ICT | Blogger - Vegan lifestyle

BRYLLUPSFORBEREDELSER

 • 27.07.2017 - 22:28

Herlighet, nå er det ikke lenge til bryllup (vi skal ikke gifte oss, men skal i bryllup på lørdag), og jeg skal gjøre ferdig de siste forberedelsene (instagramkort og forside til et hefte). Samtidig som jeg prøver å bli fornøyd med dette, tenker jeg i tillegg på mine ihjelnappede bryn og hvilken selvbruning jeg skal smøre meg med i kveld. Jeg må også huske å legge meg tidlig siden jeg skal på møte halv sju i morgen tidlig før jobb klokka sju. Jeg er allerede vippa av pinnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Værsågod: et close up på store nesebor, rynker og gårsdagens dratt-rundt-om-kring-bryn. Just the way I am.

Etter jobb i dag spiste jeg en deilig cæsarsalat uten bacon og krutonger, før jeg henta Peter og vi kjørte på besøk hos tante Kristin og onkel Roger. De var i full sving på campingen (Olden Camping Gytri), så egentlig hang vi bare oppi huset deres mens de var på jobb, og forsynte oss av maten i kjøleskapet. Jeg fant en boks med hjemmelaga pesto og klarte ikke stoppe før den var tom. Jaja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Americano <3

Jeg må bare vise dere utsikten fra huset til tante og onkel. Fantastisk! Tenk å stå opp til denne utsikten hver eneste dag, sitte ved kjøkkenbordet, drikke kaffe og tenke over den kommende dagen! Tror jeg skal klistre opp et bilde av utsikten på en hel vegg i den nye leiligheten, så kan jeg stå opp på samme måte hver dag. Heehe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shit, jeg glemte at jeg holder på å farge bryna. Må gå og skylle av fargen! Ha en fin kveld og god natt :-)

EYEBROWS ON FLEEK ELLER HVA

 • 27.07.2017 - 00:29

Det ble visst bittelitt blemmer på brannsåret, og sikkert verre i morgen, men det gjør heldigvis ikke så vondt lenger, og jeg har faktisk ikke tatt masse smertestillende heller :-D Det siste jeg gjorde var å smøre på smertestillende salve opp med Tomine. Jo og så smurte Peter meg med kokosolje da jeg kom hjem. Gjør nok susen det! Er spent på hvor stygt det ser ut i morgen, men jeg er ikke redd for at det skal gjøre vondt. Jobb vet jeg blir null problem!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg satt til og med i frisørstolen i 2 timer! Trodde ikke det kom til å gå ass, men jeg skulle til frisøren koste hva det koste ville. Smertefullt ja, men så verdt det. Nå er jeg klar for bryllup på lørdag, og håret mitt lukter såå godt, wuhuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haha, dette bildet var egentlig ikke ment for bloggen. Skulle bare vise hvor kult kameraet mitt er, og så synes jeg bildet ble litt fint. Fint på en annerledes måte - sikkert fordi jeg ikke gjør meg til, men bare ser veldig stolt og fascinert ut, haha. Tomine driver og lærer seg bryn for tiden, så heretter skal jeg komme til henne for å tegne bryn sånn at hun får øvd seg litt, hehe! Jeg synes hun er dritflink allerede jeg. På bildet over ser dere "mine egne" bryn, altså sånn jeg tegner dem på en vanlig dag. Under her ser dere da hun var ferdig:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fint :-D On fleek eller hva man sier. Herlighet, jeg har egentlig lagt meg nå, men jeg kjenner det at jeg må stikke i dusjen før jeg skal legge meg godt ned i dyna. God natt!

FOR EI DRAMAQUEEN

 • 26.07.2017 - 12:31

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haha, at det går an sier jeg bare! Det er vel bare jeg som krabber bak en steam-ovn som det renner glovarmt vann fra. Først skrek jeg én gang fordi jeg skvatt og ikke skjønte noe som helst, så skrek jeg fordi det gjorde sykt vondt, og kasta meg bakover hvor Tomine stod. Hun var kjapp å dra genseren vekk fra ryggen min og hente en pose med isbiter. Først kjente jeg ingenting og trodde kanskje at that's it. Men så begynte smertehelvetet. Tomine henta salve og bandasje og full pakke, og så holdt jeg isbiter over ryggen en god stund. Gjør mildt sagt vondt uten is, men jeg klarte å kjøre hjem mens jeg banna for meg selv og satt helt oppi rattet.

Jeg turte ikke å se på ryggen før jeg så på kameraet etter å ha tatt bilder, haha! Var ikke så ille som jeg trodde. Det føles litt verre for å si det slik! Prøvde først å sove sånn at jeg får slappe av og ikke spenner kroppen så mye (sjefens råd), men jeg har egentlig fått min kvote søvn i natt, så det er vanskelig. Edit: Klarte å sovne rett etter jeg skrev innlegget, og har sovet i 3 timer, wuhuu! Skulle hatt pepsimax (også sjefens råd, haha!), men jeg får klare meg med vann, solsikkekjerner og paracett ;-) Sistnevnte har jeg egentlig slutta med, men jeg klarte ikke la vær nå ass! Det er kjedelig at jeg måtte dra fra jobb, men jeg klarer nesten ikke å bevege meg akkurat nå (har jo stivna helt), så intet valg. Ellers er det bare komisk. Vertshusets dramaqueen ass! Og så har jeg frisørtime i dag klokka seks, men nå vet jeg ikke om jeg kan :'( Klarer jo ikke å sitte to timer i en frisørstol med dette her! Får bare være stygg på håret i bryllup på lørdag da, haha. Dritt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så får vi satse på at det ikke blir blemmer! Er jo bare mild forbrenning. Fy søøøren andregrads og tredjegrads må gjøre vondt :-O Sender varme tanker til alle som brenner seg skikkelig. Jeg er vel heldig! Heldig dramaqueen.

OH.MY.GOD. FANTASTISK KVELDSMAT!

 • 25.07.2017 - 22:58

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herregud jeg mener det ass, dette er ikke clickbait, dette er bare en helt rå kveldsmat! Tusla rundt på Coopen i går da vettuu, kjøpte mer steinalderbrød, noen grønne spirer og en pakke aromasopp.... Skulle til å spise en proteinpudding til kveldsmat, men tenkte at nå får det jammen meg være nok med all den proteinpuddingen. Holder med én om dagen liksom! Skjærte meg i stedet 3 brødskiver og smurte dem med verdens beste Bremykt, stekte aromasoppen halvt ihjel i rapsolje (sopp og bacon skal alltid være godt stekt), sila oljen av soppen, hadde soppen over brødskivene, og en god klatt med spirer på toppen! Maaaaaaaaagisk. Oups, glemte å si at jeg stekte soppen med chili explosion og en klype hvitløkskrydder. Det skal nok ha litt av æren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette kan anbefales altså. Når som helst på dagen. Var som en liten middag egentlig, men awesome til kvelds. Nam nam nam. Peter hadde sikkert ikke vært så begeistra, men han hadde nok fått det i seg, haha. Lurer på når han kommer hjem egentlig, vært borte lenge nå! Jeg skal i hvert fall ned og sette på eeenda en klesvask før jeg tar kvelden. Krysser fingrene for at jeg ikke får kramper i natt :'( God natta folkens, håper dere prøver dette en dag, for det var snadder!

VÅKNER AV KRAMPER

 • 25.07.2017 - 19:57

God kveld :-) Ville bare innom og si hei før jeg skal jobbe litt med bryllupsforberedelser. Vi skal i bryllup på lørdag, så jeg må bli ferdig å skrive noe greier for Peter som skal være toastmaster, og så må jeg lage en type bordkort. Ikke sånn navnegreier liksom, men instagramopplegg. Blir sikkert kult!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg var ferdig på jobb i kveld måtte jeg bare prøve vår nye "dagens": Kalveentrecôte med rotgrønnsaker og plommesaus. Fantastisk! Følger også med amadinepoteter, men jeg valgte uten. Elsker rotgrønnsaker når det er stekt sammen sånn som dette. Har virkelig fått smaken for sellerirot, nam nam. Jeg har ikke telling på hvor mange espressoshotter jeg har slengt i meg i dag, men det ble i hvert fall en dobbel islatte på meg til slutt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skulle egentlig opp til Tomine en tur for å se Titanic og slikt, men jeg må bare prioritere bryllupsgreier så jeg blir ferdig med det, og ikke minst den ***** klesvasken. Herregud, vi har aaaaltfor masse klær, spesielt Peter som får klær gratis fra alle kanter. I morgen skal han få gi 70% av klærna sine til Fretex. Samme skal jeg ass.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bilen min <3

Men ja, over til overskriften... De siste åra har jeg noen ganger våkna om nettene med en vooooooond krampe i ene leggen, og jeg våkner jo i panikk og tror jeg har blodpropp vettu! Går over til slutt når jeg masserer alt jeg har og prøver å slappe av, men det er sykt vanskelig å slappe av når det gjør så vondt. I natt var det 20 ganger verre enn noen gang, da jeg våkna med kramper i begge leggene, i tillegg til at smerten strålte oppover låra. Jeg lå jo bare og sprella og masserte så hardt jeg kunne for at det skulle roe seg. Fy søren som jeg hater det. Hvorfor i alle dager skjer dette? Sykt noia, og verste smerten jeg vet om. Ville heller fått 50 vepsestikk, og vepsestikk begynner jeg å banne og grine av, så det er ille liksom. Tør nesten ikke å legge meg i kveld i fare for at det skjer igjen. På grunn av krampene i natt har jeg hatt skikkelig vondt bak på leggene i dag, kjennes ut som jeg har gått opp til Gryta 7 ganger. Men men, dritt skjer.

Dere får ha en fin kveld, så skal jeg fortsette å vaske klær og skrive greier for Peter. Kos kos!

DATE MED JON SNOW

 • 24.07.2017 - 17:23

Jeeez, nå holder jeg på å spise opp en hel pose gresskarkjerner (eller gresskarnekjerner som jeg klarte å si til Peter i går), og jeg har allerede lempa i meg en annen type proteinpudding som jeg fant på Coop Extra. Den var digg ass! Tror den var bedre enn ProPud sin vaniljesmak, men ProPud sjokolade og karamell er amaaazing. Jeg har så sinnsykt cravings på proteinpudding for tiden, haha! Skulle nesten ikke gått an vettuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nam nam: islatte på Vertshuset

Før jeg var på Coop Extra var jeg på jobb, og der var det fullt trøkk som vanlig! Trodde ikke at folk turte å gå ut etter tordenværet som var i natt, men der tok jeg feil. Tenk, dette er det første tordenværet jeg har vært vitne til i løpet av de to årene jeg har bodd i Stryn! Og det var crazy. Lå våken i sikkert to timer i natt og bare hørte på - og ikke minst bekymra meg for katta som var ute. Han kan jo ikke ha skjønt en dritt, for han har i hvert fall ikke vært vitne til et eneste tordenvær før, haha. Det starta allerede rundt elleve i går kveld, og det lynte og tordna fortsatt da jeg kjørte til jobb før 7 i morges! Det er lenge ass. Men nok tordenprat. Var da voldsomt til fascinasjon.

