ICT | Blogger - Vegan lifestyle

BBQ OG MIN FØRSTE FJELLTUR

 • 30.06.2017 - 12:30


Gytrifossen, over Olden camping på Gytri. Circa 450 høydemeter hvis jeg hørte riktig.

Beste kuren etter prosecco-bading: fjelltur på Gytri! I går hadde jeg min første ordentlige fjelltur. Jeg har gått i fjell før liksom, men da har jeg først havna opp i fjellet uten å bruke beina, hehe. Dette var i hvert fall skikkelig deilig. Så deilig at jeg skal gjøre det i dag også. Det er mye mulig jeg er der mens dere leser dette, for jeg har forhåndspublisert innlegget så det ikke skal postes så tett opp i det første innlegget. 

SAMSUNG CSC

Etter at Hanne og jeg var ferdige på tur, satte vi oss ned på campingen og prata om alt og ingenting. Etterlengtet kusine-tid :-) Så ringte Peter og ba meg komme på grilling i Olden. Miriam hadde laga en supergod potetsalat, og han jeg ikke husker navnet på hadde laga en utrolig god druesalat. Jeg forsynte meg tre ganger, nam nam!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Herlighet, jeg har hatt fri i tre dager og har bare levd i luksus. Såå masse god mat og drikke! I tillegg begynner jeg ikke på jobb før klokka sju i kveld, så jeg har god tid på å nyte enda en dag med sommer. Gytri here I come! Men først henge opp klesvask. 

PROSECCO BABY

 • 30.06.2017 - 08:15

SAMSUNG CSC

For en dag vi hadde i forgårs! Jeg sov som dere vet altfor lenge, men kom meg til slutt ned på Vertshuset i to-tiden. Da hadde to av jentene allerede kosa seg med godt drikke i et par timer. Starta rolig med å spise grillmat-restene til Frida (typisk meg, haha) før jeg bestilte meg en tagliatelle med scampi. Naaam! Rett etter det var det en runde hver med prosecco-flaska. Goood times. 

SAMSUNG CSC

Frida og Mathilde gikk på shopping to ganger i løpet av dagen, og jeg ble selvsagt smitta av shoppinggalskapen og tok meg en liten runde på egenhånd. Høres ut som noen skikkelige luksusberter egentlig - sitte en hel dag på restaurant med prosecco OG skifte antrekk to ganger som man har kjøpt i farta! Jeg endte opp med ny shorts, solbriller og en topp som viste litt for meget. Det er sommeeer.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Da sola gikk ned stakk vi bort i hagen til Frida og lekte både torsk og slange på plenen. Man har det så moro som man lager. Eeeeller noe i den duren. Ordtak-dronninga.Tipp topp kveld med en herlig gjeng :-D

SOMMERKOS - BILDER FRA I GÅR

 • 28.06.2017 - 13:05

SAMSUNG CSC

Åååh jeg har kastet bort altfor masse av denne sommerdagen på søvn! Har vært veldig trøtt i det siste og sovet masse så fort muligheten har bydd seg, men jeg liker det virkelig ikke. Spesielt når det er så fint vær som i dag. Nå skal jeg bare slenge ut bildene fra i går, før jeg spretter inn i et slutty sommeroutfit og turer til sentrum for å tæææne med folka.

SAMSUNG CSC

Peter og jeg satte oss ned med god mat og drikke på ettermiddagen i går, sammen med søstra hans og forloveden. Etter at de hadde dratt satte vi oss sammen med sjefen, og så kom dama etter hvert. Veldig koselig!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Utsikt fra Vertshuset.

SAMSUNG CSC
Boss nummer 2! 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Plutselig kom Estella og typen en tur innom med hver sin kuleis. Alle ble påvirka av sommerdagen i går :-D

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå skal jeg være så maniac at jeg ikke sjekker etter skrivefeil en gang! Wææ dårlig tid. Hadet!

PINLIG BERØRT AV SELFIES

 • 27.06.2017 - 02:50

God natt, hehe! Årsaken til nattblogging er rett og slett fordi jeg ikke har hatt tid til å blogge i dag. Kunne jo blogget via mobil, men jeg hadde ikke PCen med meg, og jeg er avhengig av å redigere farge og kontrast på bildene jeg tar.

SAMSUNG CSC

Har skikkelig lyst til å unnskylde fjortis-væremåten min når jeg poster selfies av meg selv, men fuck it, dette er en blogg, og tenk hvor gøy det er for meg å se tilbake på om fem år - hvor mange flere rynker jeg har fått når den tid kommer, og så kommer jeg sikkert til å tenke "Aaaah, skulle vært mer fornøyd med meg selv!". Tror jeg skal være mer fornøyd med meg selv, jeg. Aaaall den teksten for å poste en selfie da! I morgen skal jeg legge ut en selfie uten tekst.

