ICT | Blogger - Vegan lifestyle

Oppskrift | Veldig enkel byggrynssalat

 • 06.10.2017 - 18:04

Hei på dere homiezz! Jeg har hengt på jobben til nå. Rettere sagt jobba til kvart på fem, og såå spist bønnesalat med Peter som kom fra sin jobb. Deilig å slappe av litt på jobb etter jobb, faktisk. I går laga jeg en veldig god byggrynssalat, men det er nok Masala Magic's mangochutney som skal ha mest av æren. Har elsk på den for tiden altså. La på noen cherrytomater og vips måtte balsamicoen også tilsettes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger bare å:

- Koke byggryn med grønnsaksbuljong i 20 minutter (eller så lenge det står på pakningen du har)
- Sile av vannet og kjøle ned gryna
- Steke sjalottløk, chili og et fedd hvitløk i små biter
- Bland dette inn i gryna.
- Hell i en halv pose ferdig-strimla rødbiter+pastinakk+gulrot
- Rør inn et par klunker olivenolje
- Servér med tomat, balsamico og mangochutney.

Voilà :-D

God morgen | Smarte frokosttips

 • 04.10.2017 - 11:24

Herlighet, nå har jeg brukt så masse tid på å ta bilder av frokosten (og meg, hehe) at jeg huska ikke før nå at snus eksisterer. For en snusoman som meg er det ganske sprøtt altså. Kanskje det betyr at jeg faktisk klarer å slutte denne gangen. Nå har jeg gått heeelt ned på "to-prikkers-snus", og det er vel ganske svakt? Good job, Iris Christiane Taklo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katta begynte å mjaue klokka halv sju i morges, så da var det opp og stå for å slippe han ut. Jeg ble skikkelig overraska over hvor mørkt det var! Lenge siden jeg har stått opp halv sju, tydeligvis. Og da var det selvfølgelig tidlig høst og fortsatt lyst.. Det ble med andre ord goood tid til frokost og kameraknipsing i dag, og den frokosten er jo bare til å bli enda friskere og sprekere av, haha! Under bildene har jeg tre smarte frokosttips til dere!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rista brød med avokado er en av mine største favoritter (generelt alt med avokado, nam) og hvis du ikke har brødrister så er det ikke verre enn å slenge en brødskive eller to inn i ovnen på 200 grader i 2-3 minutter. Mens brødet steker, moser jeg en halv avokado med gaffel og blander inn litt chili explosion, sitronpepper, hvitløkskrydder og bittelitt salt. Ta litt og litt av krydderet så det ikke blir for mye plutselig. Spesielt sitronpepper synes jeg kan være litt for dominerende på smak.

I stedenfor melk anbefaler jeg Alpro Coconut eller GoGreen kokosmelk. Hvis det smaker rart å drikke det alene, anbefaler jeg å kjøre det i blenderen med en banan. Som en sunn, tropisk morgen-milkshake! I dag brukte jeg 4 isbiter også, pluss at jeg la glasset i fryseren så shaken holdt seg ekstra kald. I går laget jeg den samme shaken med dadler og vegansk oreo i tillegg. Kjempegodt når man er fysen på noe søtt!

Oppskrift | insaaane gulrotsuppe

 • 03.10.2017 - 12:09

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fyttikatta, denne suppa ble god! Nå har jeg nettopp spist det til frokost selv om jeg hadde det til både middag og kvelds i går, haha. Det verste er at jeg har lyst på en porsjon til, men det får vente til senere. Kanskje jeg skal spare resten til i morgen så jeg ikke blir lei. Planen var egentlig å fryse ned halvparten, men jeg visste med meg selv at det kom til å bli tatt opp igjen dagen etter uansett, så det kunne like greit stå i kjøleskapet.

Dette trenger du:
3 gulløk
2 chili (brukte 1, men skulle hatt 2)
2 fedd hvitløk
1 busk sjalottløk (jeg brukte nesten hele)
2 ingefær
1 pakke gulrøtter
1 terning grønnsaksbuljong
1,5 liter vann
2 bokser kokosmelk (jeg brukte GoTan Asian Naturals Coconut Milk)

Dette gjør du:
Stek løk, chili, hvitløk, sjalottløk og ingefær med litt olje i en stor kjele, til det er godt stekt men ikke svidd...
Tilsett 1,5 liter vann og 1 buljongterning.
Tilsett 1 pakke gulrøtter skjært i små skiver.
La koke til gulrøttene er eazy peasy å tygge gjennom. (best å koke med lokk)
Så kommer moroa: stavmikser! Sett gryta til side og bruk stavmikseren til du får suppa i den konsistensen du vil. Jeg liker litt tygging.
Putt kjelen tilbake på komfyren og tilsett 2 bokser kokosmelk (både det flytende og ikke flytende hvis du har hatt den i kjøleskap)
Krydre med alt du måtte ønske! Jeg brukte salt, pepper, sitronpepper, kajennepepper og litt hvitløkskrydder.