Jeg dro fra jobb egentlig for å starte husvasken her hjemme, men jeg kjenner at jeg fortsatt er sliten etter en sinnsykt bra og høyt-tempo-helg, så jeg skal bare slappe av fram til Hanne kommer på besøk for en date med meg og Jon Snow. Haha, jeg får høre noen ganger at jeg driver med slikt "klikkhoring", men jeg lager jo bare fengende overskrifter som passer med det jeg skriver...? Regner med at folk skjønner at jeg ikke skal på en ekte date med Jon Snow liksom. Det hadde jo tatt kaka.

TYPEN MÅTTE SOVE I BILEN I NATT

 • 23.07.2017 - 22:27

Starter på overskriften med en gang! Da jeg var ferdig på jobb i går etter en laaang dag, stakk jeg rett hjem for å legge meg. Først kjørte jeg Peter på besøk hos en kollega av han hvor han skulle ta seg noen øl. Jeg dro hjem, tok noen bilder av beina mine og sovna sekundet etter. Våkna flere ganger i natt og la merke til at han ikke lå i senga. Da alarmen ringte i morges tenkte jeg at han måtte ligge på sofaen i stua siden han ikke ville vekke meg, men jeg stussa over at jeg ikke hørte noe snorking eller lyder, haha. Så stod jeg opp, fant han absolutt ingen steder og begynte å bli redd for at han hadde falt ut i elva på vei hjem fra sentrum. Jeg gikk i dusjen, barberte leggene, sminka meg og spiste en rask frokost. Da jeg skulle ut var døra låst, og det husker jeg at jeg tenkte på kvelden: "jeg må passe på å ikke låse, for Peter har sikkert ikke nøkkel, som vanlig". Da slo det meg at han sikkert sov i bilen. Sola stod allerede på full varme til at det var så tidlig om mårran, så nå bekymra jeg meg for at han sov i bilen med alle dører og vinduer lukket. Jeg sprang ut, og der var han! Sovende med én bildør åpen, og det ene beinet liggende utenfor bilen omtrent, haha! Så måtte jeg jo vekke han da, og beklage at jeg låste døra.... Hjalp han inn i huset så jeg endelig kunne kjøre til jobb :-D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg var ferdig på jobb i kveld satte jeg meg rett opp i teltet (sjokk) og spiste ertesuppe med beina høyt hevet. Peter ringte meg og sa at han hadde lyst på noe søtt og godt.

Peter: Men jeg har lyst på noe søtt...
Meg: Kjøp proteinpudding.
Peter: Neei... noe godt!
Meg: Kjøp frukt.
Peter: Hmmmm...

Så kom jeg hjem og her sitter vi med nøtter, blomkål, gulrøtter og dipp :-) Mangoen han kjøpte var for hard så den må vente. Peter kommer til å gå på veggen snart av godtestopp, men det får han bare tåle. Han er heldig som får drikke øl og pepsimax, hehe. Neida. Joda. Uansett, nå skal jeg slappe av maaaax og snart sove. Aller først: se ferdig film med Depp og Jolie!

BLODSUKKERET I SJAKK

 • 22.07.2017 - 20:30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fyttirakker'n, denne dagen har gått i ett. Det ble en laaaang vakt på meg i dag, men det føles godt! Tok til og med fotbad da jeg var ferdig på jobb, og nå sitter jeg oppi partyteltet og nyter fred og fuglekvitring. Har nettopp spist en saftig indrefilét med asparges og sopp, og venter på at Peter skal komme etter hvert og holde meg med selskap. Deilig dag med fantastisk sol!

Det er så gøy å kjøpe mat når man skal droppe potet, ris, pasta osv, haha. Når jeg tenker etter så gir det jo ikke noe spesiell smak akkurat, med mindre man har stekt potetene (nam) eller har saus på ris/pasta. At vi spiser det må vel være mest for tyggemotstanden sin del. Eller jeg vet ikke helt. Jo nå vet jeg det: jeg synes ofte at kjøtt/fugl/fisk kan være tørt (ikke tørt som en dårlig matlagings-jobb eller dårlig kjøtt, men bare tørt generelt for min gane, haha) og da synes jeg det er fint med ris eller potet som blander seg inn med kjøttet og løser det opp bedre i kjeften. Shit nå skravler jeg meg bort igjen. Uansett, i går kjøpte jeg "risotto med laks", men droppa risottoen. Det morsomste er at jeg ikke savner potet/ris/pasta en gang. Det må være en vanesak. Noen ganger har man jo cravings etter konsistensen på ting, ikke nødvendigvis smak..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg i hvert fall slappe heeelt av, og så trenger jeg faktisk ikke stå opp før klokka 8 i morgen tidlig. Shit, føles som jeg skrev det i går, men det er allerede en uke siden sist søndag. Snart er sommer'n over, snart er jeg master barista, og snart er jeg 93 år gammel. 

KVELDSFOTOSHOOT

 • 22.07.2017 - 12:43

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg rakk ikke å blogge i går kveld likevel, men det er faktisk ekstremt imponerende at jeg blogga to ganger i løpet av en dag og i tillegg jobba 13 timer! Ikke nok med dét, da jeg var ferdig på jobb sent i går dro jeg rett hjem til huset vi har passa og shina hele kåken. Eierne av huset kommer nemlig hjem igjen i dag, og da er det viktig at det ser fint ut etter oss. 

Og så rakk vi jo en aldri så liten fotoshoot da! Var faktisk Peter sitt forslag at vi skulle dra til en høy plass for å ta bilder, haha, han har begynt å interessere seg for blogginga mi nå! Det er fint :-) Ellers har jeg selv bestemt at jeg skal være på jobb i hele dag, med pauser når jeg trenger det, sånn at jeg ikke trenger å jobbe like mye som i går. Heller jobbe når jeg trengs, og så har jeg bookingbok og telefon med meg her ute sånn at jeg kan ha ansvar for det. Tror det blir bra flyt. "Helgesjefen" passer på! Hehhee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg stikker sikkert innom i løpet av dagen, men nå: lunsj!

HELLO CAN U HEAR ME

 • 21.07.2017 - 16:03

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Kutta armen da jeg satte på plass varer i stad! Må jo nesten sykmelde meg vettu

Heisann! Ville bare en kjapp tur innom og si hei. Hei hei. Har vært på jobb siden syv i morges, og det er så sinnsykt varmt at jeg har ikke ord. Men jeg klager ikke altså, deilig å være svett. Tok litt bilder i lunchpausa mi, og i dag ble det ertesuppe til frokost. Den var så mektig at jeg ikke orka egga, men de har jeg tenkt til å spise om en god halvtime, da jeg skal ned på jobben bare for å sitte der og kose meg. Rett etter jobb stakk jeg hjem til eget hjem og mata egen katt, og nå er jeg hjemme med katta vi passer. Kos kos. Har sagt ja til å være backup på jobb senere i dag også, hvis de trenger meg. Én ting i denne bransjen er i hvert fall sikkert: man vet aldri når 100 mennesker kan tenke seg mat på akkurat én plass på samme tid. Noe i den duren :-) Dere får kose dere i (forhåpentligvis) finværet, så snakkes vi i kveld!

BILDENE SOM IKKE KOM PÅ BLOGGEN

 • 21.07.2017 - 10:53

Dette har jeg faktisk gledet meg til, hehe! Jeg liker best bildene som kusina mi tok, da jeg nettopp hadde vært nede ved vannkanten en stund for å finne bra vinkler å ta bilder fra *nørd*. Håper dere synes det er litt morsomt, for da gjør jeg det kanskje i august også ;-)

SAMSUNG CSC
Drikke sexy fra appelsinjuicen og myse utover utsikten

SAMSUNG CSC
"Frivillig" modell for Peters kameratesting

SAMSUNG CSC
Prøve solbrilleglass

SAMSUNG CSC
"Du må ta noen øyeblikksbilder også Peter!"

SAMSUNG CSC
"Det blir sikkert bra"

SAMSUNG CSC
Her hadde jeg nettopp tatt prøve-salto på plenen og var klar for å drikke mer rødvin. Så klar.

SAMSUNG CSC
Bikkja kommer opp fra vannkanten..

SAMSUNG CSC
.... og gorillaen kommer opp fra vannkanten..

SAMSUNG CSC
Too cool for this camping

SAMSUNG CSC
Samtale med Peter mens han tar bilder

SAMSUNG CSC
Ikke heelt klar for selvutløser'n

SAMSUNG CSC
Kaste litt hår på folk

Og det var det for denne gang!

FÅTT SEG LITT BRUNFARGE DA VETT

 • 20.07.2017 - 21:46

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gurimalla jeg eeer så mett nå! Bakte jo brød etter jobb i stad, og nå har jeg nettopp spist fire skiver med makrell i tomat. En halvtime før det spiste jeg en proteinpudding. En og en halv time før der igjen spiste jeg en brødskive med banan. De fire siste gjorde i hvert fall susen for nå må jeg snart ta av meg skjørtet som strammer over magen, hvilket er det eneste plagget jeg har på siden jeg har selvbruna meg, hehe. Peter og jeg har liggi uti hagen i dag, og ikke minst testa det nye kameraet, Olympus Pen. Mye bedre enn mitt gamle! Merker det ikke så godt på bilder av gjenstander kanskje, men mennesker uti sola er betydelig forskjell. Thumbs up! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cravings på dette her ass! Karamell også, mmmm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kjører man husvask så kjøper man blomster...

