ICT | Blogger - Vegan lifestyle

MIN FØRSTE VIDEOBLOGG!

 • 24.09.2017 - 21:55

Hahaaa, jeg klarte å lage video! Hadde jeg aldri trodd.. Gratisprogrammet tillot ikke å gjøre slow motion, speed motion eller dempe musikk, så da måtte jeg heller bare skru av og på musikken, men det funka :-) Håper dere liker videoen - jeg er litt stolt nå!
 


 


 

 

BILDER I NYE LEILIGHETEN

 • 24.09.2017 - 17:06

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPeter og jeg hadde det veldig gøy i den nye leiligheten i dag, da vi tok bilder og filmet til videoblogg (!!). Nå gjenstår det bare å se om jeg klarer å lage en video da.. Sist jeg videoblogga må jo være 7 år siden, og da var det ikke klipping en gang, bare rett-fram-prate-videoer, haha! Jeg skal nok få det til, men det tar sikkert en uke. Får bruke kvelden på å lære meg programmet, og så ta én dag av gangen :-D

I dag var jeg tilbake på jobb igjen etter 3 dagers influensa. Det føltes hiiiiimla godt! Bare å være et annet sted enn på sofaen var deilig. Er tørr i halsen, men ikke hes eller smerter eller noe som helst. Liker det! Om få strakser skal jeg begynne på middagen. Vi blogges kaaanskje senere i kveld, smask!

15 TING JEG ER EKSTRA GLAD I

 • 23.09.2017 - 15:57

 God lørdag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå begynner det virkelig å komme seg på sjuklingfronten altså, men det er fortsatt en hel dag med næring og en god natts søvn før jeg er der. I hope. Jeg tror alltid at jeg skal klare jobb neste dag, men så er jeg fortsatt syk. Så tror jeg neste dag, og neste dag, og neste dag... Blææ. Men i morgen tror jeg virkelig at jeg er klar! Blir fint å leve igjen, haha. Jeg mista stemmen i dag og! Blir spennende å høre de kommende dagene, for samtidig som jeg blir friskere, føles halsen mer og mer tørr. I dag brukte jeg morgenen på å skrive ned femten ting som gjør meg glad. Begynte egentlig på et innlegg om ting som irriterer meg, men så tenkte jeg "vettuhvaaa, det er nok negativitet her i verden, så jeg skal skrive fine ting!". Haha. Halleluja. Here we go!


 SUNN MAT SOM SMAKER GODT.
- Jeg synes pizza er digg altså, men ikke så digg som 10 sekunder stekt spinat rørt rundt med en hvitløksbåt på gaffel. Haha. Sunn mat er alltid diggest, både på smak og på følelsen man sitter igjen med etter inntak.

 GOD TID OM MORGENEN.
- Noe av det kjipeste jeg vet er å stresse før jobb, likevel klarer jeg å ende opp med nettopp dét hver dag. Få ganger har jeg tilfeldigvis fått nok søvn mange timer før jeg skal på jobb, og da har jeg verdens koseligste stund for meg selv. God frokost, kaffe eller te, litt penere i fjeset, kanskje en episode av Friends... Koselig! Skal bli flinkere til dette i høst.

 NY MAT JEG ALDRI HAR PRØVD FØR.
- Det er så digg følelse når jeg har klart å lage et nytt, velsmakende måltid som både Peter og jeg er fornøyd med! Blir megastolt de gangene Peter er fornøyd med alt det rare jeg lager, haha! Matlaging er en kunst, og ikke alltid så himla enkelt som jeg hadde trodd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 DAGEN ETTER SELVBRUNING.
- Haha, teit at jeg tar med denne, men jeg mener det, dagen etter selvbruning føler jeg meg mye bedre enn andre dager. Det er sprøtt hvordan litt brunfarge booster selvtilliten.

 HARRY PLACES.
- Kall Gran Canaria og Kielferga hva du vil, men denne jenta eeelsker ting som er harry, haha! Harry i mine øyne er gøy og uformelt. Føler meg fri og awesome. Wuhuu. Åh gud, så harry.

 REGNLYDER OG TORDEN.
- Jeg var vel den eneste på teltturer som syntes det var koselig at det begynte å regne. Elsker lyden av regn på alle slags tak! Så behagelig og avslappende. Torden kan også være avslappende, men blir det for voldsomt får jeg mer adrenalin og synes heller det er spennende og gøy, hehe.

 NYVASKET HJEM.
- Lite er så forfriskende som en ren og pen stue med nye, søte blomster på stuebordet!  BENSIN.
- Denne er nesten fæl å ta med her, men bensin lukter såååå digg. Det tror jeg synes når jeg fyller bensin. Lukker øynene og draar inn, hahaha. Mange synes nybakte boller eller nyklipt grass er en vinner, men her er det bensin ass, heheh..

 MUSIKK.
- Julemusikk, kirkemusikk, 80-tallsmusikk og Metallica. Jeg sier som jeg alltid sier: alle sjangere har noe bra og noe mindre bra. På en fridag hjemme alene setter jeg på 80-talls og danser. Julesanger synger jeg hele året. Og så elsker jeg å finne nye sanger jeg blir hekta på. I går hørte jeg Shine Bright av Andreas Jamsheree sikkert 60 ganger. 

 KATTA.
- Kjære pusen vår Noldus smelter meg i blant. Jeg smelter når han vekker meg med mjauinga si klokka fem om morgenen og jeg må slippe han ut. Han gjør meg glad når han kommer løpende så han tryner og sklir bortover presenningen fordi det har begynt å regne. Jeg ler meg ihjel når han tryner ned trappa fordi han hører lyden av mat som treffer skåla hans. Han underholder meg like mye som han underholder seg selv med å "klatre" fram og tilbake under sofaen. Heeelt raptus vettu! Pluss at det selvfølgelig er kult at han er tvekjønnet! Både kastrert og sterilisert. Han ser ut som en hannkatt, og hadde mest mannlige deler, haha. Derfor han.