SAMSUNG CSC

I dag har hodet mitt egentlig bare vært på jobb. Kroppen og selvfølgelig. Jeg er nok veldig overtrøtt nå, så jeg beklager formuleringen. Greia er at vakta mi ble delt opp, så jeg hadde fri midt på dagen, og det var skikkelig koselig, fordi da satte jeg meg rett og slett ned jobb og kosa meg med god mat og drikke. Det føltes som en flere timers lang pause!

SAMSUNG CSC

Sjokk at jeg spiste sitronrisotto med laks! Herregud den er så god. Smoothie til forrett, fisk til middag og kaffelatte til dessert. Nam nam nam. Men nå bør jeg komme meg i seng siden jeg skal klare å våkne om 4 timer for å vekke Peter. Kaller'n bare PendlePeter. 

LANGHELG - SLEKTSTREFF

 • 25.06.2017 - 18:42

God dag! Jeg har vært helt uten mobil og pc siden fredag, så bloggingen gikk det dårlig med. Hadde allerede bestemt på forhånd at jeg skulle prøve å være minst mulig "på", men jeg tok med pc for sikkerhetsskyld.


SAMSUNG CSC

Torsdag kjørte vi altså til Fåvang for å overnatte hos onkelen til Peter, før vi stod opp tidlig fredag og reiste videre på planleggingsmøte hos IKEA i Ringsaker. Vi stoppa i tradisjon tro på Mc'Donalds i Lillehammer, hvor de har begynt å selge søtpotet-fries! Det var digg, men smakte like usunt. Det jeg ønsker meg aller mest hos Mæækkern, er bestikk! Jeg vet jo ikke hvordan jeg skal holde drikka mi en gang når alt er fullt av fett.

SAMSUNG CSC
The struggle is real

SAMSUNG CSC

Vi hadde time hos IKEA klokka 13, og var der til halv fire nesten. Tok visst litt ekstra tid å planlegge kjøkkenet vårt. Vips svei vi av 55 tusen! Neida, har ikke betalt enda, må tygge litt på den først. Alle andre jeg har snakka med har brukt over 100 tusen på kjøkken. Trodde man kunne få det for 30 tusen jeg da.

Etter at vi eeendelig var ferdig hos IKEA, stakk vi til Hamar for å overraske Sunniva og Daniel på jobbene deres. Raskt, men koselig møte :-) Gleder meg til å få litt ekstra tid med dem i nærmeste framtid. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Før vi dro videre til slektstreff stakk vi på Jordbærpikene og fikk i oss mat og fersk, nypresset appelsinjuice. Peter tok en chilipepperoni-pizza, og jeg valgte bruchetta med blåmuggost og spekeskinke. Sykt digg. Tusen ganger bedre enn Mc'Donalds hvert fall. Skjønner ikke hvorfor vi har laga en Mc'D-tradisjon. Vi kan ikke bare droppe en tradisjon heller.

SAMSUNG CSCRett etter at vi hadde spist var det bare å komme seg avgårde til årets høydepunkt: sleeektstreff. Selv om vi tok oss god tid på turen var vi ikke de siste som kom fram. Pappa sa underveis over telefonen "dårlig planlegging, Iris!". Rett etter telefonsamtalen leste jeg et par kapitler i Hjernen er stjernen-boka mi, og kom fram til at jeg ikke er fullt utviklet i min prefrontale hjernebark i pannelappen (der planleggingen skjer...) Synd jeg ikke leste det før han sa det, hehe..SAMSUNG CSC

Før leide vi alltid Jønnhalt, men i fjor hadde vi blitt en så stor familie at vi måtte begynne å leie større, og da ble det Barnåla :-) Veldig fornøyd med plassen! Tradisjonene er fortsatt det samme som det alltid har vært: reke-langbord på fredag, og taco-langbord på lørdag. Elsker det. Ellers gjør man hva man vil. Mange går tur i flere timer. Peter og jeg gikk tur til butikken, hehe. Og det er jo luksus med den nye plassen, vi har Kiwi rett borti gata! 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

I går kveld hadde vi ungdommen spørsmålsspill (geni tror jeg det var), og det gikk slik:

Lillebror: Hvilken planet er det som har ring rundt seg?
Meg: Neptun!
Peter: Åherregud, du kunne like godt svart månen.
Meg: Nei jeg er jo ikke dum!Vi var hjemme i Stryn litt før fem i dag. Tok et stopp i Skjåk tror jeg det var. Kan ikke få nok av mat vi to! Det ble biffsnadder på Peter og Fish & Chips på meg. Som vanlig er jeg litt vanskelig kunde!