Peter er avgårde for å se på en bil, mens jeg sitter her og svetter ihjel av et godt oppvarma hus. Selvbruningen blir sikkert ikke skjoldete i det hele tatt. Har fått ganske bra farge av sola allerede, men en ska ha litt ekstra! Jeg sier god natt for i dag, så blogges vi i morgen! Skal lade opp ordentlig før en travel jobbhelg! :-D

BILDER FRA BURSDAGEN

 • 20.07.2017 - 19:13SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Etter fjelltoppen i går stakk jeg rett i bursdagen til kjære Frida som fylte 20+ år! Det ble god mat og drikke (islatte på avholds-iris, haha) og fine gaver for bursdagsjenta. Elisabeth og jeg spleisa på et gavekort hos balanse&velvære, noe hun ble kjempeglad for :-) Til middag hadde vi litt forskjellig - jeg valgte en stor grilltallerken, nam! Peter satt på guttebordet ved siden av og tok seg et par pils, og litt etter klokka elleve var jeg lykkelig sjåfør hjem. Koselig kveld, og virkelig ikke verst å være klin edru! Veldig digg faktisk. Sleit uansett med å få sove da natta kom, så i dag har jeg vært ekstremt sliten på jobb. Kan være lite søvn, kan være varmen, og det kan også være fordi jeg venter på den kjedelige uken if u feeel me.

Ellers har jeg bakt brød i dag, noe Peter har savnet veldig på lavkarbo, så da ble det et godt og lavkarbovennlig brød. Steinalderbrød, faktisk! Ha en fin kveld videre!

10 TING SOM GJØR MEG PINLIG BERØRT

 • 20.07.2017 - 08:37

God morgen :-) Mens dere leser dette er jeg på jobb, og gleder meg sikkert som en guuuud til å komme hjem for å teste det nye kameraet, haha! Forhåndspublisert innlegg altså. Har skrevet ned 10 ting som gjør meg pinlig berørt, here we go:

1. Når jeg finner skrivefeil i min egen tekst lenge etter at jeg har publisert det.

2. Når verven bak i håret er synlig. Hater den altså. Jeg tar meg ofte i håret, og det er for å skjule verven best mulig med å spre håret hit og dit. Misliker sterkt når folk sitter eller står bak meg og vi er tvunget til å stå sånn en stund, haha!

SAMSUNG CSC

3. Når jeg får "stirr" på folk (at blikket fester seg en plass mens jeg er i en egen verden). Stakkars mennesker som oppdager at jeg stirrer og stirrer og stirrer som en psykopat. Jeg merker det jo ikke selv før jeg kommer tilbake til reality, haha, og det eeer så flaut!

4. Hvis jeg har folk på besøk og de ser alle selvhjelpsbøkene mine, heheh. Dagens tips: Ikke les selvhjelpsbøker for å bli et bedre menneske. Det ender bare med at du faktisk lærer noe, men samtidig blir femten ganger mer oppgitt over menneskeheten som gidder å gjøre så masse skade mot hverandre. Og nå ville en av selvhjelpsbøkene sagt: "jammen Iris, det er meningen at verden skal være sånn! Du kan ikke kontrollere noe. Slipp taket, og elsk alle som dem er".. Dilemma.

SAMSUNG CSC

5. Når Peter har hatt besøk og jeg ikke har fått rydda enda. "Shit, har de vært på besøk? I dag? Var de inne på badet? Du lukket vel soveromsdøra?"....

6. Når jeg tror at jeg faktisk sier noe smart og driter meg ut. Det er derfor jeg som regel har klovnemaska på og sier alt på nesten-tull, så har jeg hvert fall driti meg ut med vilje. Ooog det er vel også derfor mange tror at jeg er litt smådum og blond, men det skal jeg love dere at jeg ikke er. Har scoret høyt på alle IQ-testene jeg har tatt, så det så ;-)

SAMSUNG CSC

7. Når noen skal til å klemme meg og jeg blir stiv av skrekk og spærrer opp øynene, og de trekker seg i siste liten og alt blir kleint as fuck. Skjer ofte, jeg haaaater klemmer! Bortsett fra nær familie. Og Peter. Når vi er på vei til steder med folk som jeg føler forventer å få en hei-klem, da skal jeg love dere at hele turen går til å manne seg opp for klemmerunda! 

8. Dagen derpå. Jeg blir så flau, pinlig berørt og full av angst dagen derpå at en person som meg burde faktisk ikke drikke alkohol i det hele tatt. To øl er nok for at jeg skal føle meg som et idiotisk menneske i dagene som kommer. Rart.

SAMSUNG CSC

9. Når jeg skal fylle drivstoff og jeg parkerer med bensinluka mot feil side. Føler hele verden ler og at sjefen av bensinstasjonen legger ut overvåkningsvideoen på youtube.

10. Alle snakke- og hørefeila mine! På fjellturen i går sa jeg til Peter: "Det var digg å gå med sola mot ansiktet nå, for jeg har blitt iskald på framsiden av ryggen". Noen dager før var det ei ansatt som sa "Vet du hva Iris, i dag har jeg stilt så mange spørsmål som du har svart noe helt annet på", haha huff. Kunne vært politiker jeg :-D

Noen som kjenner seg igjen?

FRA FJELLTUR TIL BURSDAGSMIDDAG

 • 20.07.2017 - 00:35

SAMSUNG CSC
På toppen med en velfortjent pepsi.
SAMSUNG CSC
Bildepause på vei opp.

SAMSUNG CSC
Veldig mange gjørmete plasser. Vi gikk den harde stien opp (egentlig fordi vi gikk feil, heheh), og den slakkeste stien ned.

SAMSUNG CSC
På vei opp.

SAMSUNG CSC
Helt på toppen, fjelltopper i utsikten - klare for å skrive oss inn i målboka.

SAMSUNG CSC
Utsikt ned mot Stryn sentrum. Vertshuset/arbeidsplassen min er et av de husa med rødt tak ;-)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Det eneste vi tok med oss opp var en boks Pepsimax på deling, haha! Ellers drakk vi vann fra elvene underveis.

SAMSUNG CSC
Turkamerat :-)

SAMSUNG CSC
Skikkelig kledd for fjelltur.

SAMSUNG CSC
På vei ned igjen og forseint ute til bursdagsmiddag..

Nå er klokka altfor masse og jeg burde legge meg med en gang. Peter tok meg med på overraskelsestur etter jobb i stad, og det var en helt fantastisk tur opp Gryta (eller Skåla som jeg klarte å skryte på meg til ei venninne)! Kræsja litt med tid siden jeg skulle i bursdag, men det gikk fint. Jeg er veldig spent på om jeg kommer meg opp fra senga i morgen tidlig, for dette var hardt for den utrente kroppen min, haha! De første 10 minuttene var verst, og det var bare grusveien opp fra parkeringa, hahaha. Jeg bare: "Peter, vi må åpne Pepsien NÅ!". Men det var ikke lov, for Pepsimax var premien etter å ha komt til topps :-) 

Disse bildene er forresten tatt med det gamle kameraet mitt, og ikke min nye Olympus Pen. Jeg er usikker på om jeg skal selge mitt gamle, eller om jeg skal bruke det til steder hvor jeg vanligvis må passe ekstra godt på eiendeler - for eksempel på fjellturer og fest. Vi får sjå! Tenk at jeg henta det nye kameraet på posten i stad, og så har jeg ikke testa det en gang! Jeg er vel redd for at det er dårligere enn mitt gamle, hehe. Skal finne det ut i morgen. God natt!

OLYMPUS PEN - I'm the luckiest girl in the world

 • 19.07.2017 - 17:01

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tror dere jeg er glaaaaad nå eller? Jeg har hatt dette kameraet på ønskelisten i hundre år, og nå skal jeg endelig få glede av det. Har ikke prøvd det enda, og håper det er bra, haha. Gode omtaler i hvert fall :-) Men nå må jeg kjappe meg, for jeg skal nemlig på fjelltur sammen med Peter, etterfulgt av middag med bursdagsbarnet Frida og gjengen. Kos dere i finværet - seriøst fineste soldagen i Stryn på fire uker <3

PETER ER MIN KAMERAMANN

 • 19.07.2017 - 09:32

Good morning! Grunnen til at jeg skulle hjem å ta husvasken i går var fordi vi egentlig skulle ha surprise-party for ei kollega, men plutselig sendte hun ut meldinger og inviterte folk til middag selv, så da droppa vi surprisen, haha! Da tok jeg heller husvasken i huset vi passer, og det var gaaanske deilig.

I går fant Peter og jeg et sted uten folk sånn at han kunne lære seg å ta bilder, haha! Med meg som kommanderende modell gikk det til slutt kjempebra, og han ble selv veldig glad da han så bildene. Noe ble bra nok, noe mindre bra nok - men det er sånn det er for oss amatører. Får ikke akkurat til perfekte bilder jeg heller.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Hva synes dere? Jeg ser stoort potensiale, hehe! Enda bedre blir det nå som nytt kamera er på vei! Det gledes :-D

MINE MENINGER RUNDT LAVKARBO

 • 18.07.2017 - 21:11

Det er morsomt, nå koser jeg meg masse med matlaging, og jeg nyter hver eneste bit jeg spiser fordi jeg vet at jeg ikke putter masse dritt i munnen min. Når jeg har spist "vanlig mat" som har hvetemel og masse stivelse i innholdet så har jeg følt at det er bortkasta. Bortkasta fordi jeg ikke gjør helsa en tjeneste, jeg bare spiser magefyll som ikke gjør så mye annet for seg enn å mette der og da.

SAMSUNG CSC

Jeg elsker et kosthold uten hvetemel og sukker, og jeg har gått på lavkarbo tidligere - første gang allerede som 17-åring fordi jeg sleit med magen. Etter det har jeg begynt på lavkarbo igjen de gangene magen har vært ekstra ille, og så begynt å spise alt annet etter hvert som magen forbedret seg. Denne gangen har jeg bestemt meg for å ha det som livsstil, med unntak selvfølgelig, jeg gidder jo ikke være helt nazi på det heller, som i bryllup og bursdager for eksempel. Har jeg lyst til å spise et skolebrød, så skal jeg spise et skolebrød liksom.

SAMSUNG CSC
Today's dinner

SAMSUNG CSC
Kjøttdeig stekt med gulløk, gulrot, svarte oliven og grovhakkede tomater. Stekt i ovn med squash og ost. Servert med tyrkisk yoghurt.