 LATTERKRAMPER.
- Den beste latteren får jeg med familien min, spesielt kusine og søster. Gud så mange latterkramper! Jeg merker det på kropp og sjel når jeg har besøk av dem. Jeg kan være meg selv 104% og det gjør ingenting om man driter seg ut. Latterkrampene varer og varer og varer. Lykkelig latter-smertehelvete, om jeg skal prøve å beskrive det, haha.

 ÅRSTIDER.
- Tro meg, jeg er ei sommerjente og vil gjerne bo i et land som har sol hele året. Samtidig er det veldig sjarmerende med de årstidene vi har i Norge. Jeg kommer til å angre på at jeg skrev dette, haha. Neida. I vinter gleder jeg meg til å sitte i vår splitter nye leilighet med god varme og en te-kopp i hendene. Det blir fint! Ellers synes jeg sommeren kunne vart mye lenger. Typ seks måneder. Det hadde vært perfekt! Kontraster er uansett bra, og det er vel få som setter så stor pris på sommer som det vi skandinavere gjør?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 EN PRODUKTIV DAG PÅ JOBB.
- Jeg kommer sikkert alltid til å være redd for å gjøre feil eller fucke opp, men følelsen etter å ha gjennomført en arbeidsdag med glans uten feil er awesome. Ikke at det skjer så mange feil altså, men alle dager er ikke perfekte heller. Alt kan bli bedre og bedre og bedre :-D 

 VEGANSK LIV.
- Føler at det er det beste valget jeg har tatt noen gang. Jeg føler at jeg gjør noe viktig, for dyr, klode og mennesker. Ikke at kun jeg gjør så mye forskjell, men det er uansett litt når man tenker etter. Vanligvis ville jeg kjøpt et kjøttprodukt cirka annenhver dag. Det er typ 180 pakninger i året. Det er jo faktisk en del. I tillegg føler jeg meg mye bedre i kropp og hode. Vegansk liv føles ikke annet enn bra!

 Å SKRIVE.
- Dere skulle sett alle skrivebøkene mine, haha! Jeg er avhengig av å skrive, både blogg, notater, lister, dagbok.... Jeg elsker å skrive ned ting, og jeg elsker å stryke av ting på lister. 


Og det var det :-D Nå er jeg sliten. Har klart å sitte oppreist på stol ved spisebordet i neeesten hele dag. Nå skal jeg legge meg på sofaen og lade batteriene. Skal bli frisk i kveld! Jeg tror faktisk at den anti-forkjølelsessuppa mi har hjulpet altså! Har spist det i dag og, pluss smoothie og eplejuice, og ellers mine to faste shotter med vitaminer (jern, B12 osv). Kos dere i dag!

KOMMENTARFELT-KJERRINGA

 • 22.09.2017 - 23:30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Peter og Trulte

Halla, jeg føler meg bedre allerede! Fryktet at dette skulle være en sånn over-en-ukes-influensa, men det ser lovende ut nå. Misforstå meg rett: jeg føler meg fortsatt helt jævlig og ser ut som en svett wrestlingdame med hockeysveis. Akkurat sånn ja! Det er litt skummelt å bare sitte hjemme egentlig, for jeg begynner jo å lese alt av nyheter, og så frister det sååå masse å komme med pekefinger i kommentarfeltene. I stad skrev jeg DEN lange kommentaren om en artikkel angående sjokolade og spensthopp, var en finger fra å publisere det på facebook, og så bare "NEI, jeg skal ikke bli den kjerringa som sitter hjemme og diskuterer alt jeg kommer over". Selv om kommentarene mine gjør verden til et bedre sted - for i stedenfor å mobbe ber jeg mobberne om å shutte their hull! I'm a warrier! Tehe. En feig kriger. Jeg sletter jo alt jeg skriver...

Føler meg helt ubrukelig her jeg ligger. Men må lytte til kroppen - og for all del ikke smitte kunder. Jeg vurderte i stad å bare kle på meg litt og gå en rask tur ut for frisk luft, men så fikk jeg på forhånd dårlig samvittighet da jeg fikk et framtidsscenario oppi hodet hvor jeg smitta ei eldre forbipasserende og bikkja hennes. Valgte å holde meg inne og åpne vinduet. Sov godt :-)

SNILLE FOLK ER AWESOME

 • 22.09.2017 - 13:09

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei fra sofaen! Influensaen oppfører seg enda verre i dag enn i går, og jeg trodde jeg skulle stryke med i morges. Enda verre var det at jeg måtte snyte meg med vanlig dopapir. Dere vet hvor jævlig det er for huden rundt nesa ass. Til slutt så jeg ingen annen utvei enn å spørre dama til sjefen om hun kunne kjøpe kleenex og levere det på døra, haha! Hun var på jobb, men ordna sånn at sjefen sjæl kom på døra med alt jeg trengte pluss litt til. AWESOME folk! Digger snille folk, gjør vi ikke? Han kjøpte til og med blåbær! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veldig viktig at jeg fikk smoothiezz. De koster bare 9 kroner pr. stk. på Rema nå! Tips til alle andre som elsker flytende fruktsukker. Hehe. Hvorfor er det så vanskelig å sove når man er sjuk egentlig? Fyttikatta, jeg måtte stå opp flere ganger i natt fordi jeg ikke klarte å ligge eller sitte i senga. Jeg måtte bare gå rundt liksom (snakker vi rastløs)... Og til tross for at jeg ikke sovna før i fem-tiden, våkna jeg allerede i ni-tiden! Hadde mista stemmen til og med, haha! Det synes jeg er gøy. Pleier alltid å snakke med meg selv til stemmen kommer tilbake. Ordentlig snakking er det ikke akkurat. Mer sånn "aaalle fugler.... aaaah. oioioioi. hhhheeeehh. hallo hallo. kooommer nå tilbaaake". Mental over here.