Meg: På fish & chips kan det ikke være noe som helst dressing.
Dame i kassa: Den er god. Absolutt ingen dressing.
Meg: Yes. Men jeg vil gjerne ha dobbelt av remuladen.
Dame i kassa: Eeeh...?

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Så flink å tørke bord

SAMSUNG CSC

Alt i alt har turen gått smertefritt, og vi gleder oss til neste slektstreff. Den eneste gangen Peter og jeg "krangla" var på vei opp Strynefjellet i stad:

Peter: Det var litt trist at vi kjørte på den fuglen i stad..
Meg: .....
Peter: Er du ikke enig?
Meg: Nei det synes jeg ikke var trist i det hele tatt.
Peter: Gjorde du ikke?
Meg: Joooo, slutt å spør så dumt! Hadde jeg ikke syntes det så hadde jeg jo vært psykopat.
Peter: Du trenger ikke være frekk!
Meg: *begynner å le*
Peter: Jeg sa bare at det var trist, sånn at du ikke skulle tro at jeg var psykopat.

<3 Kjærleiken <3 Dette innlegget var et ork å skrive. Er så trøtt at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Peter har gitt streng beskjed om at jeg ikke skal sovne enda, så jeg får vel høre på han for en gangs skyld :-)

TRODDE JEG SKULLE VINNE FERIE

 • 21.06.2017 - 19:04

For noen uker siden kjøpte jeg en gresk yoghurt fra Synnøve Finden og la merke til konkurransen som stod på etikken. Ta deg en gresk pause! var konkurransen. Så da gikk jeg inn på siden, hvor det bare var en film på repeat (mann som lekte seg i sanden på badestrand) og var der inne i hele 3 timer uten å røre telefonen. Så gikk det en ukes tid, og jeg fikk mail om at jeg var en av de heeeeeldige delpremie-vinnerne! Wuhuu tenkte jeg, nå blir det en uke til Hellas ass!

Vel, i dag kom premien i posten. Jeg vant et håndkle, med selveste badestrand-mannen på!

SAMSUNG CSC

Drit i Hellas liksom - til og med Peter ble fornøyd med han her!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Gleder meg til å bruke håndkledet på en ferietur jeg må kjøpe. Hehe :-)

Ny favoritt på Vertshuset

 • 21.06.2017 - 14:32

Etter at jeg var ferdig på jobb i går bestilte jeg meg vår nye "dagens" som er sitronrisotto med laks, scampi og kamskjell. Heeer-reeee-guuud så digg det var! Jeg skal jammen spise det i dag og! Først prøvesmakte jeg kun en liten bit av risottoen, og jeg ble blown away med en gang. Sist jeg ble så blown away var da vi fikk lyr på menyen. Nam nam.SAMSUNG CSC

Rett og slett helt fantastisk. At bare risottoen kan være så god er meg et under ass! Er så glad i de flinke kokkene på Vertshuset, de kan sakene sine! Hadde bare Peter vært like heldig med meg, haha!

SAMSUNG CSC

Mens dere leser dette er jeg på jobb. Kjekt med forhåndspublisert-innlegg-funksjon :-) Håper dere alle har en god dag!

Når alle andre sover

 • 21.06.2017 - 04:26

Egentlig var planen å stå opp fire i natt, men jeg våknet for en time siden helt av meg selv og fikk ikke sove noe mer. Peter og jeg la oss etter jobb i går, haha! Jeg var bare så trøtt at jeg kjente jeg ikke hadde sjangs til å holde øynene åpne mens vi satt i stua, og jeg visste at jeg ikke ville få sove på kvelden hvis jeg tok en powernap. Sist jeg stod opp såå tidlig etter mange timer søvn var da jeg bodde i Sverige. Det var så deilig å ha god tid om morgenen, til frokost, oppvask, klesvask, dusj, film osv. Varte ikke lenge men. Jeg må uansett få en bedre døgnrytme for sommeren, siden vi åpner enda tidligere på Vertshuset enn det vi gjør vinterstid. Trenger kanskje ikke å legge meg før sju og stå opp klokka tre på natta. Bra start i det minste.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det aller, aller, aller beste med å ha eeekstra god tid om mårran, er definitivt frokosten! Jeg har jo tid til å spise frokost 2-3 ganger i dag! Elsker det. Elsker røkt ørret, elsker pasjonsfrukt. Elsker melk. Har bestemt meg for å drikke et lite glass melk til frokost hver dag, i stedenfor bare vann, haha. Første slurken av melk i stad ga meg skikkelige barndomsminner! Koselig.