Hver gang jeg har hatt lavkarbo-kosthold har jeg møtt motstand. Noen sier at det er forferdelig usunt. Tenk å kutte ut hvetemel og sukker! .... For å si det slik: det er sunnere å spise nøtter og frø framfor å spise en brødskive som tilsvarer en spiseskje med sukker på grunn av hvetemelet i brødet. Vanskelig formulering. En gang til: Å spise en brødskive får blodsukkeret til å stige like mye som om du skulle spist en spiseskje med sukker! Og når blodsukkeret hele tiden skyter til værs, må bukspyttkjertelen produsere insulin for å få blodsukkeret ned igjen. Når blodsukkeret faller ned igjen, får du lyst på enda mer som får blodsukkeret til å skyte opp igjen (rus). Og så må bukspyttkjertelen produsere insulin for å få det ned igjen. Igjen og igjen og igjen. Høres ut som bukspyttkjertelen kan bli litt sliten?
Utsagn av Dr. Fedon Lindberg. //kvinneguidenHvetemel slipper altfor lett unna, som om det er helt uskyldig. Utifra teksten over her ser dere at hvetemel er omtrent det samme for kroppen som det sukker er. Er det rart vi blir syke og overvektige? Folk får jo ikke riktige fakta en gang. En person i familien sa til meg en gang "du kan snuse for min del, men brusen skal du holde deg unna". Jeg sier det samme om melet. Og om snusen for den saks skyld, men den gidder jeg ikke kutte ut helt enda ;-) Men tilbake til lavkarbo: mange forbinder det med høyt fettinntak. Der tror og mener jeg at man bare må se an hva man tåler. Jeg tåler masse fett, lillesøster blir dårlig av for mye fett. Selv om jeg går på lavkarbo så går jeg ikke på LCHF (Low Carb High Fat). Jeg bare spiser det jeg føler er godt for meg :-)

Sånn, det blir det siste jeg sier om lavkarbo. Orker ikke forsvare meg sånn jeg har måttet tidligere, så nå spytter jeg bare alt ut, og så får dere spise hva dere vil, og jeg spiser hva jeg vil. Koooooselig :-D

UKENS SUNNE MATINSPO

 • 18.07.2017 - 14:28

Samlet sammen noen av de siste matbildene jeg har hatt på bloggen. Fint å se flere idéer og bli inspirert :-) Første delen er forslag til middager, og forslag til sunnere valg når du spiser ute. Andre delen viser jeg små og enkle mellommåltider, pluss tips til mat i farten nederst i innlegget.

SAMSUNG CSC
Hjort med søtpotetmos, stekt asparges og soppstuing

SAMSUNG CSC
Spise ute: her har jeg valgt storféburger uten brød

SAMSUNG CSC
Spise ute: her har jeg valgt Gresk Gyros uten chips og brød

SAMSUNG CSC
Spise ute: her har jeg valgt omelett uten brød og skinke (liker ikke kokt skinke-smak)

SAMSUNG CSC
Spise ute: her har jeg valgt scampi med julienne av gulrot og squash. Droppet tagliatelle/pasta

SAMSUNG CSC
Salat av babyspinat, squash, tomat, avokado, fetaost, gresskarkjerner, chiafrø og valnøtt.

SAMSUNG CSC
Laks med rosenkål, Sandefjordsmør og sellerirotpuré

SAMSUNG CSC
Gulrotsuppe med ingefær og løk, toppet med spekeskinke

Sunne forslag til mellommåltider:

SAMSUNG CSC
Babybel-ost surret i spekeskinke med jordbær

SAMSUNG CSC
Ovnsstekt avokado med egg

SAMSUNG CSC
Chiapudding: her brukt et glass med kokosmelk og 2 ss chiafrø. La stå 15 timer i kjøleskap, tilsett ønsket topping.

SAMSUNG CSC
Cottage cheese med yoplait-yoghurt og bær

Ellers i farten når jeg ikke rekker å spise men kjenner at jeg trenger noe, så tar jeg en neve nøtter eller frø, yoghurt, selleristang eller annen frukt/grønt. Håper dere fant dette litt inspirerende!

SPØKELSER OG NUTRILETTOVERDOSE

 • 18.07.2017 - 08:19

Du vet du er gira på å få arbeid gjort når du står opp 5 om mårran, drar på jobb og sender fakturaer til klokka 7, hehe...! Vel vel, finitooo. Klokka 7 var jeg altså ferdig på jobb for i dag, og next venter husvasken hjemme i eget hjem. Hvis jeg orker så tar jeg husvasken i huset jeg passer også. Tviler på at det skjer i dag da. Men her er det ikke ille siden vi smårydder og tørker hele tiden. Hjemme derimot, sikkert helt nedstøva.

SAMSUNG CSC
Ikke bry dere om kaffeen som ser ut som te. Meg og kaffetraktere ass!

Nå skvatt jeg! Fløy en liten fugl i vinduet så det smalt. Og jeg er litt shaky rundt her fra før, for det spøker i huset vi passer. Det er ikke tull. Hører ofte skritt i gangen, og høye dunk fra andreetasjen. Så lenge det er dagslys er jeg fornøyd altså, men om kvelden tør jeg nesten ikke gå på do hvis ikke Peter er hjemme, haha! Er så redd for å se noe rett foran øynene. 

SAMSUNG CSC

Nok snakk om spøkelser og ting du mener ikke eksisterer: La oss nå snakke om mageproblemer! Jeg orka ikke lage sunne vafler til Peter i går, så jeg sa til han at vi kunne kose oss med litt nutrilett-sjokolade og en boks pepsimax hver i stedet, bare for å ha noe snacks til den nyeste episoden GoT. Han kom hjem med to esker nutrilett, en i karamell og en i peanøtt. Så måtte han kjøre avgårde igjen for et ærend, og på den tiden han var borte klarte jeg selvfølgelig å spise opp alt... Skrev til han at hvis han hadde lyst på sjokolade så måtte han kjøpe nye. Peter kom hjem med to nye esker, og jeg frotsa i meg én til selv om jeg var stappmett. Etter at Peter hadde spist ble han skikkelig dårlig i magen, og i morges etter jobb var jeg også skikkelig dårlig i magen. Aldri overspising av nutrilett igjen ass!

SAMSUNG CSC

Men så gjelder det å se det positive i ting da: Magekjør = rensekur = detox. Get the toxic shit out :-D Var veldig godt å komme hjem til en god og sunn forrett-frokost: chiapudding! Jeg er hekta. I dag med gresskarkjerner. Vi snakkes!

OPPSKRIFT-MANDAG: Gratinert wok

 • 17.07.2017 - 21:12

Endelig ble det kylling til middag, og det ble fantastisk godt. Så godt at Peter sa til meg før han dro på trening: "Iris, du spiser ikke en dritt mer, for dette skal jeg ha med på jobb i morgen". Pluss i koneboka :-D Planen var wok, men så kjøpte jeg kokosmelk og planen ble plutselig kyllinggryte, og såå fant jeg squash i kjøleskapet og ost i fryseren - vips ble planen en helt annen, nemlig gratinert kyllingwok.

SAMSUNG CSC

Dette trenger du:
Strimlet kyllingfilét
En pakke fryste wokgrønnsaker
(skal jeg lage det igjen kommer jeg til å kutte brokkoli, gulløk, gulrot og paprika)
En pakke kokosmelk (jeg brukte Go Tan Asian Naturals)
2 stappa spiseskjeer gresk yoghurt
En god dose hakket ingefær
Krydder (jeg brukte Chili Explosion, kyllingkrydder, salt og pepper)
Squash
Revet ost

SAMSUNG CSC

Slik gjør du:
Stek kyllingbitene til det er gjennomstekt og putt i en kjele
Fres grønnsakene mens du hakker ingefær
Ha ingefæren oppi woken
Fres til grønnsakene er varme, men fortsatt har tyggemotstand
Bland alt med kyllingen oppi kjelen
Krydre med ønsket krydder
Hell i kokosmelken og kok opp
Rør inn gresk yoghurt
Hell alt i en ildfast form
Skjær squash i skiver og legg over
Strø til slutt revet ost over
Jeg anbefaler masse ost, da jeg måtte ta på mer mens jeg spiste :-)

SAMSUNG CSC

Stekes i 10-15 minutter på 220 grader, men følg med! Etter steketiden kan du la den hvile i 5 minutter før servering.

SAMSUNG CSC

Nam nam! Smaker sikkert like godt med fløte hvis du ikke har kokosmelk, men kokosmelk gir en eksotisk piff :-)

46.000 RETT UT AV LOMMA $$$

 • 17.07.2017 - 17:54

Rett etter at jeg ble ferdig med innlegget i stad måtte jeg haste ned på jobben igjen, haha, for en kundetrafikk vi har, it's craaazy :-D Nå er jeg altså hjemme igjen, og nå skulle jeg virkelig begynne på kyllingmiddagen, men jeg synes ikke kyllingen lukta noe godt, så jeg har bedt Peter kjøpe med seg ny as we speak. Tar ikke salmonella eller e-coli-risken jeg altså.

SAMSUNG CSC

I mellom jobbslaga kjøpte jeg rett og slett kjøkken fra IKEA, til 46 tusen! Ikke nok med dét: for 10 dager siden kjøpte jeg benkeplata til 9 tusen, så alt i alt ble det et kjøkken til 55 lapper. Det kommer til å bli så fint, håper jeg! Tenk hvor masse mat jeg kunne kjøpt for 55 tusen da....

SAMSUNG CSC

Himmelen spyr utover Stryn fortsatt, men neste dag det ikke regner skal jeg få tatt noen nye bilder av leiligheten så dere får se hvor langt dem har kommet siden de forrige bildene :-) Arbeiderne har ferie for øyeblikket, men de siste bildene ble tatt lenge før det. Ååå Peter må komme hjem snart, jeg holder på å sulte ihjel. Jammen lukter det fortsatt litt gammel kylling her. Eller kanskje det er Trulte som lukter.. Kos dere i kveld!

VIL DERE SE EN GOD VEGETARSALAT?

 • 17.07.2017 - 14:58

Nå er jeg hjemme igjen etter et par timer på jobb! Meldte meg frivillig til tjeneste da vi ventet hele 3 bussgrupper med turister på middag. Gikk strålende for seg det! Det ble ikke kylling i går likevel, da jeg kom på at jeg hadde jo spart salat i mange dager og måtte bruke det før det vissna blader og gudene vet hva. Peter kom hjem til en deilig salat, like skeptisk og fortvila som alltid.

Peter: Kan jeg ta spekeskinke oppi?
Meg: NEI. Gjør en innsats for å like maten som den er nå. Og du skal spise alt.

SAMSUNG CSC
Yesterday's supper

Jeg koooser meg med sunn mat, jeg! Maten smaker til og med bedre når jeg vet at den i tillegg er god for kroppen min. Jeg koser meg med junk også, men da er det kun på grunn av smak og blodsukkerstigningsrus, haha. I dag derimot blir det kylling med kokosmelk. Litt spent på den, men jeg tror det blir bra. Og det tror jeg faktisk Peter kommer til å like. Eller, han kommer til å savne ris, men det får han tåle. Han kan smugspise ris på jobb ;-)

SAMSUNG CSC

Jeg gleder meg som en kid til nytt kamera! Disse er dog tatt i mørket så jeg kan skylde litt på det, but still..