Nå skal jeg drikke min tredje smoothie og spise opp alle blåbæra. Næring er viktig!

HVORDAN HOLDE SEG FRISK?

 • 21.09.2017 - 22:15

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det hjelper i hvert fall ikke å være veganer i 22 dager - det ser vi nå, hehe! Så ble jeg syk med influensa likevel, selv om jeg fikk i meg et tonn med hvitløk, ingefær og sitron så fort jeg kjente noe var på vei. Det har også vært en stor del av kostholdet mitt den siste måneden uansett, så jeg skjønner ikke hva slags mat som liksom holder en frisk jeg.. Men man må vel bare bli sjuk innimellom, på grunn av alle bakterier og mennesker som ikke vasker seg på henda etter at de har vært på dritern. That's life I guess.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nattshorts | Cubus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Dagen startet med sofa og snytepapir, etterfulgt av frokost som bestod av havregryn, chiafrø, solsikkekjerner, soyasjokomelk og cashewnøtter. Og en liten barsnacks :-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liten digg blanding som stod i kjøleskapet over natten.

Da Peter kom hjem fra jobb måtte jeg rives løs fra sofaen for å pakke. Vi passer huset og katta til T&T igjen, og det er bare koselig. I kveld laga jeg anti-forkjølelsessuppe, og det klarte jeg å spise masse av! Peter var imponert og syntes det smakte som en god rett på asiatisk restaurant, bare bedre. Akkurat nå sitter han i andre enden av sofaen så han ikke blir smitta, haha. Han er vanligvis den av oss som vil at vi skal sitte klint inntil hverandre så mye som mulig, men nå som jeg er syk er playstation og space mye viktigere ;-D God bedring til meg da!

Søvn knekker det verste

 • 21.09.2017 - 00:41

Noe av det vitkigste for meg når jeg kjenner kroppen begynner å bli sjuk, er litt ekstra søvn. Det er flere ganger at starten på influensa på magisk vis bare har slutta før det rakk å eksplodere, og alle gangene har jeg vært sikker på at det var den ekstra søvnen som redda meg :-D Og curamed et par ganger, men det er hundre år siden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Meg og Petrus på tur i Brumunddal i august.

I går kveld begynte jeg å kjenne noe, og i 2-tiden på natta måtte jeg stå opp og drikke te. I dag har det gått fint på jobb, men så begynte det igjen på ettermiddagen. I ni-tiden var jeg så trøtt at jeg måtte bare sove, men idiotisk nok våkna jeg av meg selv rundt elleve. Skulle sovet til morningen, men livet kan ikke være perfekt si. Nå har jeg satt på en vask med klær og venter på at te-vannet skal bli klart. Det er noe med meg, sykdom, rastløshet og husmorsarbeid. Slår aldri feil. Og ommøblering, faktisk. Skjønner ikke hvorfor man velger å jobbe seg ihjel på den måten når man holder på å visne bort i feber, men jeg har det sikkert fra mamma.

Jeg fant nettopp ut at kokosmelk (sånn fra GoGreen eller Alpro) passer fint i te som vanlig melk :-) Var ganske sikker på at den skulle klumpe/skille seg, men det gikk smooooth ass. Te og vann er alt jeg har drukket det siste døgnet, pluss masse hvitløk, ingefær, sitron.... Skal.ikke.bli.sjuk! For husvaskens skyld kan jeg gjerne bli det, men nei takk, ellers takk.

Dere får ha en god natt. Nå skal jeg hente en klesvask nedi den skumle, mørke kjelleren vår, så skal jeg drikke en kopp til med te før jeg legger meg. Peter har allerede lagt seg, for en gangs skyld. Han pleier alltid å vente på meg, og det ender med at jeg må si noe som "klarer du ikke å legge deg selv?". Stakkars Petrus, kan ikke være lett med ei uromantisk drittkjerring som meg. Neida. Hehe. Love him!

MIN FRIDAG - "TIME FOR TIME"

 • 19.09.2017 - 22:35

God kveld mine vakre kanelsnurrer! Funfact: Peter kaller meg sånne teite ting hele tiden. For eksempel hvis jeg roper på han, så kan han finne på å svare "Jaa, hva er det min lekre majonestube?". Anyways, tenkte å vise dere min spennende fridag med bilder! Og litt tekst seff. Et bilde sier egentlig mer enn tusen ord, men husk at jeg er amatørfotograf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL: 14:00: Har stått opp for lengst (later vi som) og jeg skal kjøre Dorr til Horningdal, men slår ihjel litt tid med påspandert kaffelatte på Vertshuset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL. 15:00: Overlevde kjøreturen (jeg kjørte), og sitter plutselig på et venterom for et ellet annet i Horningdalen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL: 15:15: Legger merke til at det henger malerier på veggene på venterommet. Prøver å være dyp og kunstnerisk med å studere bildene. Det ene maleriet så ut som to mennesker som hadde en slags absurd versjon av 69. Maleriet dere ser over fikk meg til å tenke på white walkers. Jeg savner Game of Thrones.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL: 15:30: Kaffelatte på soya kicka plutselig inn (wuhuu), og jeg lånte toalettet ved siden av venterommet. Speil = selfie. Vet ikke hvorfor jeg redigerte to av meg selv, men til mitt forsvar har jeg drukket en halv flaske rødvin og en liten øl. Hehe. Og ja, det skal stå liten. Ikke liter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL: Vet faktisk ikke: Bestemmer meg for å gå tur mens jeg venter. Tar bilde av lekeplassen før jeg går inn på Coop Marked og ser på ting for moroskyld. Plutselig kom Dorid med tacostasj i hånda, hvilket satte meg ut siden jeg også hadde planlagt taco i dag. Vi bestemte oss for å ha middag sammen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL: 16:35: Jeg lager Guacamole for tacotirsdag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

17:00: Feirer vegansk liv med et glass vin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL. 17:10: Maten er klar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL. 17:15: Jeg klarer ikke spise noe som helst med hendene, og fucker til hver gang jeg prøver. Bestikk og grøt er tingen!