SAMSUNG CSC

Filmen jeg har satt på heter 1 Night og er på Netflix. Følger ikke med, men jeg liker å ha bakgrunnslyd når jeg er alene. Trenger ikke være musikk liksom. Den beste bakgrunnslyden jeg vet om er når det er ski på TV. Er så koselig med kommentatorer, bjellelyd og alt sånt. Følger ikke med på vintersport i det hele tatt, men som bakgrunnslyd er det awesome.

Nå skal jeg ned for å hente klesvasken fra i går og sette på en ny. Turte ikke å ta det med en gang jeg stod opp siden det var litt mørkt ute, og jeg liker ikke å gå ned i kjelleren når det er mørkt og kaldt. Og hva skjer med at det er like varmt nå som det var i desember? Altså, kaaaldt. Da må jo juli bare bli ekstra bra :-D

ANTREKK I UTDRIKNINGSLAG

 • 19.06.2017 - 17:47

SAMSUNG CSC

Woops, jeg blogget visst ikke i går, men til mitt forsvar var jeg dårlig etter lørdagen og satt hos farmora til Peter og frotsa i sjokolade. Viktig med påfyll av alt dagen derpå! På lørdag var det altså utdrikningslag for søstra til Peter. Kunne ikke nevne noe på bloggen, for hun visste selvfølgelig ingen ting! Vi startet med å dra til Olden klokka HALV SJU om mårran for å stoppe henne fra å dra på jobb! Videre fulgte champagne-frokost opp med ei venninne av henne. Etter det tok vi TOG (på hjul, faktisk. Dere som bor i Larvik skjønner hva jeg mener når jeg sier Bøketoget eller Bøkedampen..) fra Olden til Stryn. Det tok vel to timer, og på et av stoppa satte vi oss til rette i en rundkjøring og spiste pizzasnurrer som Dorr hadde bakt. 

SAMSUNG CSC

Togturen endte hos Dorr (naboen/huseieren/søstra til Peter) hvor det var duka for Hawaii-fest! Vi sang, spiste pizza, drakk og hadde powernaps (jeg hadde faktisk powernap fra kl. 15 til 17, til info). Holdt meg til vann og enda mer pizza fram til klokka 19, og der var jeg i gang med runde nr. 2! Senere på kvelden tok vi taxi til Vertshuset og spilte beerpong. Noen syntes beerpong var barnslige greier, hahaha, HVEM kan mene at beerpong er barnslig!? Så da ble det visst splitta stemning, og gjengen splitta seg, og vips satt jeg med kollegaer og feiret videre.

SAMSUNG CSCEtter Vertshuset stakk Dorr og jeg bort på Johans/puben, hvor en skjønn trubadur hadde show. Han skal jeg legge ut bilde av! Regner med at han ikke har noe imot det siden han er artist. Ellers har jeg valgt å ikke legge ut bilder av andre enn meg selv, før den kommende bruden har gått igjennom bildene og godkjent.

SAMSUNG CSC

Da utelivet stengte fartet vi videre på nach i en hagehytte. Der grilla vi pølser. Det er egentlig det eneste jeg husker fra akkurat det. Jeg spiste grillpølse fra en kopp. Heldigvis var jeg flink å ta bilder hele kvelden, for ellers hadde jeg glemt dette munnskyllet her:

SAMSUNG CSC

Fantastisk 3-litersdunk. Og fantastisk bål med pølse!

SAMSUNG CSC

All by myself

 • 16.06.2017 - 20:48

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Denne vinen er en reise-gave fra Tomine, som jeg er svært takknemlig for i kveld :-) Jeg fikk også høre et rykte om at noen kom seg inn på et utested med denne som veske, haha!

De mini-appelsinene på fruktfatet mitt var forresten ikke noe særlig som snacks. Trodde det var litt mer frukt inni jeg da, men disse egner seg nok best som pynt i drinker og slikt. Litt vrient å sitte og suge på de mens jeg leser bok liksom. Boken kjøpte jeg på Eid her om dagen, og den var på kjempetilbud fra 399,- til 169,-! Digger å lese om alt mulig mellom himmel og jord. Overnaturlige ting, vitenskapelige ting... Jeg synes det er rart at folk ikke tror på en større kraft her i verden, når de likevel tror på hjerner og elektrisitet. Det er jo like utrolig!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Peter har dratt ut for noen ærender, mens jeg sitter all by myself :-) Akkurat sånn jeg liker det, hehe.