DEN BESTE GULROTSUPPA

 • 16.07.2017 - 23:03

Etter at jeg var ferdig på jobb i dag satte jeg meg ned med gulrotsuppe og et glass vann. Espresso hadde jeg fått nok av gjennom dagen. Visste ikke om jeg skulle være glad for nydelig mat, eller om jeg skulle være furten over at jeg ikke klarer å lage like god suppe. Var nok førstnevnte. Suppene på Vertshuset er alltid gode og laga fra bunnen av. Mine favoritter er gulrotsuppe og aspargessuppe. Den mest populære er indisk kyllingsuppe - og jeg forstår dem jeg, det er bare at jeg ikke er så fan av indisk lenger, da mora til eksen laga tandoori seks dager i uka. Anyways suppe på Vertshuset anbefales på det sterkeste :-)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Gulrot- og ingefærsuppe

Herrefreeeed, hva slags bilder er det jeg tar!? De så da ikke slik ut før redigeringa... Hvert fall ikke på kamera.. Nei, jeg må nok begynne å bruke kameraet til mora til Peter fast, eller i hvert fall kjøpe nytt. Men som sagt: leilighet først. Nattaaa

PENT PLAGG - DÅRLIG HÅRDAG

 • 16.07.2017 - 20:56

Jeg er veldig glad i klær, men jeg kunne ikke gått med hva som helst bare fordi det er pent. Det er et must at det er komfortabelt å ha på seg. I fjor en gang hadde jeg på meg en veldig fin kjole i kongeblått, men den var så tight at jeg sendte den til fretex etter én gangs bruk. Fretex har egentlig fått veldig mye, enten det er klær jeg ikke føler meg komfortabel i eller at jeg bare er drittlei et plagg. Og hvis jeg er drittlei Peters plagg, haha.

SAMSUNG CSC

Som jeg har nevnt tidligere så har jeg et elsk for disse buksene for tiden. Jeg har to bukser, en kapri, et kjørt og en shorts i denne varianten, og det blir sikkert flere. Kollegene mine har også slike, og det er ikke så rart når de er så gode å jobbe i. Eneste problemet er at de ikke sitter så bra på meg, da jeg har jævlig kort kropp og selv om jeg velger den korte størrelsen så henger det på en måte litt under rompa på meg, haha. Men men, kort kropp er det siste jeg bryr meg om ass.

SAMSUNG CSC

Jeg har nettopp kommet hjem til huset jeg passer, etter å ha vært hjemme i mitt eget hjem og mata katta (nå holdt jeg på å skrive pappa lol) og før det var jeg en god time på besøk hos Olden Camping Gytri. Peter er fortsatt i Olden og graver gulv eller hva man sier. Nå har jeg huset for meg selv, Trulte stakk akkurat ut, og snart blir det kyllingwok til kvelds. Har til og med kjøpt kokosmelk! Da heter det kanskje ikke wok lenger...? Vettafæn.

SAMSUNG CSC
Braaaa hairday a! *skjulebilde av rompa*

Jeg får vel gå og skjære opp kyllingen. Haha, tenkte jeg skulle prøve å skrive et og et innlegg med hvert sitt tema, i stedenfor å komme med så mye crap på én gang, meeen jeg klarer alltid å skrive meg bort og bable om alt. 

HVA ER I MATBOKSEN MIN?

 • 16.07.2017 - 00:28

God midnatt, alle små og store! Jeg har vært på besøk hos søstra til Peter i hele dag, spist grillmat, sovet litt på hagesofaen, spist jordbær og kosa meg. Karene har gravd hull i bakken non stop siden klokka sju i dag tidlig. Pusser opp da vettuu. Jeg spiste så sinnsykt masse av den laksemiddagen i går (tok resten litt senere på kvelden), og i dag spiste jeg så siiinnsykt masse grillmat. Sånn er det med god mat altså. Et liv uten mat hadde vært boring as søren. Jeg elsker mat, utfordringer med mat, dietter, nye retter, nye smaker, alt. 

SAMSUNG CSC

I dag hadde jeg med meg niste på jobb! Ikke ofte man ser det ass. Er så fort gjort å bare kjøpe noe enkelt når man jobber oppi så masse mat, men i dag ble det altså medbrakt. Avokadoen skjærte jeg i biter og blandet inn i salaten så det ble krema. Ellers ser dere jo hva som er i salaten. Pluss chiafrø. De er ikke så synlige.

SAMSUNG CSC

Det var veldig godt med en frisk og lett lunch før kunderushet kom. Og så var det så fint vær tidligere på dagen, mens kunder og overnattings-gjester satt ute i sola og kosa seg med aftereight-mocca og kanelboller fra Geiranger, eller en digg frokost fra frokostmenyen vår. Koselig morgen! Etter at rushet hadde lagt seg litt satte jeg meg opp i teltet for å gå igjennom fakturaene som skal sendes. Nå er alt organisert og klart sånn at jeg vet hva jeg driver med når jeg skal sende dem. Er ikke barebare med det surrehuet her, hehe. Men det er gøy med noen små utfordringer og en litt annerledes jobb enn hva jeg er vandt med. Etter hvert gjør jeg det sikkert kjapt og selvsikkert.SAMSUNG CSC

Store, fine teltet vi har på jobb! Vi har beholdt litt av pynten fra Hawaiifesten. Litt ekstra sommerlig. Nå skal vi legge oss, så er det opp igjen for en ny dag i morgen tidlig. Begynner ikke på jobb før klokka 09, og det er igrunn ganske deilig for et "selvlært A-menneske" som meg, haha.

NYTT BLOGGDESIGN OG HEADER

 • 15.07.2017 - 08:35

God morgen! Jeg kjøpte nytt design i går og er veldig fornøyd. Headeren har jeg laga selv, men selve designet er fra KvDesign (link nederst på bloggen). Jeg er forsatt ute etter "den perfekte header" og ikke et gammelt bilde, men jeg er for lat til en skikkelig fotoshoot, haha. Peter henta faktisk et mye bedre kamera i går, som jeg får låne av mammaen hans siden jeg skal være amatør-fotograf i et bryllup om et par helger. Så kaanskje vi kan dra ut en dag vi får tid og ta noen ordentlige bilder av meg. Hadde vært sweeeet.

SAMSUNG CSC
Gamle headeren.

Jeg er mest lik meg selv i den nye headeren. Typisk meg er etter-jobb-sminke og oppsatt hår, ikke helt babe med andre ord. Eller kanskje jeg bare føler det sånn siden etterveksten er altfor lang. Har sendt melding til frisøren og spurt om ledig time på neste fridag. Håååper det er ledig, for det er den eneste dagen som passer før bryllupet.

Ønsker dere en finfin dag :-) Dette er et forhåndspublisert innlegg, så mens dere leser dette er jeg på jobb med verdens kuleste kolleger <3
 

AMAZING FISKEMÅLTID

 • 14.07.2017 - 19:09

SAMSUNG CSC

God dag! Her stod jeg stolt og fornøyd etter et vellykket måltid. Jeg er så mett her jeg sitter at kosebuksa er ubehagelig rundt magen! Vi har nettopp spist en nydelig laksemiddag. Det beste av alt: Peter digga det! Det ble stekt laks med sellerirotpuré, smørdampa rosenkål og Sandefjordsmør (beste pulversausen til fisk). Så langt har jeg ikke funnet en stavmikser her i huset, så jeg jobba noe sykt med den puréen. Sikkert derfor jeg er så fornøyd, for ellers hadde jo middagen vært veldig enkel i seg selv.

SAMSUNG CSC
Haaaaaaalleluja sykt digg.

Peter er skikkelig gira på å dra på besøk til noen, men jeg orker ikke i dag ass. Jeg liker best å lade batteriene for meg selv, så han får stikke ut alene, og såå kan vi kose oss med Peaky Blinders og en deilig salat når han kommer hjem igjen. Fisk og salat. Nå slo det meg hvorfor han stikker av. Hehe. Sola skinner og det gjør meg veldig, veldig glad. Er dere klaaar over hvor dårlig sommer dette er!? Det har regna i sikkert tre uker, og det er så kaldt om mårran at en skulle trodd det var tidlig vår, OG, jeg har frysi om nettene to ganger denne uka. Skjønner ikke. Men nå skal jeg ikke klage til dere mer - nå skal jeg klage til Peter om hvor mett jeg er :-) :-) Ha en strålende kveld!

EN GLEDENS DAG + MATTIPS!

 • 13.07.2017 - 22:14

Puuuh nå er jeg sliten etter masse jobbing! Har vært insane masse folk på Vertshuset i dag :-D Ble litt overtid, så nå hviler jeg beina på en pute i sofaen. Var på jobb i to omganger, og da jeg kom hjem fra den første hadde Trulte kommet hjem! Jeg ble så glad at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Vet ikke hvor mange fine setninger jeg sa til henne som hun ikke forstod ass.

SAMSUNG CSC

Hun har vært skikkelig kosete siden hun kom hjem, og litt sliten, men ikke så sliten som jeg hadde forventa. Her lå hun som en slakt oppå Peter, hehe!

SAMSUNG CSC

En levende Trulte = en glad Iris. Ellers tenkte jeg å vise dere gårsdagens enkle snacks, og ikke minst dagens deilige mellommåltid. I går satte jeg meg godt til rette med ost (babybel), spekeskinke og jordbær:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Ser ikke dette forfriskende ut så vet ikke jeg!

I dag har jeg ikke rukket å spise noe særlig, men når jeg først har spist så har det vært snadder, som vanlig! Det ble onvsstekt avokado med egg, etterfulgt av en god dessert av cottage cheese, hasselnøtter og kokte bringebær. Nam!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Veldig godt. Avokadoen var bare litt for hard, men den var moden nok. Nå venter jeg på at Peter skal komme hjem sånn at vi kan begynne å se Peaky Blinders fra starten av. Peter har kommet til sesong 3, og jeg visste ikke at den serien fantes en gang! Nå har jeg sett litt av sesong 3, og jeg måå se alle!

BEKYMRA FOR KATTA

 • 12.07.2017 - 17:38

Nå har katta jeg passer vært borte siden i går tidlig, og det er ikke likt Trulte i det hele tatt. Eller, hun har vært borte i tre dager før, men da kom hun hjem med et stort bitt i ene poten og måtte til dyrlegen, så det er klart jeg er bekymra. Får bare krysse fingrene og håpe på det beste, så kommer hun sikkert hjem i fin form!