Rett etter middag måtte Peter dra til Olden for å hjelpe til med noe. Vi starter vår faste avskjedssamtale....
Peter: Da stikker jeg da.
Meg: Okej hadet. 
Peter: Glad i deg.
Meg: Glad i deg og. Kjør pent.
Peter: Alltid.
Meg: Okej bra. Bye mafakka.
Peter: Eeeh.
Meg: Det ble for klissete. Måtte ødelegge det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL. 21:00: Har drukket for mye vin og begynner å ta selfies, mens Dorid og jeg sitter fortsatt etter middagen og prater om alt mellom himmel og jord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KL. 22:00: Gått over fra vin og øl til smoothie. Smart pike.

SELVBRUNING PÅ = KLAR FOR FESTIVAL

 • 14.09.2017 - 23:28

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God kveld fra stuen! Jeg har nettopp smurt meg inn med selvbruning og sitter strandet på et allerede flekkete håndkled og leker syden :-D Peter jobber som vakt i natt for oktoberfesten, og jeg skal ikke på jobb før klokka 12 i morgen. I stad prøvde jeg kjolen som mora til Peter har sydd opp, og den ble perfekt! Rompa synes akkurat ikke når jeg bender meg helt over. Awesome!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter jobb i dag satte jeg meg ned i den koselige sofakroken vår på Vertshuset og bestilte en kaffelatte på soya. Finfint. Prøvde å lese i et Kamilleblad fra juli eller noe, men mobilen var mer interessant, dessverre. Ellers har det ikke skjedd noe spennende i dag, annet enn at jeg sovna en time på sofaen da jeg kom hjem, og laget middag til Peter før han skulle på jobb. Nå skal jeg bare la selvbruninga tørke litt før jeg hiver meg løs på badromsvask og sortering av klær. Det kommer til å ta evigheter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pappa og stemor er på vei hit nå as we speak, og er vel framme i 4-5 tiden i natt hvis jeg ikke regner helt feil. Gleder meg til å få besøk, alltid like koselig :-D Blir moro å se hva de synes om oktoberfest i helgen. Det tror jeg er midt i blinken for dem, og det kommer til å bli så gøy! Får nok ikke tid til å blogge i helgen med tanke på festival, jobb og besøk, men vi blogges forhåpentligvis snart. Tjohei! Søren, glemte å smøre hendene og har allerede bløtlagt selvbruningshansken. Jaja.

JEG ER RETT OG SLETT DIGG, ELLER?

 • 13.09.2017 - 21:57

Jeg kom til å tenke på noe i stad da jeg satte på første episode av The Good Place på Netflix. Handler om livet etter døden, der nede og der oppe. Er man snill og god så havner man der oppe, og er man slem og egoistisk så havner man der nede. Det vanlige vi har hørt i alle år fra bøkene. Plutselig slo det meg at det hjelper vel ikke å være snill og god mot alle mennesker, dyr og jordklode, om man ikke er snill mot seg selv i tillegg? Sitt eget "jeg" må jo også betraktes som et "annet" menneske, og da kan man ikke behandle det som mindreverdig. 

For eksempel, du er sykt dårlig på å si nei til jobb, venner, familie, trening, skole og alt av forpliktelser - fordi du vil hjelpe, du vil være et godt menneske, og du vil utstråle et perfekt liv med gode karakterer, sosiale happeninger, bra kropp og bra CV. Egentlig orker du ikke, men du klarer ikke stoppe fordi alt dette forventes av deg, og du skriker på innsiden. Hva hjelper det da å være snill mot alle andre, når du dreper ditt eget menneske? Du ville vel ikke pushet lillesøsteren din til å være psycho-perfekt på alle områder selv om du så det reiv henne i stykker? Hvorfor gjør vi mennesker det mot oss selv da?

Et annet eksempel: kjæresten din er ikke glad i seg selv, og han tror at lykken i hans liv avhenger av deg og menneskene rundt han. Han truer med å ta sitt eget liv hvis du går fra han. Så du velger å være med han fordi du ikke vil at han skal gjøre noe dumt, men egentlig vil du leve ditt eget liv, uten han. Etter min mening er du jo ikke et dårlig menneske når du velger å gå fra han. Du hadde vel ikke tvunget en annen person til å være sammen med noen de ikke ville? Så hvorfor gjør vi mennesker det mot oss selv da?

Det er som om vi regner vårt eget "jeg" som mindre verdt enn alle andres. På samme måte er det helt krise når en person sier "ja, jeg synes jeg er sykt digg". Hvorfor får vi lov å si det om andre "fy flate hu der har fin rompe", men ikke om "vårt eget menneske"? Det er jo egentlig litt fjernt når man tenker over det? Jeg skjønner at det er sånn, men samtidig synes jeg det er rart. For noen uker siden da Peter og jeg kjørte til en plass, så jeg meg i speilet og sa plutselig "vet du hva? Jeg er egentlig veldig heldig med utseendet mitt". Peter spruta ut i latter siden det kom så plutselig. Men hadde jeg sagt "vet du hva? Jennifer Aniston er egentlig veldig heldig med utseendet sitt", så hadde han kanskje ikke reagert i det hele tatt. Det blir av en eller annen grunn bare feil og morsomt når folk gir store komplimenter til seg selv. Hvorfor? 