Neste gang skal jeg triple oppskriften og fryse ned mange porsjoner. Genialt! Denne oppskriften holder for to personer i to dager, kanskje. Peter har spist én porsjon, jeg har spist 5 hehe! 

Payday | Lønningsgaven

 • 29.09.2017 - 21:49

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haha, det høres jo helt på trynet ut at majones og kjeks er lønningsgaven, men jeg kan rett og slett ikke unne meg noe mer siden leilighetsovertakelse nærmer seg med stormskritt. Da er det lurt å ha noe jævlig med penger til overs si! Alle som kjenner meg fra back in the days vet hvor idiotisk glad jeg er i tomat, agurk og majones på brødskive. Her forleden prøvde jeg å spise det uten majones - med stor skuffelse. Det ble jo ikke det samme i det hele tatt. Så tenkte jeg "jeg blir jo vandt med det. Etter hvert. Kanskje..". Meeen så i dag fant jeg plutselig eggefri majones på Kiwi :-D Fikk nesten lyst til å gi high five til alle ansatte og kunder som var rundt meg vettu! Nå GLEDER jeg meg til å kjenne hvordan det smaker på den neste "verdens-beste-skiva".

I tillegg fant jeg kjeks! Jeg har ikke akkurat savna kjeks, men det blir morsomt å prøve. Åh! Nå huska jeg plutselig at jeg har det som plan for videoblogg: smake tre forskjellige ting som jeg aldri har smakt før, haha! Det står skrevet ned i bloggboka mi, så nå bør jeg jo bare gjøre det. Kos dere i kveld folkens, vi snakkes!

FERSK PASTA | ROTGRØNNSAKER

 • 25.09.2017 - 17:47

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med strålende vær i Stryn og en produktiv vakt på jobb skal jeg ikke klage i dag ass. Awesome. Nå skal jeg i dusjen og stelle meg før vi stikker til noen venner av Peter for å spille hestesko eller noe. Haha, det kan bli moro! Får se om jeg har noe skills der. Først tenkte jeg å vise dere gårsdagens middag. 

Middagen ble veldig spesiell og veldig enkel. Stekte først sopp og rødløk i litt olje. Kokte så pastaen i 3 minutter. Til slutt skjærte jeg opp mini-paprika, både rød og orange (hadde sett ekstra spenstig ut hvis jeg ikke hadde spist opp de gule før middag) :-D Husk salt og det krydderet du ønsker, så blir det ekstra digg og smakfullt. Grønnsakspastaen er fra Toro, og så langt har jeg smakt denne og den med brokkoli. Ser fram til å prøve blomkål.

Ha en fin dag folkens, håper dere også har sol!

VEGAN: oppskrift på kantarellpai

 • 11.09.2017 - 17:26

EDIT: Jeg fant den opprinnelige oppskriften! Veganmisjonen var det som hadde den. Nå ble jeg letta og kan linke videre :-) Liker ikke å føle meg som en tyv, hehe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er høsten her og da selger butikkene små kurver fulle av ferskt gull. Kantareller, altså. Noe av det beste jeg vet! Da jeg "oppfant" denne kantarellpaien var jeg egentlig på jakt etter en vegansk omelettoppskrift på nettet. Det var ærlig talt en omelett jeg prøvde å lage også, men jeg syntes det minner mer om en slags pai, så da sier vi pai! Jeg husker ikke hvor mye jeg har endret på oppskriften og om den egentlig er "min", så hvis noen der ute synes dette er en kopi av sin egen omelettoppskrift så beklager jeg på det sterkeste, og jeg prøvde virkelig å finne oppskriften igjen (for å linke videre), men lyktes ikke. Gi en lyd så linker jeg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PS: Burde ikke smake på røren. Røren er ikke god.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg anbefaler å bruke så masse kantarell du klarer, haha. Snadder ass! Dette var så godt at jeg måtte lage det igjen dagen etter, så nå har jeg to gode omeletter/paier som gleder seg til å komme opp fra fryseren. I andre omgang brukte jeg en hel gulløk i stedenfor purreløk. Anbefaler å bruke begge deler. Bruk akkurat det du ønsker :-D
 Nå skal Peter og jeg en liten tur til Olden sånn at mora hans kan sy opp oktoberfest-kjolen min. Jeg har hatt samme kjoletype i to år nå, men synes den er litt for lang for mine korte ben, så da må vi forandre den litt. På snakk om kjoler og klær: i dag har jeg på meg en genser som farmor har strikket til meg. Digger fargene på den! Old school med blått og orange. Fin å ha på kalde høstmorninger :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kos dere masse i dag, så snakkes vi!