SAMSUNG CSC

Gulrotsuppa jeg laga i går ble faktisk veldig god. Ikke like god som Vertshuset sin, men den var god nok. Håper Peter blir fornøyd når han kommer hjem fra overtid. Hans mening er viktigst! Jeg prøver jo å få han med på lavkarbo, men han ser ikke så veldig imponert ut over alt det rare jeg serverer, haha! Før noen kommenterer at jeg spiser "feil lavkarbo", så vil jeg bare si at dette er "min lavkarbo" :-) Jeg vil ikke kutte ut rotgrønnsaker som gulrot osv, fordi det har masse god næring i seg i motsetning til hvete og sukker.

SAMSUNG CSC

Jeg har fortsatt på meg genseren fra jobb. Klarte å sprute kiwi-sirup da jeg laga is-te i stad. I tillegg hadde vi kunderush, så jeg kunne ikke forlate kassa og måtte stå der og ta bestillinger i sikkert 15 minutter med grønn sirup i halve trynet, haha. I løpet av snart to år i denne jobben har jeg ikke spruta sirup før nå. Trøster meg med at ei annen ansatt klarte det samme i går, og hun gikk rundt i to timer uten å vite at det var i ansiktet :-D 

SAMSUNG CSC

Da jeg laga gulrotsuppe i går gjorde jeg klart en chiapudding, så den gleder jeg meg til å spise snart. Liten dessert :-) I denne har jeg brukt en Yoplait-yoghurt, 2 ss chiafrø og en skvett fløte. Skal vel stå i kjøleskapet i 15 timer eller noe sånt, husker ikke, men det har den i hvert fall gjort til nå. Nam nam! Ellers skulle jeg egentlig møte ei venninne i kveld, men jeg måtte avlyse siden jeg er så bekymra for katta, og da orker jeg ikke andre ting når hodet mitt er et annet sted.

PS: Hvis noen i Stryn leser dette og har sett en grå liten pus (ikke fullvoksen) med rosa halsbånd, vennligst si i fra!

Cheffen Iris

 • 11.07.2017 - 22:36

God kveld søtnoser! Det var jammen bra jeg stod opp tidlig og fikk litt sol, for etter at jeg gikk tur ble det helt overskya og regnet datt ned. Håper det snart blir sommer ass. Akkurat nå sitter jeg faktisk med en stol på kjøkkenet og lager gulrotsuppe, med ytterdøra på vidt gap i håp om at katta skal komme hjem. Trulte (som hun heter) har vært ute siden i dag tidlig, og jeg har ikke sett henne siden, og da blir jeg litt småbekymra. Men hun har jo vært på langtur tidligere. Jeg er sikkert bare litt for glad i katter. Krysser fingrene for at hun kommer snart - jeg legger meg i hvert fall ikke før hun er inne.Fra katt til gulrotsuppe: jeg tror ikke jeg har laga en eneste suppe fra bunnen av før! Ikke følger jeg oppskrift heller, så dette får bare gå som det går. Jeg regner med at man skal koke ihjel gulrøttene først, og det er dét jeg gjør nå. Med løk og ingefær selvfølgelig. Nam. Etter det skal jeg prøve å mose alt for så å tilsette fløte. Og da skal man vel bare varme det opp... Kall meg gjerne chef.

Nå skal jeg ta meg en runde på leit etter pus, mens suppa gjør seg selv (tror jeg).. Håper dere har hatt en fin dag!

FØLER ALLE GÅR RUNDT OG FASTER

 • 11.07.2017 - 12:24

Sola stråler på skyfri himmel enn så lenge, så jeg hoppet like greit inn i bikini og tok frokosten ute. Jeg hadde klart å pakke med meg bare bikini-underdeler, og ikke overdeler, så da bruker jeg skjørtet mitt som overdel. Må være litt kreativ noen ganger. Føler det er litt drøyt å sitte ute i hagen med kun nipple covers liksom. 

SAMSUNG CSC

Til frokost ble det cottage cheese med yoplait-yoghurt og bringebær fra Innvik kjøpt på Rema. Så vet dere det heehee. Egentlig skulle jeg bestille kjøkkenbenk akkurat nå, men så ligger selvfølgelig alle bestillingsnummerene fra IKEA hjemme i egen stue, pluss at Peter har bilen min på jobb i dag. Men det kan hende jeg gidder å gå hele veien hjem. For mine korte ben tar det vel en time. Ja vet dere hva, jeg skal gå. Jeg som skal være så sunn og holde meg unna alkohol og alt det der, burde jo klare å gå litt.

SAMSUNG CSC

Ellers var det en leser som kommenterte i går at når man går på lavkarbo så tåler man MYE mindre alkohol. Det hadde jeg faktisk ikke peiling på, så det er jo ikke såå rart at helgen gikk så over styr som det gjorde. Ikke at jeg skal skylde på lavkarbo bare, for jeg har en tendens til å gå litt over styr fra før. Men da vet jeg i hvert fall at man skal være forsiktig med alkohol på lavkarbo. Og nå vet dere også det :-D

SAMSUNG CSC

Er det noen som har lavkarbo-kosthold lenger egentlig? Jeg føler alle går rundt og faster jeg. Det hadde i hvert fall ikke jeg klart, som må ha mat 24/7. Men men, man må jo finne ut hva man selv trives med. Nå ser jeg skyene kommer fram mer og mer, så jeg skal ta på meg flere klesplagg før jeg vandrer hjemover for å mate katta og hente kjøkkenbrosjyre. Shit, nå skjønte jeg at jeg må jo gå tilbake også! Herregud, blir to timers tur dette her da. Da skal jeg ta en pause på Stryn Kaffebar og Vertshus og spise suppe! Hejdå.

SUNNERE LIVSSTIL FRA OG MED I GÅR

 • 11.07.2017 - 00:08

SAMSUNG CSC
Tenk å ha så mange fine jenter på en arbeidsplass da hææ

Heeei og beklager fraværet. På lørdag var jeg på Hawaii-fest, og etter det har jeg egentlig bare gravd meg ned i skam (da snakker jeg ikke om TV-serien), bortsett fra å være på jobb da. Så nå har jeg bestemt meg atter en gang for å bli avholds. Peter tror ikke noe på meg, men jeg skal bevise det jeg! Nå har jeg gått på lavkarbo og vært uten sukker og brus siden 1. juli, (bortsett fra alkohol da, haha) så da kan jeg like greit utfordre meg med alkoholen også. Jeg er så eeeevig lei den bedritne følelsen dagen derpå, pluss at det føles som at flere dager med sunt kosthold bare blir kasta ut vinduet. Men misforstå meg riktig, det var en utrolig morsom kveld! Fram til blackout i alle fall.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
DJ Flamingo!

SAMSUNG CSC
Frida med beste kostyme!

SAMSUNG CSC

Alt i alt en super kveld. Peter og jeg passer faktisk hus og katt og skal gjøre det i to uker, men på en eller annen måte våkna jeg hjemme på egen sofa og skjønte ikke noe som helst. Flink huspasser! Så nå ser jeg virkelig fram til en ren og sunn framtid. Og jeg mener det. Helt seriøst. Jeg skal bli en kjedelig prippen avholdspike, og jeg skal eie det ass.

HVA KAN HOLDE DEG VÅKEN OM NATTA?

 • 07.07.2017 - 22:30

God kveld, dere! Denne sløve, tunge, deprimerende, pissregnfulle dagen startet med en koselig dag på jobb, før jeg bare ble heeelt sinnsykt trøtt og ikke gadd noe som helst. Nå står det squash-lasagne i ovnen som jeg faktisk orka å skjære opp løk og squash til, men ikke mer enn det ass. Skulle egentlig hjelpe til med resten av pyntingen til Hawaii-festen, men jeg ble bare sittende å glo i min egen verden.Siden formen har vært så lame og jeg ikke har orka å ta bilder en gang, kjører jeg i gang med å svare på 24 fantastiske spørsmål.

1. Siste du drakk? Americano.

2. Stjernetegn? Hestemann med pil og bue.

3. Når står du opp i hverdagen? På gode dager står jeg opp 6-7. På trøtte dager står jeg opp 30 minutter før jobb. Halv åtte cirka.

4. Og i helgene? Da tar jeg igjen tapt søvn, eller har vekkerklokka på 11. Våkner som regel av meg selv lenge før 11. Og plutselig en gang i blant våkner jeg klokka tre på dagen og lurer på hvem jeg er. Og med helg så mener jeg de to dagene jeg har fri. Det kan være vanlig helg, eller det kan være tirsdag og onsdag.5. Favorittsang akkurat nå? Har fått dilla på Metallica med The unforgiven. Skal se de på konsert i Oslo neste år og gleder meg så syyyyykt. Etter det har jeg ikke mer å oppnå. Neida.

6. Har du tattoveringer? Sparte masse penger til sleeve langs armen for mange år siden, men plutselig brukte jeg pengene på noe annet, og plutselig gikk gavekortet med 500 kroner til tattoo ut på dato. Så satt jeg der uten tatovering da. Veldig glad for det i dag. Er redd jeg hadde blitt drittlei min egen kroppskunst for så å skjære av meg en kroppsdel eller to :-)

7. Hva var det siste du spiste? Yoplait-yoghurt med bringebærsmak.

8. En hemmelighet om deg? Jeg hadde en trang til å fange katter da jeg var liten :'(

9. Har du noen gang vært forelsket? Sikkert en million ganger.10. Hvilken farge er det på tannbørsten din? Jeg har brukt den tannbørsta i sikkert 3 uker, men jeg klarer ikke å huske hvilken farge den har. Alt er så på autopilot om kvelden og mårran.

11. Hva hører du på akkurat nå? En merkelig lyd av en kjøkkenvifte.

12. Er det noen du savner? Familien min i Larvik og Brumunddal. Skulle ønske jeg kunne samle dem alle i Stryn, haha.

13. Favoritt-quote? I walk around like everything is fine, but deep down inside my shoe, my sock is sliding off.

14. Høy eller lav musikk? Skal jeg vaske hus, kjøre bil eller være på fest og den slags liker jeg høy musikk. Når jeg må konsentrere meg om noe for å ikke gjøre feil (for eksempel kjøre i sentrum, betale regninger eller skrive blogg) liker jeg lav og behagelig musikk.

15. Hvor drar du når du er trist? Jeg drar inn i min egen boble hvor jeg ikke skjønner meningen med livet, og så plutselig kommer det en ny tanke hvor jeg tror jeg skjønner meningen med livet, og vips er jeg back on track igjen.