Det var kveldens grublerier. Velkommen til mitt hode :-) Jeg er utrolig lekker og talentfull. Skulle vært skuespiller i LA! Hehe, høres feil ut ikke sant? Ble litt provosert? Merkelig, sånn egentlig. Sklei litt ut i flere ting her nå, men poenget er i hvert fall: man kommer vel ikke til "the good place" hvis man bruker hele livet på å være god mot andre og hate seg selv?

SERIEANBEFALING: Friends from College

 • 12.09.2017 - 17:58

Det tok meg lang tid før jeg gadd å sette på første episode, men jeg angrer ikke ett sekund! Humoren og flausene er bare så ekte og hverdagslige (hvert fall med tanke på mitt liv), men samtidig ikke like sjeledrepende som Thomas Gjertsens Helt perfekt (heldigvis). Friends from College handler om seks venner som har kjent hverandre siden de gikk på Harvard. Fire av dem har bodd en stund i New York, mens to av dem som er gift har bodd for seg selv et annet sted. Nå skal de hvert fall flytte til New York hvor hele gjengen samles, men hvordan går det når seks voksne personer på rundt 40 år må sjonglere ekteskap og barn eller jobb og karriere - med minner og feilgrep fra fortiden? Minner, ekteskap, fester og utroskap. Med denne gjengen er utroskap latterlig underholdende :-D

Det kan være too much teit noen ganger, men ellers har jeg ledd høyt, blitt dritflau, kjent meg igjen og følt med dem. Peter ble litt for flau og ville egentlig ikke se på, men jeg elsket det. Jeg synes de viser voksenlivet på en god og sann måte. Vi må alle være formelle og late som for verden at vi er "voksne", men når vi henger med våre gamle og nære venner igjen er ting akkurat som før, på godt og vondt. Enkel underholdning når du ikke gidder å ta husvasken.Jeg har sett første sesong, og så var det dessverre ikke mer. Enda. Gleder meg til andre sesong :-D

DU VEIT DU IKKE TÅLER RØDVIN NÅR....

 • 12.09.2017 - 15:31

.... du sier til gutten i kassa på Kiwi at han kler grønt.... 

Yes, det var gårsdagens flause. Eller dagens, for jeg ble jo ikke flau før jeg våknet i morges. Som jeg skrev i forrige innlegg stakk vi til Olden i går for å sy opp kjolen min. Der ble vi servert rødvin etter middagen, og som vanlig tåler jeg ikke stort. Husker jeg satt og tenkte etter andre glasset "nå er jeg sånn fornuftig-brisen, det liker jeg, flink Iris". Men så skulle det bare ett glass til. Det er ikke lett med alkohol når man tror man blir helt Jesus og skal redde verden med komplimenter altså.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flau eller ei, jeg stakk på Vertshuset i dag og fikk i meg god mat og drikke mens jeg filosoferte over livet. Kantarell-paien var tørr og jævlig etter å ha ligget i fryseren. Men smaken var der da, det skal den ha (oppskrift her). I natt drømte jeg forresten at jeg spiste kjøtt, og det føltes helt merkelig. Spise en annen skapnings kropp liksom. Plutselig føltes det absurd. Har aldri tenkt over kjøtt på den måten før, men nå ble det plutselig litt rart. Kan hende det bare er drømmefølelsen som sitter igjen. Noen ganger lager drømmer så sterke følelser som sitter i flere dager. En gang hadde jeg kjærlighetssorg i mange uker, over en gutt som bare fantes i den drømmen. Har i hvert fall aldri sett/møtt han på ekte, haha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg kom hjem istad fant jeg kattemat-posen ute med åpningen på undersiden av posen. Plutselig husket jeg hvorfor jeg var på Kiwi i går. Ikke veit jeg hvorfor jeg satte den ute, men jeg tenkte vel at katta kunne forsyne seg selv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VEGAN: oppskrift på kantarellpai

 • 11.09.2017 - 17:26

EDIT: Jeg fant den opprinnelige oppskriften! Veganmisjonen var det som hadde den. Nå ble jeg letta og kan linke videre :-) Liker ikke å føle meg som en tyv, hehe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er høsten her og da selger butikkene små kurver fulle av ferskt gull. Kantareller, altså. Noe av det beste jeg vet! Da jeg "oppfant" denne kantarellpaien var jeg egentlig på jakt etter en vegansk omelettoppskrift på nettet. Det var ærlig talt en omelett jeg prøvde å lage også, men jeg syntes det minner mer om en slags pai, så da sier vi pai! Jeg husker ikke hvor mye jeg har endret på oppskriften og om den egentlig er "min", så hvis noen der ute synes dette er en kopi av sin egen omelettoppskrift så beklager jeg på det sterkeste, og jeg prøvde virkelig å finne oppskriften igjen (for å linke videre), men lyktes ikke. Gi en lyd så linker jeg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PS: Burde ikke smake på røren. Røren er ikke god.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg anbefaler å bruke så masse kantarell du klarer, haha. Snadder ass! Dette var så godt at jeg måtte lage det igjen dagen etter, så nå har jeg to gode omeletter/paier som gleder seg til å komme opp fra fryseren. I andre omgang brukte jeg en hel gulløk i stedenfor purreløk. Anbefaler å bruke begge deler. Bruk akkurat det du ønsker :-D
 Nå skal Peter og jeg en liten tur til Olden sånn at mora hans kan sy opp oktoberfest-kjolen min. Jeg har hatt samme kjoletype i to år nå, men synes den er litt for lang for mine korte ben, så da må vi forandre den litt. På snakk om kjoler og klær: i dag har jeg på meg en genser som farmor har strikket til meg. Digger fargene på den! Old school med blått og orange. Fin å ha på kalde høstmorninger :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kos dere masse i dag, så snakkes vi!