MINE 2 NYE FAVORITTSNACKS

 • 09.09.2017 - 11:09

Helt siden kokkene på jobb begynte å steke chips av rotgrønnsaker har jeg cravet det noe syyykt, men så kan jeg liksom ikke spise opp dekorasjonen deres heller. Gleden var derfor stor da jeg for kort tid siden oppdaget rotgrønnsak-chips på Coop Extra! Koster bare 20 kroner posen :-D I posen finner du crispy, tykke flak av potet, rødbiter, gulrot ooog ikke minst pastinakk - min største favoritt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min andre favoritt er tørket mango. Litt dyrt da, men det er verdt det. Tror det koster 80 kroner. Til gjengjeld er det veldig masse i posen, og min varer i flere dager selv om jeg føler at jeg går og tygger på det 24/7. Passer til forrett, dessert og kveldskos, hehe :-D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen av bitene er så saftige og ekte-mango-aktige at jeg blir imponert. Og så har vi de bitene som er litt mer hard-gummi-aktig. Samme greia som Beef Jerky egentlig, for de av dere som har smakt det. Tommel opp anyways!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er så digg følelse å være hekta på noe, enten det er mat eller en sang, haha. Kjedelig når man blir lei av det til slutt da, hvert fall når det tar lang tid før neste favoritt dukker opp. Har dere noen gode favoritter? 

COCONUT MILKSHAKE SMOOTHIE

 • 08.09.2017 - 14:49

God damn, that's a pretty fucking good milkshake, som John Travolta sa så pent i Pulp Fiction :-) Det er kanskje mer en smoothie da, men på grunn av kokosmelk liker jeg å se på det som en sunn milkshake. Jeg digga denne, men kunne godt hatt mer av både honningmelon og lime oppi, da den var bittelitt tam og skulle hatt mer syrlig smak. Dette ble forrett-frokosten min i dag mens jeg laget kantarell-pai. Nam nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du: 1 halv honningmelon (jeg brukte 1 kvart, men anbefaler å bruke mer). 1-2 lime. Ingefær. 1 avokado. 2 dl kokosmelk.
Dette gjør du: Kjør alt i blenderen, voilà!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det skjønne glasset har jeg kjøpt på Nille til billig penge. Oppskriften stjal jeg fra kokosmelk-kartongen til GoGreen :-D Ha en fin dag!

5 SUPERENKLE VEGANMIDDAGER

 • 07.09.2017 - 00:08

Det har allerede gått en uke siden jeg bestemte meg for å bli veganer! Tiden speeder. Jeg synes det er mye lettere å være veganer enn å følge lavkarbo, for jeg kan jo spise helt normalt bare at jeg bytter ut kjøttet med noe annet. "Fake-meat", bønner og linser for eksempel. I dag hadde vi spaghetti og kjøttdeig, akkurat sånn som jeg alltid lager den - bare med vegankjøttdeig fra Hælsanskøk (fikk ikke til svenske bokstaver....) i stedenfor kjøttdeig. Peter kunne ikke forstå at dette ikke var kjøtt! Under bildene har jeg skrevet ned oppskriftene på det vi har spist av middager den siste uken.
 

Spaghetti & kjøttdeig og Pizza

Spaghetti og kjøttdeig ala. Irish:

Dette trenger du: En stor kjele og to stekepanner. Salat, spaghetti, vegankjøttdeig (fra fryser'n på Coop Extra), 1 stooor sjampinjong, 1 gulløk, 1 halvt fedd hvitløk, 1 boks grovhakka tomater, spaghettisaus på pose, et par tomater.

Dette gjør du: Begynn å kok spaghetti som anvist på pakken (gidder ikke å nevne noe mer om spaghetti nå, dere vet hvordan dere koker det). Mens du venter på at vannet skal koke, skjær sjampinjong, gulløk og hvitløk i små biter. Hell masse olje i en stekepanne, og stek sjampinjong, gulløk og hvitløk til det er gyllent, digg og godt stekt. Tilsett en boks grovhakka tomater, og dine egne oppskjærte tomater. Mens dette putrer for seg selv på svak varme, varmer du opp vegankjøttdeigen i stekepannen. Når vegankjøttdeigen er varm nok, hell det over i tomatsausen. Tilsett en halv pose spaghettisaus og cirka 3 dl. vann. La putre på svak varme mens du dekker bord ogsåvidere. Ferdig!


