeg er blid, omtenksom, har en forferdelig latter og gjør altfor mange feil som jeg aldri lærer av.

Search

Bloggdesign

hits