TOPP 3 SOM GJØR MEG HAPPY

 • 10.09.2017 - 17:06

God dag, skjønne lesere! Jeg sitter her stappmett etter å blitt med Peter og farmora på kafé. Jeg er fortsatt ikke helt komfortabel med å si "jeg er veganer", så jeg lente meg over hele disken og omtrent hvisket at jeg skulle ha uten kjøtt osv. Da maten kom på bordet utbrøt farmora til Peter "Neimen Iris, har de glemt å ta på kjøtt til deg??", og jeg bare "nei nei, jeg bare liker ikke kjøttet som er til den retten her, så jeg bestilte uten. Heh". Hvite løgner er da lov :-) Jeg sier ikke at farmora til Peter eller absolutt alle kommer til å bæde for at jeg velger å være veganer. Jeg opplever bare at de fleste har den innstillingen, og da blir jeg føre var siden jeg ikke er ei som liker å diskutere eller forsvare meg selv. 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg synes det er rart at folk blir så provosert over at noen velger å være veggis, eller over at noen velger å gå på diett selv om de allerede er slanke. Så lenge dietten er sunn så må vel det være greit, for da er det jo faktisk bare godt for kroppen. Jeg ser nesten ingen som bæder over folk som spiser på Mc'Donalds 5 dager i uka. Det er nesten som om det er in å spise masse dritt, spesielt som jente. Typ "dayuuuum jeg spiste en hel plate sjokolade i går ass", "haha shiiit, jeg spiste to poser potetgull". Og så kommer ei og bare "Nam nam, jeg maula litt brokkoli til netflix i går", og alle bare "Nigga WHAT er du klar over hvor usunt det er å spise bare brokkoli?" 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Pusen min akkurat nå <3 Verdens skjønneste!

Det var dagens lille preken. Jeg var ferdig på jobb sent i natt, etter å ha ommøblert og vaska og styra i kjellern på jobb. Helt i starten visste jeg ikke hva jeg dreiv med eller hvor jeg skulle begynne, så jeg satte meg ned med en kaffekopp og skrev ned en plan. Etter det gikk det smooth, og med litt hjelp fra kolleger fikk vi ordnet det tyngste arbeidet. Fikk skryt av sjefen i dag faktisk, wuhuu. Topp 3 av alt som gjør meg happy her i livet er mat, sol og skryt fra sjefen. Hehe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MINE 2 NYE FAVORITTSNACKS

 • 09.09.2017 - 11:09

Helt siden kokkene på jobb begynte å steke chips av rotgrønnsaker har jeg cravet det noe syyykt, men så kan jeg liksom ikke spise opp dekorasjonen deres heller. Gleden var derfor stor da jeg for kort tid siden oppdaget rotgrønnsak-chips på Coop Extra! Koster bare 20 kroner posen :-D I posen finner du crispy, tykke flak av potet, rødbiter, gulrot ooog ikke minst pastinakk - min største favoritt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min andre favoritt er tørket mango. Litt dyrt da, men det er verdt det. Tror det koster 80 kroner. Til gjengjeld er det veldig masse i posen, og min varer i flere dager selv om jeg føler at jeg går og tygger på det 24/7. Passer til forrett, dessert og kveldskos, hehe :-D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen av bitene er så saftige og ekte-mango-aktige at jeg blir imponert. Og så har vi de bitene som er litt mer hard-gummi-aktig. Samme greia som Beef Jerky egentlig, for de av dere som har smakt det. Tommel opp anyways!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er så digg følelse å være hekta på noe, enten det er mat eller en sang, haha. Kjedelig når man blir lei av det til slutt da, hvert fall når det tar lang tid før neste favoritt dukker opp. Har dere noen gode favoritter? 

COCONUT MILKSHAKE SMOOTHIE

 • 08.09.2017 - 14:49

God damn, that's a pretty fucking good milkshake, som John Travolta sa så pent i Pulp Fiction :-) Det er kanskje mer en smoothie da, men på grunn av kokosmelk liker jeg å se på det som en sunn milkshake. Jeg digga denne, men kunne godt hatt mer av både honningmelon og lime oppi, da den var bittelitt tam og skulle hatt mer syrlig smak. Dette ble forrett-frokosten min i dag mens jeg laget kantarell-pai. Nam nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du: 1 halv honningmelon (jeg brukte 1 kvart, men anbefaler å bruke mer). 1-2 lime. Ingefær. 1 avokado. 2 dl kokosmelk.
Dette gjør du: Kjør alt i blenderen, voilà!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det skjønne glasset har jeg kjøpt på Nille til billig penge. Oppskriften stjal jeg fra kokosmelk-kartongen til GoGreen :-D Ha en fin dag!

Karma er en morsom sak

 • 08.09.2017 - 00:33

I kveld har Tomine, Elisabeth og jeg spilt radiobingo, og gjett hvem som vant 500 kroner!? Jooooda var meg det. Det var faktisk veldig gøy å vinne, haha! Jeg måtte ringe til radiomannen og bare "eeehm, jeg tror jeg har vunnet", men var like lykkelig som om det var Norsk Tipping som hadde ringt og gratulert meg med 7 mill. Aaaah.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her forleden fikk jeg kjenne på følelsen av å bli avvist, og nå skal jeg fortelle dere litt om karma (som jeg egentlig ikke vet om jeg tror på). Uansett, for noen uker siden sendte jeg en venneforespørsel til en fyr som bor i samme by som meg. Samtidig har jeg flere ventende forespørsler fra folk som jeg ikke har peling på hvem er. Dagene gikk, og jeg begynte å tenke "herregud, kan han ikke bare godta meg da, jeg er vel ikke så outsider at jeg ikke er verdt å være venn med på facebook liksom??" Plutselig begynte jeg å føle meg skikkelig outsider og dum. Det fikk meg til å tenke på at når jeg føler det sånn, tenk på hvordan de andre føler seg, alle de folka som venter på en godkjennelse fra meg. Så jeg sa til Gud/Jesus/Maria/stjernene what ever "okej, hvis jeg godkjenner alle disse forespørslene, så får jeg vel god karma, og da godkjenner han sikkert meg? Er det ikke sånn karma funker?". Så jeg godkjente forespørslene fra folk jeg ikke husker at jeg har møtt, og gjett hva? Han nye facebookvennen min godkjente meg rett etterpå! - Hilsen Iris 14 år. Skikkelig teit, men vi lever tross alt i to forskjellige verdener nå. Real life og internett. Trist. Og veldig gøy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg begynner ikke på jobb før på kvelden i morgen, men jeg skal gå og legge meg asap likevel, for denne bingokjerringa er tett i nesa og trøtt som et sprengt lemen. Nattinatt!