Pizza på restaurant:

Dette har jeg ikke laget hjemme, men spist på Stryn Kaffebar og Vertshus. Jeg tror de fleste pizzabunner på spisesteder er produsert uten melk og egg, men det er vel greit å spørre for sikkerhetsskyld. De er i hvert fall veganske der jeg jobber! Her har jeg rett og slett bare klæsja på med spinatblader, asparges, rødløk, paprika, mais, jalapeno, squash og sitron. Nam nam! I kveld var vi fire jenter på pizzadate, og til dét hadde jeg med meg cashewnøtter, paprika, svarte oliven, babymais, aromasopp og bearnaisesaus kokt på olje og kokosmelk! Bare fantasien setter grenser ;-D 


Brokkolisalat, vegantacos og burger

Brokkolisalat:

Dette trenger du: 2 brokkoli, 1 halv paprika (på bildet har jeg brukt én, men jeg syntes det ble for mye paprikasmak), 1 fedd hvitløk, mandler, tørket mango, rødvinseddik, olivenolje, sukrin/sukker, sitron.

Dette gjør du: Hakk så masse mandler du ønsker og stek det i ovnen på 200 grader (husker ikke steketid, bare følg med så det ikke blir brent). Mens mandlene steker skjærer du opp 1 brokkoli i mange småbiter, typ smuler, mens den andre brokkolien skjærer du i små buketter. Etter at mandlene er ferdige i ovnen, steker du brokkolibukettene på 200 grader i cirka 20 minutter. Husk litt olje og salt. Best når de er litt grilla og brune! Mens brokkolien er i ovnen skjærer du opp tørket mango (eller annen tørket frukt), paprika og hvitløk. Ha alt i en stor skål, bortsett fra hvitløken. 

Dressing: Bland sammen 3 ss olivenolje, 2 ss rødvinseddik, 1 ss sukrin/sukker og kuttet hvitløk. Skvis i en hel sitron. Når brokkolien er ferdig stekt skal absolutt alt blandes sammen i den store skålen :-D Snadder!


Taaacooo:

Alle vet hvordan de lager taco, men nå skal du bytte ut kjøttdeigen med røde linser! Lag alt akkurat som du pleier og voilà!


Saftig veganburger:

Dette trenger du: 3 stooore sjampinjong, 1 gulløk, 1 boks røde bønner, 1 dl havregryn, 2 dl havremel, olje, chili explosion-krydder.

Dette gjør du: Stek sjampinjong og gulløk til det er gyllent, saftig og digg. Kjør bønnene i blenderen til en grøtete masse. Bland bønner havremel og havregryn til en tørr deig, rør inn det du har stekt og til slutt 3 ss olje. Er det for våt deig kan du tilsette mer havremel. Er det for tørt så kan du ha i litt vann. Jeg brukte litt vann i blenderen uansett siden den suger og ville ikke kverne bønnene skikkelig.

Når du kjenner at deigen kan rulles til baller uten å gå i oppløsning så er det klart. Stek i pannen og trykk de litt flate. Server med ønsker tilbehør! Vi brukte Veggen Spelt som hamburgerbrød.
 


En venn av meg var veganer før og syntes det var gøy i begynnelsen, men så syntes han det ble kjipt å måtte kutte ut kjøtt hele tiden. Jeg også synes dette er veldig gøy nå i startfasen, men for min del spiller ikke kjøtt så stor rolle, så jeg tror jeg kommer til å takle dette fint. For all del, jeg elsker smaken av crispy bacon og fritert scampi, men det er ikke et must, og jeg har alltid spist mye mer tilbehør i forhold til kjøtt fordi jeg synes kjøtt har for tørr konsistens. Unghjort er vel det eneste kjøttet som virkelig har smelta i kjeften på meg, haha. Og kanskje kyllingnuggets...  Men men, etter en uke som veganer savner jeg egentlig bare jalapeno fylt med kremost :-)

OH.MY.GOD. FANTASTISK KVELDSMAT!