SAMSUNG CSC

16. Favorittfarge? Gul og grønn. Men ikke på ting, bare som... farge. På interiør liker jeg mer hvitt, beige og blått og sånt. Kunne for eksempel aldri hatt en gul eller grønn bil. Skal aldri si aldri. En dag må jeg kanskje ha en gul eller grønn bil. Samme for meg egentlig.

17. Hvem snakket du med sist? Bortsett fra Peter som er i samme rom, var den siste personen Elisabeth, da jeg beklaget at jeg ikke orka å hjelpe til med party-pyntingen, hehe snill.

18. Hva ønsker du deg mest akkurat nå? Bare å vinne i lotto sånn at jeg kan kjøpe akkurat de møblene jeg vil til den nye leiligheten :-) :-) 

19. Hva var det siste du kjøpte? Kjøttdeig, laks og kyllingfilét til kun 25 kroner pakka! I dag likte jeg Bunnpris.

20. Hva står det på den siste sms'en du sendte? Kommer du innom Vertshuset og plukker meg opp når du er i Stryn?

21. Hva skal du gjøre i helgen? Jeg skal på hawaii-fest i morgen! Wuhuu, gleder meg. Har til og med fått meg ny favorittdrink: grønn te med captain morgan og honning. Nam!

SAMSUNG CSC

22. Drømmereisemål? London, Dublin eller Gran Canaria. Haha.

23. Hvordan er du som venn? Jeg vet egentlig ikke. Det er jo ikke alltid jeg gidder å henge med folk, så sånn sett er jeg vel en dårlig venn, men jeg er veldig glad i de og bryr meg uansett. Det er vanskelig for meg å bli 100 prosent med noen, og har for det meste bare bekjente, men det er sånn jeg liker det også, sånn at jeg ikke må knytte meg 100 prosent liksom. Haha, så teit. Konklusjon: det er vanskelig for meg å knytte meg til folk, mest sannsynlig fordi jeg ikke vil - eller tør. Vet ikke.

24. Hva kan holde deg våken om natta? Livet og døden, stjerner og solsystemer, sorte hull og dimensjoner, hva jeg skal spise til frokost osv.

25. Hvem i Kardashian-klanen er du? Jeg har ikke sett mer enn 2 episoder av det til sammen, så jeg kjenner ikke folka godt nok. Jeg svarer Robert Kardashian.

22. Hvilken TV-serie følger du med på nå? Venter spent på Game of Thrones <3

23. Hvilken bok leste du sist? Hjernen er stjernen.

SAMSUNG CSC

24: Hva skal du gjøre når du er ferdig med dette innlegget? Se American Heist sammen med Peter, mens jeg prøver å ikke sovne på sofaen. Håper filmen er bra.

HJORTEMIDDAG OG FLEKK BAK PÅ ROMPA

 • 07.07.2017 - 01:06

Klokka sju i dag stakk vi til Tomine og Terje med enda en runde hjortemiddag. Tirsdag hadde vi rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter som tilbehør, men i dag valgte vi asparges og søtpotetmos. Sykt snadder.SAMSUNG CSC

Jeg bør vel egentlig sove asaaap, men har lyst til å dele dagens bilder først. Ble litt overtid på jobb i dag, og rett etter jobb kosa jeg meg med en aspargessuppe og americano, før jeg kjørte bort på klessjappa og bytta en bukse. Det var en flekk bak på rompa, og jeg skal love dere at den derre flekken kom ikke fra meg! Det er buksa jeg har på meg på bildet under her. Elsker disse i både bukse, capri, shorts og skjørt. Hekta!

SAMSUNG CSC
Noen må ta etterveksten snart...

Vi ble psychomette hele gjengen, men trøkka i oss norske jordbær med vaniljesaus likevel. Det var maaagisk å smake norske jordbær igjen! Ingen jordbær slår norske jordbær ass. 

SAMSUNG CSC

Så bestemte vi oss for å dra hjem, men da jeg dro innom Vertshuset for å hente en katteleke jeg hadde kjøpt på kjøp- og salgsida, satt Emelie, Alex og Arek der, så jeg spurta ut til bilen igjen og drooo Peter inn så vi kunne menge oss litt med folket. Det ble to gode te'er på meg!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Brainiac Iris så selvfølgelig ikke at te'en hadde havna under glasset, så millioner dråper rant rett ned i fanget mens jeg drakk, på den ny buksa. I love it. Grandma's fruitgarden vettuu! Etter kort tid kom det flere folk, og alle ville være med på bilde (veldig koselig synes jeg) så bartenderen fikk æren av å ta bilder av oss :-D

SAMSUNG CSC
Kaller oss bare NWA

SAMSUNG CSC

Da resten av folka skulle gå bar til bar, dro Peter og jeg hjem. Katta ble forresten veldig glad for leka! Han har faktisk ikke en eneste leke fra før. Dårlig katte-eier er jeg. Neida. Nå tar jeg kvelden. God natt alle mann!

GJØR DERE KLARE FOR HAWAII

 • 06.07.2017 - 06:57

Goood morgen, folkens. Var som sagt på jobb, etter jobb, i går for å henge opp party-ting! Det var da pynting og forberedelser for hawaiifesten som er på lørdag. Det blir så kult. Masse farger, flamingoer og hula hula. Selv kommer jeg bare til å bruke det samme antrekket som jeg brukte i utdrikningslaget til Birte. Kanskje jeg bruker en annen topp, vi får sjå. Uansett klær og vær kommer det til å bli fett.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Litt sneakpeeks! Viser dere burgeren jeg spiste i går i samme slengen, haha! Den er helt awesome - med ost, bacon, jalapeno, sjampinjong, hjemmelaga aioli, digge amadinepoteter OG speilegg! Whaaat tenker dere, speilegg!? Det tenkte jeg først og, men nå er det nesten blitt et must på burger, nam! Dere får ha en nydelig dag. Nå skal jeg på jobb og kose meg. Klem klem.

SAMSUNG CSC

VENNETID OG VENNEMIDDAG

 • 05.07.2017 - 22:57

Hei! Jeg har jo ikke blogget i hele dag. Overraskende altså. Har bare hengt på jobben etter at jeg var ferdig, hvor Elisabeth, Frida og jeg hang opp party-ting her og der. Ble litt hygge og stemning da. Lørdag blir det ekstra moro! Kommer et innlegg om det i morgen.

SAMSUNG CSC

Etter at Tomine og jeg overrasket Emelie på jobben hennes med kaffe i går, ble jeg med Emelie og Alex bort på Isehaug for å drikke kaffe. Jeg klarte selvfølgelig ikke å la vær å kjøpe mat, så det ble en Gyros på meg, uten brød og chips vel å merke. Hehe.

SAMSUNG CSC

Da klokka slo fire kjørte vi videre bort på Coopen for å kjøpe middag, og etter at jeg var ferdig med å handle og hadde kjørt helt hjem - kom jeg på at jeg glemte å si hadet. Haha, så grei er jeg! Var veldig koselig å være på kafé sammen da, og vi får prøve å catche oftere.

SAMSUNG CSC

Senere på kvelden tok Peter og jeg med oss hjortebiff opp til Tomine og Terje. De ble helt imponert over kokkeskillsa til Peter. Noe av det beste de hadde smakt. Det var nesten så jeg ble misunnelig vettu! Hadde tenkt å si at det var jeg som foreslo rotgrønnsakene, bare for å bevise at jeg også kan lage mat, men jeg lot det være Peter sin kveld i går. (Hehe)

SAMSUNG CSC

Haha, og så var det så sykt gøy da Peter tok header-bilder av meg - for midt oppi det hele kom Tomine og Timian tuslende forbi i gangen, og da måtte jeg knipse noen bilder av dem også. Så kom Peter og ville være med på bildet. Man ser veldig godt at Tomine er ukomfortabel til tusen, Timian synes det er dritmorsomt, og Peter ser bare veldig fornøyd ut som om han endelig har fått familien han alltid har ønsket seg. Ler meg ihjel.

SAMSUNG CSC

Søren, nå kom jeg på at jeg kjøpte en katteleke på kjøp- og salgsida, og så glemte jeg å hente den i dag og. Håper selgeren har tålmodighet. Anyways, i dag har jeg hengt på jobb i hundrede og førti timer, så nå må jeg spise kveldsmat og legge meg. Jeg gikk hele veien hjem i kveld, my gaaad, er dere klar over hvor langt det er? Bare 25 minutter. Men de trengtes altså, for jeg drakk en drink full av karbohydrater. This butt is gonna stay young.
 

KALLER MEG BARE FLEKSER'N

 • 04.07.2017 - 20:01

Haha, jeg må le litt av den nye headeren. Jeg synes den ble fin, og det ble tatt av Peter mens jeg snurra på håret og skulle gjøre meg klar for å bli tatt bilder av. Vi tok sikkert 60 bilder, og det er dette jeg synes var finest og morsomst. Meeen ved første øyekast ser det jo ut som at jeg står og flekser! Vi får se hvor lenge jeg tør å ha det som header.

SAMSUNG CSC
Gjøre seg klar for futushuut.

Nå holder karene på å steke hjortebiff, mens vi jentene tar et glass rødvin hver og venter på matgleeeede. Elsker hjort. Dere får ha en awesome kveld videre. Og frykt ikke, jeg skal få til en skikkelig header uten armfett-fleksing, hehe!

SAMSUNG CSC

KLEINE KAFÉ-BLOGGERE

 • 04.07.2017 - 13:30

Dagen startet lovende med sol i ansiktet, våknet av meg selv en time før vekkerklokka ringte. Kan ikke si at jeg våknet hundre prosent, da jeg klarte å facecall'e sjefen i halvsøvne. Fikk så pækker'n da jeg forstod hva som skjedde at jeg skrudde av mobilen, haha! At det går an. Jeg var visst såpass i søvne at jeg ikke klarte å legge på.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Siden været så pent ut da jeg var hjemme, tok jeg på meg kjole og tenkte jeg kunne tæne i teltet på jobb, men nå er det for det meste overskyet og surt. Da jeg kom til sentrum leverte jeg først klokka til Peter på reperasjon, før jeg tuslet bort på Vertshuset og bestilte meg omelett og americano :-) Frokosten sin det.

SAMSUNG CSC

Tomine kom og spiste frokost/lunch med meg. Koselig. Takket være henne ble det bilder av meg også, heheh. Når Tomine er ferdig på jobb skal vi kjøpe med oss verdens beste kaffe (Zoegas) og tusle bort på jobben til Emelie og catche opp. Gleder meg. Hvis jeg husker riktig skal Emelie ha en enkel latte med vaniljesirup og litt krem. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Føler meg som en skikkelig Kafé-bloggberte her jeg sitter. Husker for noen år siden da det var in å sitte på kafé og blogge. Plutselig var det ikke "det store" lenger, for da kom cupcakes og tok over pc-skjermene, og man trengte ikke sitte på kafé. Jeg hata navnet cupcakes. Hvorfor ikke bare si muffins med glasur liksom?

