OH.MY.GOD. FANTASTISK KVELDSMAT!

  • 25.07.2017, 22:58

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herregud jeg mener det ass, dette er ikke clickbait, dette er bare en helt rå kveldsmat! Tusla rundt på Coopen i går da vettuu, kjøpte mer steinalderbrød, noen grønne spirer og en pakke aromasopp.... Skulle til å spise en proteinpudding til kveldsmat, men tenkte at nå får det jammen meg være nok med all den proteinpuddingen. Holder med én om dagen liksom! Skjærte meg i stedet 3 brødskiver og smurte dem med verdens beste Bremykt, stekte aromasoppen halvt ihjel i rapsolje (sopp og bacon skal alltid være godt stekt), sila oljen av soppen, hadde soppen over brødskivene, og en god klatt med spirer på toppen! Maaaaaaaaagisk. Oups, glemte å si at jeg stekte soppen med chili explosion og en klype hvitløkskrydder. Det skal nok ha litt av æren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette kan anbefales altså. Når som helst på dagen. Var som en liten middag egentlig, men awesome til kvelds. Nam nam nam. Peter hadde sikkert ikke vært så begeistra, men han hadde nok fått det i seg, haha. Lurer på når han kommer hjem egentlig, vært borte lenge nå! Jeg skal i hvert fall ned og sette på eeenda en klesvask før jeg tar kvelden. Krysser fingrene for at jeg ikke får kramper i natt :'( God natta folkens, håper dere prøver dette en dag, for det var snadder!

UKENS SUNNE MATINSPO

  • 18.07.2017, 14:28

Samlet sammen noen av de siste matbildene jeg har hatt på bloggen. Fint å se flere idéer og bli inspirert :-) Første delen er forslag til middager, og forslag til sunnere valg når du spiser ute. Andre delen viser jeg små og enkle mellommåltider, pluss tips til mat i farten nederst i innlegget.

SAMSUNG CSC
Hjort med søtpotetmos, stekt asparges og soppstuing

SAMSUNG CSC
Spise ute: her har jeg valgt storféburger uten brød

SAMSUNG CSC
Spise ute: her har jeg valgt Gresk Gyros uten chips og brød

SAMSUNG CSC
Spise ute: her har jeg valgt omelett uten brød og skinke (liker ikke kokt skinke-smak)

SAMSUNG CSC
Spise ute: her har jeg valgt scampi med julienne av gulrot og squash. Droppet tagliatelle/pasta

SAMSUNG CSC
Salat av babyspinat, squash, tomat, avokado, fetaost, gresskarkjerner, chiafrø og valnøtt.

SAMSUNG CSC
Laks med rosenkål, Sandefjordsmør og sellerirotpuré

SAMSUNG CSC
Gulrotsuppe med ingefær og løk, toppet med spekeskinke

Sunne forslag til mellommåltider:

SAMSUNG CSC
Babybel-ost surret i spekeskinke med jordbær

SAMSUNG CSC
Ovnsstekt avokado med egg

SAMSUNG CSC
Chiapudding: her brukt et glass med kokosmelk og 2 ss chiafrø. La stå 15 timer i kjøleskap, tilsett ønsket topping.

SAMSUNG CSC
Cottage cheese med yoplait-yoghurt og bær

Ellers i farten når jeg ikke rekker å spise men kjenner at jeg trenger noe, så tar jeg en neve nøtter eller frø, yoghurt, selleristang eller annen frukt/grønt. Håper dere fant dette litt inspirerende!

OPPSKRIFT-MANDAG: Gratinert wok

  • 17.07.2017, 21:12

Endelig ble det kylling til middag, og det ble fantastisk godt. Så godt at Peter sa til meg før han dro på trening: "Iris, du spiser ikke en dritt mer, for dette skal jeg ha med på jobb i morgen". Pluss i koneboka :-D Planen var wok, men så kjøpte jeg kokosmelk og planen ble plutselig kyllinggryte, og såå fant jeg squash i kjøleskapet og ost i fryseren - vips ble planen en helt annen, nemlig gratinert kyllingwok.

SAMSUNG CSC

Dette trenger du:
Strimlet kyllingfilét
En pakke fryste wokgrønnsaker
(skal jeg lage det igjen kommer jeg til å kutte brokkoli, gulløk, gulrot og paprika)
En pakke kokosmelk (jeg brukte Go Tan Asian Naturals)
2 stappa spiseskjeer gresk yoghurt
En god dose hakket ingefær
Krydder (jeg brukte Chili Explosion, kyllingkrydder, salt og pepper)
Squash
Revet ost

SAMSUNG CSC

Slik gjør du:
Stek kyllingbitene til det er gjennomstekt og putt i en kjele
Fres grønnsakene mens du hakker ingefær
Ha ingefæren oppi woken
Fres til grønnsakene er varme, men fortsatt har tyggemotstand
Bland alt med kyllingen oppi kjelen
Krydre med ønsket krydder
Hell i kokosmelken og kok opp
Rør inn gresk yoghurt
Hell alt i en ildfast form
Skjær squash i skiver og legg over
Strø til slutt revet ost over
Jeg anbefaler masse ost, da jeg måtte ta på mer mens jeg spiste :-)

SAMSUNG CSC

Stekes i 10-15 minutter på 220 grader, men følg med! Etter steketiden kan du la den hvile i 5 minutter før servering.