5 SUPERENKLE VEGANMIDDAGER

 • 07.09.2017 - 00:08

Det har allerede gått en uke siden jeg bestemte meg for å bli veganer! Tiden speeder. Jeg synes det er mye lettere å være veganer enn å følge lavkarbo, for jeg kan jo spise helt normalt bare at jeg bytter ut kjøttet med noe annet. "Fake-meat", bønner og linser for eksempel. I dag hadde vi spaghetti og kjøttdeig, akkurat sånn som jeg alltid lager den - bare med vegankjøttdeig fra Hælsanskøk (fikk ikke til svenske bokstaver....) i stedenfor kjøttdeig. Peter kunne ikke forstå at dette ikke var kjøtt! Under bildene har jeg skrevet ned oppskriftene på det vi har spist av middager den siste uken.
 

Spaghetti & kjøttdeig og Pizza

Spaghetti og kjøttdeig ala. Irish:

Dette trenger du: En stor kjele og to stekepanner. Salat, spaghetti, vegankjøttdeig (fra fryser'n på Coop Extra), 1 stooor sjampinjong, 1 gulløk, 1 halvt fedd hvitløk, 1 boks grovhakka tomater, spaghettisaus på pose, et par tomater.

Dette gjør du: Begynn å kok spaghetti som anvist på pakken (gidder ikke å nevne noe mer om spaghetti nå, dere vet hvordan dere koker det). Mens du venter på at vannet skal koke, skjær sjampinjong, gulløk og hvitløk i små biter. Hell masse olje i en stekepanne, og stek sjampinjong, gulløk og hvitløk til det er gyllent, digg og godt stekt. Tilsett en boks grovhakka tomater, og dine egne oppskjærte tomater. Mens dette putrer for seg selv på svak varme, varmer du opp vegankjøttdeigen i stekepannen. Når vegankjøttdeigen er varm nok, hell det over i tomatsausen. Tilsett en halv pose spaghettisaus og cirka 3 dl. vann. La putre på svak varme mens du dekker bord ogsåvidere. Ferdig!


Pizza på restaurant:

Dette har jeg ikke laget hjemme, men spist på Stryn Kaffebar og Vertshus. Jeg tror de fleste pizzabunner på spisesteder er produsert uten melk og egg, men det er vel greit å spørre for sikkerhetsskyld. De er i hvert fall veganske der jeg jobber! Her har jeg rett og slett bare klæsja på med spinatblader, asparges, rødløk, paprika, mais, jalapeno, squash og sitron. Nam nam! I kveld var vi fire jenter på pizzadate, og til dét hadde jeg med meg cashewnøtter, paprika, svarte oliven, babymais, aromasopp og bearnaisesaus kokt på olje og kokosmelk! Bare fantasien setter grenser ;-D 


Brokkolisalat, vegantacos og burger

Brokkolisalat:

Dette trenger du: 2 brokkoli, 1 halv paprika (på bildet har jeg brukt én, men jeg syntes det ble for mye paprikasmak), 1 fedd hvitløk, mandler, tørket mango, rødvinseddik, olivenolje, sukrin/sukker, sitron.

Dette gjør du: Hakk så masse mandler du ønsker og stek det i ovnen på 200 grader (husker ikke steketid, bare følg med så det ikke blir brent). Mens mandlene steker skjærer du opp 1 brokkoli i mange småbiter, typ smuler, mens den andre brokkolien skjærer du i små buketter. Etter at mandlene er ferdige i ovnen, steker du brokkolibukettene på 200 grader i cirka 20 minutter. Husk litt olje og salt. Best når de er litt grilla og brune! Mens brokkolien er i ovnen skjærer du opp tørket mango (eller annen tørket frukt), paprika og hvitløk. Ha alt i en stor skål, bortsett fra hvitløken. 

Dressing: Bland sammen 3 ss olivenolje, 2 ss rødvinseddik, 1 ss sukrin/sukker og kuttet hvitløk. Skvis i en hel sitron. Når brokkolien er ferdig stekt skal absolutt alt blandes sammen i den store skålen :-D Snadder!


Taaacooo:

Alle vet hvordan de lager taco, men nå skal du bytte ut kjøttdeigen med røde linser! Lag alt akkurat som du pleier og voilà!


Saftig veganburger:

Dette trenger du: 3 stooore sjampinjong, 1 gulløk, 1 boks røde bønner, 1 dl havregryn, 2 dl havremel, olje, chili explosion-krydder.

Dette gjør du: Stek sjampinjong og gulløk til det er gyllent, saftig og digg. Kjør bønnene i blenderen til en grøtete masse. Bland bønner havremel og havregryn til en tørr deig, rør inn det du har stekt og til slutt 3 ss olje. Er det for våt deig kan du tilsette mer havremel. Er det for tørt så kan du ha i litt vann. Jeg brukte litt vann i blenderen uansett siden den suger og ville ikke kverne bønnene skikkelig.