Etter fillers-behandlingen

 • 16.06.2017 - 17:35

Fy flate, etter at Peter og jeg var ferdige med middagen i går så gikk vi bare og la oss, og sovna sikkert klokka ni. Og ikke nok med det, jeg forsov meg til ti på åtte, og begynte på jobb klokka åtte! Det må være første gang jeg har klart å pusse tenner, gå på do, velge antrekk, kle på meg og sminke meg på seks minutter. Er ikke sikkert sistnevnte ble så bra men. 

SAMSUNG CSC

Jeg jobba litt overtid i dag, og så spiste jeg en deilig flaguette med bacon (BLT) med en gang jeg var ferdig, før jeg kjørte ei kollega hjem :-) Viktig å være snill. I blant. I helgen har jeg faktisk fri, så jeg vurderer å ta meg et glass vin nå bare fordi jeg kan. Har faktisk Vernissage i veskeform, haha! Viser dere senere. Tomine og Terje var på ferie for litt siden, og da kjøpte de med noen gaver til oss, og jeg fikk blant annet Vernissage :-) Tror i hvert fall det er rødvin..

SAMSUNG CSC

Skjønner ikke hvorfor jeg har blitt så dårlig på å ta bilder :-( Det er sikkert ikke meg. Det er kameraet. Jeg må ha nytt kamera. Neinei. Jeg får spare alt ferdig til leiligheten først, og så kan jeg kjøpe det jeg kanskje har råd til etter det, haha. 

SAMSUNG CSC

Denne gangen ble jeg skikkelig hoven etter fillers-behandlingen! Men jeg liker det jeg. Ser bare litt dumt ut, men om et par dager har hevelsen gått ned, og så blir det så lekkert atte! Viktigste for meg er at jeg ikke dukker opp som familiens plastic-barbie på slektstreff om en uke. 

Peter kommer straks hjem fra jobb med sterk hodepine (hans tur), så da skal jeg stå for middagen i dag. Det blir kjøttdeig og spaghetti ala Iris, som bestilt. Resten av kvelden skal vi nok chille i koseklær, med siste epsiodene av GoT og bittelitt rødvin. Viktig å se litt Game of Thrones før neste sesong kommer ut. Gleder meg som et baaarn <3

SAMSUNG CSC
Kos dere i kveld!

Her er leiligheten vår!

 • 15.06.2017 - 18:53

Som jeg nevnte i det første innlegget om meg, har Peter og jeg kjøpt oss leilighet. Den holder på å bygges enda og er ikke klar før jul. Da jeg var ferdig på jobb måtte jeg bare stoppe på vei hjem for å ta noen minnebilder :-)

SAMSUNG CSC

Rett bak er det et høøøyt fjell som ser kjempefint ut nå som det er grønt. Om vinteren ser det mer trist ut, men da kan jeg bare late som at jeg bor foran The Wall i Game of Thrones, og så blir det ganske fett likevel. Heheee. Imellom leiligheten og fjellet er det en elv. Folk sier at vi har kjøpt på den kaldeste plassen og at vi kommer til å fryse ihjel om vinteren, men herregud, jeg har ikke akkurat tenkt til å sitte på verandaen på julaften.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Så dette blir stas! Gleder meg mest til å male mens jeg koser meg med en 3-liters. Neida. Jeg får ikke lov til å drikke vin mens jeg maler. Fatter ikke. Tenk hvor selvsikker og handy jeg blir da! Fra spøkefull til alvorlig: jeg gleder meg aller mest til å innrede med fine møbler, male soverommet mørkeblått og til å lage mat sammen med Peter på et helt nytt kjøkken. Det blir fint.

Verdens beste arbeidsplass

 • 15.06.2017 - 07:39

God morgen, søtnoser! Jeg har fått meg ny header, er den ikke fin? Tomine skal da ha skryt for at hun knipset bildet, og jeg kan få skryt for å ha fått fram litt farge på appelsinjuicen. Jeg tenkte jeg skulle starte dagen med å vise dere arbeids-plassen min, som etter min mening er verdens koseligste arbeidsplass. 

SAMSUNG CSC
Vi lager god kaffe som er fin å se på.

Jeg jobber på Stryn Kaffebar og Vertshus som er både kafé, restaurant, bar i helgene, og i tillegg har 5 overnattingsrom! Vi er en god gjeng som trives på jobb med snille og flinke ansatte, og gode, glade gjester! Kokkene våre er superflinke og overrasker stadig med nye, friske middagsretter. Vi har hjemmelaget bearnaise, fiskesaus, dressinger osv. osv. osv. Fiskesausen er to die for! Er du vegetarianer eller har gluten- og/eller laktoseintoleranse så har vi mange retter for deg og.

SAMSUNG CSC
Vertshuset fra hovedgaten som går gjennom Stryn sentrum.