SAMSUNG CSC

Nam nam! Smaker sikkert like godt med fløte hvis du ikke har kokosmelk, men kokosmelk gir en eksotisk piff :-)

VIL DERE SE EN GOD VEGETARSALAT?

  • 17.07.2017, 14:58

Nå er jeg hjemme igjen etter et par timer på jobb! Meldte meg frivillig til tjeneste da vi ventet hele 3 bussgrupper med turister på middag. Gikk strålende for seg det! Det ble ikke kylling i går likevel, da jeg kom på at jeg hadde jo spart salat i mange dager og måtte bruke det før det vissna blader og gudene vet hva. Peter kom hjem til en deilig salat, like skeptisk og fortvila som alltid.

Peter: Kan jeg ta spekeskinke oppi?
Meg: NEI. Gjør en innsats for å like maten som den er nå. Og du skal spise alt.

SAMSUNG CSC
Yesterday's supper

Jeg koooser meg med sunn mat, jeg! Maten smaker til og med bedre når jeg vet at den i tillegg er god for kroppen min. Jeg koser meg med junk også, men da er det kun på grunn av smak og blodsukkerstigningsrus, haha. I dag derimot blir det kylling med kokosmelk. Litt spent på den, men jeg tror det blir bra. Og det tror jeg faktisk Peter kommer til å like. Eller, han kommer til å savne ris, men det får han tåle. Han kan smugspise ris på jobb ;-)

SAMSUNG CSC

Jeg gleder meg som en kid til nytt kamera! Disse er dog tatt i mørket så jeg kan skylde litt på det, but still..

DEN BESTE GULROTSUPPA

  • 16.07.2017, 23:03

Etter at jeg var ferdig på jobb i dag satte jeg meg ned med gulrotsuppe og et glass vann. Espresso hadde jeg fått nok av gjennom dagen. Visste ikke om jeg skulle være glad for nydelig mat, eller om jeg skulle være furten over at jeg ikke klarer å lage like god suppe. Var nok førstnevnte. Suppene på Vertshuset er alltid gode og laga fra bunnen av. Mine favoritter er gulrotsuppe og aspargessuppe. Den mest populære er indisk kyllingsuppe - og jeg forstår dem jeg, det er bare at jeg ikke er så fan av indisk lenger, da mora til eksen laga tandoori seks dager i uka. Anyways suppe på Vertshuset anbefales på det sterkeste :-)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Gulrot- og ingefærsuppe

Herrefreeeed, hva slags bilder er det jeg tar!? De så da ikke slik ut før redigeringa... Hvert fall ikke på kamera.. Nei, jeg må nok begynne å bruke kameraet til mora til Peter fast, eller i hvert fall kjøpe nytt. Men som sagt: leilighet først. Nattaaa

Ny favoritt på Vertshuset

  • 21.06.2017, 14:32

Etter at jeg var ferdig på jobb i går bestilte jeg meg vår nye "dagens" som er sitronrisotto med laks, scampi og kamskjell. Heeer-reeee-guuud så digg det var! Jeg skal jammen spise det i dag og! Først prøvesmakte jeg kun en liten bit av risottoen, og jeg ble blown away med en gang. Sist jeg ble så blown away var da vi fikk lyr på menyen. Nam nam.SAMSUNG CSC

Rett og slett helt fantastisk. At bare risottoen kan være så god er meg et under ass! Er så glad i de flinke kokkene på Vertshuset, de kan sakene sine! Hadde bare Peter vært like heldig med meg, haha!

SAMSUNG CSC

Mens dere leser dette er jeg på jobb. Kjekt med forhåndspublisert-innlegg-funksjon :-) Håper dere alle har en god dag!

ICT

Jeg er introvert, men sosial. Jeg liker det trygt og stabilt, men elsker forandringer. Jeg synes dyr er søte, men er ingen dyreelsker. Jeg elsker mat, men misliker lutefisk. Jeg er 25 år gammel, men både 14 og 90 til sinns. Jeg er glad i meg selv annen hver time, og hater meg selv annen hver time. Jeg liker å lese, men fullfører (nesten) aldri en hel bok. Jeg er urban, men skulle ønske at jeg bodde på en øy som i serien Lost. Jeg er blid, omtenksom, har en forferdelig latter og gjør altfor mange feil som jeg aldri lærer av.

Search

Bloggdesign

hits