Når du kjenner at deigen kan rulles til baller uten å gå i oppløsning så er det klart. Stek i pannen og trykk de litt flate. Server med ønsker tilbehør! Vi brukte Veggen Spelt som hamburgerbrød.
 


En venn av meg var veganer før og syntes det var gøy i begynnelsen, men så syntes han det ble kjipt å måtte kutte ut kjøtt hele tiden. Jeg også synes dette er veldig gøy nå i startfasen, men for min del spiller ikke kjøtt så stor rolle, så jeg tror jeg kommer til å takle dette fint. For all del, jeg elsker smaken av crispy bacon og fritert scampi, men det er ikke et must, og jeg har alltid spist mye mer tilbehør i forhold til kjøtt fordi jeg synes kjøtt har for tørr konsistens. Unghjort er vel det eneste kjøttet som virkelig har smelta i kjeften på meg, haha. Og kanskje kyllingnuggets...  Men men, etter en uke som veganer savner jeg egentlig bare jalapeno fylt med kremost :-)

SNART FLYTTER VI INN

 • 05.09.2017 - 20:55

For et par uker siden fikk vi beskjed om at vi kan begynne å sette inn kjøkken og legge gulv osv. i den nye leiligheten allerede i oktober! Jeg håper at vi ikke bruker lang tid på dette, da det først og fremst koster oss 400 kroner døgnet å "leie" vårt eget hjem, fordi vi må bli fortest mulig ferdig før de som bygger kommer tilbake igjen for siste finish. Og SÅ kan vi flytte inn på ekte! Med huslån. Wuhuu!

Planen er at noen i familien skal komme og feire jul med Peter og meg hvis vi har alt klart til jul. Det hadde vært så koselig! Men alt kan skje. Plutselig må vi vente til påske. Hehe neida. Men det kan skje.

Jeg tror livet blir fint. Er det én ting jeg er innstilt på, så er det å holde meg i live sånn at jeg kan se hva livet byr på. Er jo litt spennende uansett om livet er morsomt eller kjipt. Skulle vel egentlig ønske at jeg hadde mer gnist og ambisjoner, men kanskje det kommer etter hvert. Kanskje jeg bare må få barn og barnebarn, haha. Den største gleden er å bli bestemor har jeg hørt :-D

Satser også på at bloggingen blir bedre når jeg bor i vårt nye, kjære hjem <3 Gleder meg! Det blir stramt med penger, men vi skal nok klare oss. Må bare gjennom 2018 først så går det nok bra! Peter er i Olden og jobber med noe at the moment, og jeg skal nå ut på spasertur for å kjøpe fake-meat. 

OPPDATERING PÅ VEGANSK KOSTHOLD

 • 04.09.2017 - 08:38

I tillegg til at jeg innrømte i forrige innlegg at jeg kanskje har et anstrengt forhold til mat, så vil jeg også si at jeg synes mat er veldig givende. Jeg er til vanlig ei kjedelig jente med lite hobbyer og vanskelig for å finne ting gøy og livsinspirerende (haha..), mens mat og blogging/skriving har alltid vært noe jeg synes er moro, og da blir man jo automatisk litt opphengt i det uten at det trenger å være et problem.


-Bildet er hentet herfra-

Som dere vet har jeg vært stor lavkarbo-fan og fått dårlig samvittighet bare av å spise brød. De siste fire dagene har jeg ikke fått dårlig samvittighet over verken brød eller quinoa for å si det slik, bare på grunn av at jeg har fått en ny mat-tro! Jeg vet det er sykt at jeg er så lett å overbevise (What the health), men til tross for at jeg var obs på faktafeil i dokumentaren, gjorde jeg litt research all over the internett etter den lille break-downen min - og fant ut at vegan er tingen! For min del. Både fordi det virker sunt i mitt hode og miljø- og dyrevennlig (jeg er fullt klar over at ikke all kjøttproduksjon er satans forurensende eller helseskadelig, og jeg er også fullt klar over at mange dyr lever godt fram til de blir slakta på en koseligere måte). Fjerde grunnen er rett og slett hobby. Jeg elsker utfordringer med mat, og på denne måten kommer jeg til å oppdage flere smaker og nye kokkekunster.Hjemme har vi allerede hatt hamburger laget av blant annet bønner, stekt løk, purreløk og sjampinjong. Vi har hatt quinoasalat med blant annet mango, avokado og valnøtter. I går byttet vi ut kjøttdeigen med linser til tacoen, og Peter digga det! Peter er med på moroa, men vil fortsette å spise som normalt ute og på besøk, hvis dere lurte. I dag ble det ovnstekt brokkoli med paprika, tørket mango, ristede mandler og dressing av rødvinseddik, olivenolje, hvitløk og sukrin. Mange gode oppskrifter der ute! Viktig å påpeke at jeg får i meg B12 osv. :-D

Jeg skal ikke henge meg opp i vegan her på bloggen, men syntes jeg skulle si fra hvordan det går med meg etter det dramatiske innlegget her om dagen, hehe! Hvis dere ser eller har sett dokumentaren What the Health, så anbefaler jeg dere å lese dette innlegget som ei venninne linket meg i går! (Informasjon om alt som visstnok er feil og riktig i filmen) Tjohei.

ICT

Jeg er introvert, men sosial. Jeg liker det trygt og stabilt, men elsker forandringer. Jeg synes dyr er søte, men er ingen dyreelsker. Jeg elsker mat, men misliker lutefisk. Jeg er 25 år gammel, men både 14 og 90 til sinns. Jeg er glad i meg selv annen hver time, og hater meg selv annen hver time. Jeg liker å lese, men fullfører (nesten) aldri en hel bok. Jeg er urban, men skulle ønske at jeg bodde på en øy som i serien Lost. Jeg er blid, omtenksom, har en forferdelig latter og gjør altfor mange feil som jeg aldri lærer av.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no