SAMSUNG CSC

Vertshuset (som vi kaller det short) er perfekt for afterski. Jeg drar dit til og med after-alt-mulig! Vi har faktisk snø i toppene av Stryn, og på Strynefjellet er det sommerski alpinsenter, bare 45 km unna oss!

SAMSUNG CSC

Det er utrolig koselig innendørs, men minst like koselig å sitte ute med puter, pledd og varmelamper :-D Store markiser gjør så du ikke får regndråper i hodet eller i maten (hvis det regner selvfølgelig) og bidrar til å gjøre det lunt, vindstille og fredelig <3 Kos kos.

SAMSUNG CSC
Får litt fransk bakgård-vibber ass.

Litt vått på bakken blir det noen ganger, men regn er bare sunt. Vi skal tenke at det er hyggelig at himmelen vanner jorda :-D Det er mye mer av uteområdet enn det bildene viser dere. Rett utenfor har vi et stooort telt som vi har hatt mange konserter inni. Der er det fint med varme og god stemning.

SAMSUNG CSC

ALT kan lages take-away! Du kan få med kaffe (verdens beste Zoegas, min mening), og du kan få med pizza, lunch, kaker, hele kaker hvis du vil (du bestiller - vi baker). I desember kan du til og med ta med pinnekjøtt! Ikke bare er det henting, vi leverer også! For noen uker siden kjørte jeg langt opp i hyttefeltet for å levere middag, og jeg fant fram!

Mange av oss ansatte er basic baristaer, og sjefen sjøl er master barista, så vi tuller ikke med kaffe for å si det slik <3 Jeg håper at dere som bor langt unna og leser dette vil ta turen en dag. Anbefaler dere sterkt å bli med på Oktoberfest! Årets morsomste arrangement :-D Men før den tid har vi blant annet Midtsommer ROCK og gummibåtfestival. Alltid en festlig grunn til å dra til Stryn! 

Men nå må jeg dra på jobb, snakkes!

Shoppingtur i heimstaden

 • 14.06.2017 - 20:29

Tomine og jeg har vært i Nordfjordeid i dag for å handle noen nødvendigheter på Jysk, etterfulgt av en tur bort på senteret. Det var Tomine som stod for shoppingen, jeg kjøpte bare to glass med lokk og sugerør. Og en bok. Og nytt telefondeksel og skjerm. Oisann :-D

Å dra fram kameraet foran Tomine var jo ikke noe problem! Hun tok fotografering på strak arm, og så var det heller jeg som ble flau og klein. Fikk noen gode bilder av uheldige øyeblikk som jeg kan ha i et eget innlegg en gang, haha. Sånn som Anna Edwin pleier å gjøre - samle alle fæle bilder. Elsker sånt.

SAMSUNG CSC

Vi stakk selvfølgelig på kafé og kjøpte oss biffsnadder. Det var digg vær på Eid, så vi satt ute i varmen. Akkurat passe varmt faktisk. Og veldig fint. Det var vanskelig å få til gode bilder siden vi ikke så en dritt på skjermen. Men men det går braa.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå er vi tilbake i Stryn, hjemme hos Tomine hvor Peter hjelper mannen i huset med ting og tang. Noe med et sykt stort og tungt skap. Jeg orker ikke å tenke på det en gang. Glad jeg er jente og bare kan blogge :-) :-) :-) Neida, er det noen som liker drittarbeid så er det meg. Spesielt å vaske doer. Høres sikkert ekkelt ut, men jeg liker å se/vite at noe er veldig skittent og blir reint. Fy søren å flink jeg er til å skrive meg bort i min egen verden. Uansett, på bildet under ser dere utsikten fra kaféen..

SAMSUNG CSC

Nå skal vi kanskje se på SKAM! Ha en fin kveld.

Taco på dobbeldate

 • 13.06.2017 - 23:47

SAMSUNG CSC

Nå har vi nettopp kommet hjem fra T&T, hvor vi har spist taco og sett på film. Planen var at vi jentene skulle mekke middag, men jeg la meg på sofaen så fort jeg fikk sjansen og spurte om Peter kunne lage mat. Og det kunne han! Mannfolka ordna mat, mens ene dama dekka bord, og hun andre dama (right here) slaska på sofaen. Smakte nydelig med taco i dag ass. Ekstra digg med avokado og soltørka tomat. Hadde vi hatt fetaost og så hadde det blitt helt greskt.

SAMSUNG CSC

Jeg er den eneste av oss som må ha bestikk til taco, men i dag klarte jeg å spise en hel lefse med bare nevene! Det er ikke kødd en gang. Hilsen ei som bruker bestikk til vafler.