Satt for meg selv oppi teltet først, men nå har jeg flyttet meg inn for å se hvordan bildene ble etter redigering, og fordi det er kaldt ute. Er litt kleint når det er så mange kunder rundt her, men men, blågglaaaif is the shiiiet.

SAMSUNG CSC

Avslutter med å gratulere onkel Roger med dagen! Hipp hipp hurra! Håper dere alle får en finfin dag :-D

TACOMANDAG PÅ "DIETT"

 • 03.07.2017 - 23:23

Mens alle andre må vente helt til freeedag for å spise taco, tar vi den akkurat når det passer oss! Selv spiste jeg to greit store taco-salater. Når man spiser sunt kan man spise enda mer uten dårlig samvittighet (ikke at jeg spiser noe mindre i de dårlige periodene).... Grunnen til diett er forresten at jeg vil skjerpe meg på all dritten jeg spiser, og fordi jeg har hatt veldig dårlig energi i det siste. Vanskelig å stå opp, vanskelig å være meg selv (typ duracell-kanin). Jeg føler at jeg bare har gått rundt som en zombie de siste ukene. Har vært enda verre på diett (to dager nå), men det er fordi jeg har kutta ut sukker og diverse, og da får man jo vondt i hodet og alt det der siden kroppen ikke får det den er vandt med. Men om noen dager er jeg nok i awesome form!

SAMSUNG CSC

Tok som vanlig bilde av tacolefsa til Tomine siden hun lager den mye bedre enn meg. Er så flink med farger vettuuuu! Et must i taco-salat heretter er avokado. Avokado, kjøttdeig og rømme kunne jeg maula alene. Nam nam!

SAMSUNG CSC
Guttaboys in love with hverandre og with their food.

Siden vi spiste ganske tidlig hadde ikke sønnen i huset lagt seg enda. See så fornøyd og klar han var for tacomandag! True blanding av sin mor og far.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Etter middag og to episoder White Collar dro jeg ned på jobb for å ordne med fakturaer og diverse. Var så mange kunder tidligere i dag at jeg valgte å utsette det til kveld :-D Gøy gøy. Liker best å gjøre sånne ting når jeg ikke kan bli distrahert, for jeg er jo så innmari lett å vippe av pinnen!

Nå skal jeg spise kveldsmat mens Peter spiller et eller annet romvesen-skytespill, og så tar vi nok kvelden tenker jeg! I morgen har jeg faktisk fri, og da må jeg først levere en klokke på reperasjon, og så planlegger jeg å kjøpe kaffe på Vertshuset og besøke Emelie på jobben hennes :-D Tjohei.

HVIS JEG HADDE EGEN RESTAURANT

 • 03.07.2017 - 17:57

Hallo hallo, hvordan står det til? Bare bra? Hehe. Det der var en sang btw, for dere som ikke har hørt den. Oookej, nettopp ferdig på jobb, eller, først måtte jeg seff spise, og det ble scampi med julienne av squash og gulrot med fiskesaus. Nam nam. Den selges normalt med tagliatelle også, men magen min er på skikkelig bærtur, så jeg dropper pasta i noen dager. Blir jo helt murstein i magen.

SAMSUNG CSC

Stakk innom butikken en tur og kjøpte masse godt, blant annet laks, cottage cheese og fryste bær. Gleder meg til kveldsmat. Peter er i dusjen i skrivende stund, og straks er det min tur, før vi stikker på taco-middag hos T&T. Det blir kos! Tomine syntes kameraet mitt tok litt blurry bilder i går, og det er jo fordi det er vanskelig å få gode bilder når det er for mørkt (vet ikke om det er vanskelig sånn egentlig, men for oss hobbyfotografer/amatører så er det dét..), såå! Nå har jeg funnet fram blitzen til kameraet. Har aldri brukt blitz på dette kameraet før. Misliker blitz, faktisk, men blir det bedre bilder i mørket uten å glinse til trynet på folk så er det gull verdt.

SAMSUNG CSC

I kveld blir det altså taco, og i morgen skal vi spandere hjortebiff på dem :-D Nå har vi utsatt den hjorten litt for lenge synes jeg. Nam nam. Herregud, hvis jeg noen gang har en egen restaurant eller kafé (ikke at det er et ønske) så må den nesten hete Nam Nam. Iris Nam Nam. Hehe. Ha en fin dag folk!

DIETT OG DRESSMANN-SERIER

 • 03.07.2017 - 00:15

Det ble visst ikke noe hjortebiff på oss i kveld, da vi begge sovna på sofaen i seks-tiden og ikke våkna før halv åtte. Sånn kan det gikk. Da vi våknet var det bare å dra på et etterlengtet besøk hos Tomine og Terje. Plutselig var det lenge siden sist. T&T diska opp med godteri, pepsimax og annen snadder, men jeg er på diett så jeg satt der bare med kyllingen min, haha! Peter fikk lov til å kose seg ekstra, pluss at godteri lager fine farger på bilder ;-)

SAMSUNG CSC

Kosa meg heller med en kopp mango-te. Er ikke så glad i te egentlig, men men. Vi så et par episoder av White Collar som Peter og jeg så første episode av for et halvt år siden, og så glemte vi å fortsette til andre episode. Morsom serie. Men Suits er enda mer awesome, hvis jeg skal anbefale en "dressmann-serie".

SAMSUNG CSC

Tomine: Skal du ta bilde av de daude blomstene der?
Meg: Eeehm.. Ja? Eller kan jeg ikke legge de ut på bloggen?
Tomine: Joda, kjør på.

SAMSUNG CSC
T&T søtnoser!

Nå er det natta. Sov godt, alle mann!

IDYLLISK HAGE

 • 02.07.2017 - 16:20

Hallaa. Nå har jeg komt meg hjem etter endt arbeidsdag. Var mange engelskmenn på kaffe og kaker i dag, kjempekoselig! De sier jo "thank you" tre ganger i én setning :-D Sånn som samtalen under bildet her. Litt overdrevet, men det er nesten sånn altså! Synes det er så koselig, haha!

SAMSUNG CSC

Meg: Here's your toast!
Engelskmenn: Thank you so much. Thank you. thank you.
Meg: You're welcome, enjoy!
Engelskmenn: Yes, thank you so much.
Meg: Thank you.
Engelskmenn: Thank you.
Meg: *vet ikke hva jeg skal si lenger så jeg bare gliser*
Engelskmenn: Thank you thank you.

SAMSUNG CSC

Her om dagen var vi i hagen til Frida og drakk rødvin. Måtte selvfølgelig knipse litt bilder rundt om kring. Bildet ovenfor minner meg om maleriet av Claude Monet. Ganske kult. Prøver å ta så gode bilder jeg kan, men jeg har sykt masse å lære, og så gidder jeg ikke å sette meg inn i alt på én gang. Best å ta steg for steg.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

I dag skal Peter ordne hjortebiff til middag. Ikke nok med dét: da jeg kom hjem fra jobb i stad hadde han rydda, støvsugd, vaska OG bretta på plass rene klær! Han er jo helt konge han der.

Let the good times roll

 • 02.07.2017 - 02:13

Heisann sveisann! Nå sitter Peter og jeg hjemme med hver våre hobbier: han med playstation, jeg med bilderedigering og blogg. Koselig! Jeg starta tidligere på jobb i dag enn hva jeg skulle, så da fikk jeg gå tidligere også. Endte selvfølgelig med at jeg slo meg ned med en Irish og etter hvert to øl, da ei tidligere kollega og nåværende venninne plutselig var på Vertshuset. Må jo være sosial for at livet skal gå rundt.

SAMSUNG CSC

Jeg var ferdig på jobb halv tolv i kveld, men så måtte jeg på en ny jobb - det var å være wingman for noen! Første gang ever, men det var veldig gøy, mest fordi jeg kunne flørte uskyldig, haha. Etter en liten stund kom Peter, og da var det slutt på oppdraget. Straka vegen hemmaaat.

SAMSUNG CSC

Heldigvis fikk jeg lov til å være våken lenge, for da kan jeg blogge og kose meg. Bare tuller altså, Peter er ikke såå streng. Det er for det meste jeg som er sjefen i forholdet, spesielt når det kommer til mat.

SAMSUNG CSC
Jeg har fetere sko enn Eirik, Peter og Frida til sammen.

Nå skal vi legge oss så vi kommer oss på jobb i morgen. Jeg skal åpne i morgen, og etter jobb skal Peter lage hjortebiff. Naaaaaaaaaaaaaaaaam. Og så skal vi passe en liten hund. Gleder meg mest til biff da. I stad var det en kunde som sa hun hadde lest bloggen min, haha, det er gøy! Hver gang noen sier de har lest bloggen min, så svarer jeg bare "var det gøy?". Vet ikke hva annet jeg skal spørre egentlig. Naattaa

VERDENS FINESTE CAMPINGPLASS

 • 01.07.2017 - 15:28

.... må jo være Olden Camping Gytri! Tante Kristin og onkel Roger kjøpte hus med campingplass for snart to år siden, og de har virkelig fått det fint her. Fjell og utsikt stod sånn fra før (haha), men med de begges arbeidsglede og med tante Kristins sans for interiør og dekorasjon, har plassen fått en ekstra touch. 

SAMSUNG CSC
De har kiosk med masse godt, blant annet lakris-is og Lollipop. Rhyyme.

SAMSUNG CSC
Her ser dere rett inn mot Melkevollbreen.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC


Det var her jeg hadde min første fjelltur her om dagen, opp til Gytrifossen. Området er perfekt for tur i fjell og skog. I tillegg til campingplass for bobiler osv, har de helt nyoppussede hytter og j***vlig reine toaletter om jeg får lov til å si det. Fantastisk plass!

ICT

Jeg er introvert, men sosial. Jeg liker det trygt og stabilt, men elsker forandringer. Jeg synes dyr er søte, men er ingen dyreelsker. Jeg elsker mat, men misliker lutefisk. Jeg er 25 år gammel, men både 14 og 90 til sinns. Jeg er glad i meg selv annen hver time, og hater meg selv annen hver time. Jeg liker å lese, men fullfører (nesten) aldri en hel bok. Jeg er urban, men skulle ønske at jeg bodde på en øy som i serien Lost. Jeg er blid, omtenksom, har en forferdelig latter og gjør altfor mange feil som jeg aldri lærer av.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no