SAMSUNG CSC
Perfekte lefsa daa

Filmen vi så het Are we done yet, spilt av selveste Ice Cube. Hadde trodd at en fra tha street kunne skapt bedre, men det var sikkert en barnefilm. Eller bare Adam-Sandler-teit-humor. I stedenfor å ta bilder av den dårlige filmen (som jeg forresten sovna av til slutt), tok jeg heller bilder av de fine blomstene til Tomine :-)

SAMSUNG CSC

God nattzzzZZzz

Leppefyll og salat-anbefaling

 • 13.06.2017 - 16:46

I dag har jeg vært i Måløy for å fylle leppene igjen, og det ble fint. Tok bittelitt mer enn hva jeg har gjort før, men bare bittelitt altså. Jeg ankom Måløy cirka en time før jeg skulle fylle, og jeg hadde ikke spist enda, så jeg stakk på den første og beste kaféen/restauranten jeg fant.

SAMSUNG CSC
Dette er før leppebehandlingen, bare så det er sagt.

Kraftstasjonen valgte jeg quinoasalat med chilimarinert kylling, og fyyyy søren hvor digg det var! Jeg elsker quinoa, og hele sammensettingen i denne retten var amaaazing. En boble av paradis som sprakk i kjeften ass.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Så her satt jeg på date med meg selv, pluss 20 dressmenn på business-møte bak ryggen min. Jeg hadde til og med oste-iskake til dessert. Det hadde jeg aldri smakt før. Foretrekker vanlig ostekake. Etter et godt måltid og blodsukker på stigende rus, fant jeg klinikken Jubel hvor jeg har fylt hos alle gangene. Eller, jeg har aldri vært hos Jubel, for hun som jobber der har pleid å komme til Stryn innimellom. 

Det var ikke så vondt denne gangen, så bedøvelsen funka mye bedre enn før, og det var deilig! Tårene mine bare fosser under hver behandling, haha! Men denne gangen gikk det altså mye bedre :-)

SAMSUNG CSC
Hoven og fornøyd på vei hjem til Stryn.

Snart kommer Peter hjem fra jobb, og jeg tror jeg må be han lage quinoa-salat. Neida. I dag blir det nok jeg som må stå for middag. Hvis ikke han absolutt vil da..  Hehe :-)))

Dramaqueen på jobb

 • 12.06.2017 - 23:55

I dag hadde jeg så vondt i hodet at paracet hjalp ikke litt en gang, og det hele endte jo med at jeg ble svimmel i tillegg, så jeg fikk noia for å svime av og gråt i armene på ei kollega. Haha huff. Til slutt orka jeg ikke mer og bare dro hjem en time før jeg skulle. Prøvde å sove litt på sofaen for å se om det hjalp, og det hjalp vel litt. 


Dramaqueen over here yo

Fikk Peter til å lage middag tredje dag på rad (hehe, jeg bare later som jeg har vondt i hodet sånn at han skal lage mat. Neida). I dag ble det kyllingnuggets med bbq-saus, nam! Men ingen nuggets slår Mc'Donalds sine, og Mc'Donalds har vi ikke i Stryn. Heldigvis, sånn egentlig. Og så glemte han pommes frites da. Eller jeg glemte å skrive det på meldinga.

SAMSUNG CSC

I morgen skal jeg til Måløy på bestis-tur med meg selv. Litt sånn kafé og slikt. Det blir koselig! Har aldri vært i Måløy før. Kan hende jeg var der da jeg var liten (som kanskje alle andre steder), men jeg har ikke peiling. Håper bare jeg kjører riktig vei. Jeg klarer alltid å blande veien mot Nordfjordeid og mot Volda, og så mixer jeg navnene på Førde og Ørsta. I tillegg klarte jeg å kjøre mot Førde en gang, da jeg skulle hjem til Stryn fra Byrkjelo. For å si det på en enklere måte for dere som ikke har peiling på Vestlandet: Det er det samme som å kjøre mot Kristiansand når du skal til Oslo fra Tønsberg. Okei, jeg stopper der.Vi har nettopp komt hjem fra besøk hos et vennepar (føles for voksent og kleint å si sånt) og nå skal jeg få hele 7 timer søvn før åpning på jobb, og så går turen forhåpentligvis mot Måløy og ikke Ålesund. Eller kanskje det er samme vei. Husker ikke ;-) God natt.

Står og smiler så tillitsfull

 • 12.06.2017 - 07:23Nå i lysere tider har jeg blitt flink til å kjøpe blomster igjen. Koselig å pynte stuebordet litt. Forrige uke hadde jeg noen rosa blomster, som ikke var roser eller tulipaner eller hortensia (typ de tre jeg kan navn på). Jeg digger roser og tulipaner i orange nyanser, og ellers er jeg veldig glad i grønnhvit hortensia. Hortensiaen er i tillegg veldig vanskelig å ta knekken på. Midt i blinken for oss som gjerne vil ha blomster, men som ikke er så flinke til å huske at vi har blomster.

Jeg tror at jeg og blomster kommer bedre overens i den nye leiligheten, når alt er nytt, rent, lyst og pent. Først lærte jeg omsorg for katta. Neste blir omsorg og kjærlighet for planter. Etter noen år kan jeg sikkert lære barn også.

Nå skal jeg på jobb og bake kaker :-)

Min første tur til Geiranger

 • 11.06.2017 - 15:31

Hjeeelp, katta og jeg var akkurat ute for å se på kuer (ikke spør) og plutselig innså jeg at vi stod i en maurtue! Stakk noe voldsomt i foten. Håper ikke de er giftige ass, for de så giftige ut. Gullfarget maur. Både katta og jeg sprella rundt og fikk helt pækkern, haha. Smurte på organic kokos og krysser fingrene for at jeg fortsatt kan gå om et par timer ;-)
 

​Etter frokosten på Vertshuset i går stakk vi til Geiranger for å se på natur og turister. Jeg kan ikke huske å ha vært der før, men det kan jo hende jeg var der da jeg var bitteliten. Hvem vet hvor jeg har vært før jeg kunne tenke. Det var utrolig fint der! Synd jeg ikke kan mitt eget kamera enda, for utsikt osv. kom liksom ikke så godt fram på bildene. Vi kjørte via Strynefjellet, og stoppet først på en utsiktspost på vei ned.Etter et par utsiktsbilder tuslet vi rundt i sentrum, kjøpte hvit fjordnær-sjokolade og bare kikket rundt. Fint!
Dette er et sykkelsete, for dere som lurte.

Vi bestilte kaffelatte og mocca inne på Kafé Olé, og satte oss tilrette i sofagruppa :-) 

Til slutt kjørte vi opp den veien man ser i filmen Bølgen. Da følte jeg meg trygg, i tilfelle det skulle komme en 80 meter høy bølge. Man vet jo aldri. Der var det også en utsiktspost, pluss en slags pyntesak/fontene som turister tydeligvis kaster mynter på. Plukka de opp igjen, jeg. Neida. 


Dette er kronestykker, for dere som lurte.Gleder meg til neste Geiranger-tur, men da håper jeg det blir pent vær i tillegg. Nå har Peter laget italiensk gryterett til middag, så jeg må klappe sammen pc'en og gafle i meg. Kos dere!

Egen frokostmeny

 • 10.06.2017 - 17:18

Hei på dere! Vi stod opp tidlig i dag for å få mest mulig ut av dagen når vi begge har fri fra jobb. Eller, jeg begynner ikke før klokka sju i kveld. Vi dro bort på Vertshuset for å spise frokost. Der har vi fått egen frokostmeny som varer fram til klokka 12. Jeg valgte speilegg-frokost, og Peter valgte selvfølgelig Maaaster breakfast. 

Haha, jeg blir så flau over bildene jeg tar. Må jo lære meg kameraet på nytt. Vi ser i hvert fall hva det er :-) Må fortelle dere en liten funfact. På jobb for en liten stund siden sa jeg til kokkene at de skulle lage to breakfast (blir litt norsk-engelsk på jobb med ansatte fra hele verden), og sjefen min overhørte hvordan jeg uttalte breakfast. Det viste seg at jeg har uttalt breakfast feil så lenge jeg har snakket engelsk. Jeg har nemlig alltid sagt "breikfast".. Det er så lagret i hjernen at jeg nå må anstrenge meg for å si det riktig! Nå skal Peter lage laksemiddag til oss før jeg skal på jobb. Det er lenge siden jeg har spist en god og gammeldags fiskemiddag. Gleder meg til agurksalaten. Føler meg heldigvis mye bedre enn i går og i dag tidlig, så nå er jeg fit for work! 

#StrynKaffebarogVertshus

ICT

Jeg er introvert, men sosial. Jeg liker det trygt og stabilt, men elsker forandringer. Jeg synes dyr er søte, men er ingen dyreelsker. Jeg elsker mat, men misliker lutefisk. Jeg er 25 år gammel, men både 14 og 90 til sinns. Jeg er glad i meg selv annen hver time, og hater meg selv annen hver time. Jeg liker å lese, men fullfører (nesten) aldri en hel bok. Jeg er urban, men skulle ønske at jeg bodde på en øy som i serien Lost. Jeg er blid, omtenksom, har en forferdelig latter og gjør altfor mange feil som jeg aldri lærer av.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no