 • 25.07.2017 - 22:58

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herregud jeg mener det ass, dette er ikke clickbait, dette er bare en helt rå kveldsmat! Tusla rundt på Coopen i går da vettuu, kjøpte mer steinalderbrød, noen grønne spirer og en pakke aromasopp.... Skulle til å spise en proteinpudding til kveldsmat, men tenkte at nå får det jammen meg være nok med all den proteinpuddingen. Holder med én om dagen liksom! Skjærte meg i stedet 3 brødskiver og smurte dem med verdens beste Bremykt, stekte aromasoppen halvt ihjel i rapsolje (sopp og bacon skal alltid være godt stekt), sila oljen av soppen, hadde soppen over brødskivene, og en god klatt med spirer på toppen! Maaaaaaaaagisk. Oups, glemte å si at jeg stekte soppen med chili explosion og en klype hvitløkskrydder. Det skal nok ha litt av æren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette kan anbefales altså. Når som helst på dagen. Var som en liten middag egentlig, men awesome til kvelds. Nam nam nam. Peter hadde sikkert ikke vært så begeistra, men han hadde nok fått det i seg, haha. Lurer på når han kommer hjem egentlig, vært borte lenge nå! Jeg skal i hvert fall ned og sette på eeenda en klesvask før jeg tar kvelden. Krysser fingrene for at jeg ikke får kramper i natt :'( God natta folkens, håper dere prøver dette en dag, for det var snadder!

UKENS SUNNE MATINSPO

 • 18.07.2017 - 14:28

Samlet sammen noen av de siste matbildene jeg har hatt på bloggen. Fint å se flere idéer og bli inspirert :-) Første delen er forslag til middager, og forslag til sunnere valg når du spiser ute. Andre delen viser jeg små og enkle mellommåltider, pluss tips til mat i farten nederst i innlegget.

SAMSUNG CSC
Hjort med søtpotetmos, stekt asparges og soppstuing

SAMSUNG CSC
Spise ute: her har jeg valgt storféburger uten brød

SAMSUNG CSC
Spise ute: her har jeg valgt Gresk Gyros uten chips og brød

SAMSUNG CSC
Spise ute: her har jeg valgt omelett uten brød og skinke (liker ikke kokt skinke-smak)

SAMSUNG CSC
Spise ute: her har jeg valgt scampi med julienne av gulrot og squash. Droppet tagliatelle/pasta

SAMSUNG CSC
Salat av babyspinat, squash, tomat, avokado, fetaost, gresskarkjerner, chiafrø og valnøtt.

SAMSUNG CSC
Laks med rosenkål, Sandefjordsmør og sellerirotpuré

SAMSUNG CSC
Gulrotsuppe med ingefær og løk, toppet med spekeskinke

Sunne forslag til mellommåltider:

SAMSUNG CSC
Babybel-ost surret i spekeskinke med jordbær

SAMSUNG CSC
Ovnsstekt avokado med egg

SAMSUNG CSC
Chiapudding: her brukt et glass med kokosmelk og 2 ss chiafrø. La stå 15 timer i kjøleskap, tilsett ønsket topping.

SAMSUNG CSC
Cottage cheese med yoplait-yoghurt og bær

Ellers i farten når jeg ikke rekker å spise men kjenner at jeg trenger noe, så tar jeg en neve nøtter eller frø, yoghurt, selleristang eller annen frukt/grønt. Håper dere fant dette litt inspirerende!

OPPSKRIFT-MANDAG: Gratinert wok

 • 17.07.2017 - 21:12

Endelig ble det kylling til middag, og det ble fantastisk godt. Så godt at Peter sa til meg før han dro på trening: "Iris, du spiser ikke en dritt mer, for dette skal jeg ha med på jobb i morgen". Pluss i koneboka :-D Planen var wok, men så kjøpte jeg kokosmelk og planen ble plutselig kyllinggryte, og såå fant jeg squash i kjøleskapet og ost i fryseren - vips ble planen en helt annen, nemlig gratinert kyllingwok.

SAMSUNG CSC

Dette trenger du:
Strimlet kyllingfilét
En pakke fryste wokgrønnsaker
(skal jeg lage det igjen kommer jeg til å kutte brokkoli, gulløk, gulrot og paprika)
En pakke kokosmelk (jeg brukte Go Tan Asian Naturals)
2 stappa spiseskjeer gresk yoghurt
En god dose hakket ingefær
Krydder (jeg brukte Chili Explosion, kyllingkrydder, salt og pepper)
Squash
Revet ost

SAMSUNG CSC

Slik gjør du:
Stek kyllingbitene til det er gjennomstekt og putt i en kjele
Fres grønnsakene mens du hakker ingefær
Ha ingefæren oppi woken
Fres til grønnsakene er varme, men fortsatt har tyggemotstand
Bland alt med kyllingen oppi kjelen
Krydre med ønsket krydder
Hell i kokosmelken og kok opp
Rør inn gresk yoghurt
Hell alt i en ildfast form
Skjær squash i skiver og legg over
Strø til slutt revet ost over
Jeg anbefaler masse ost, da jeg måtte ta på mer mens jeg spiste :-)

SAMSUNG CSC

Stekes i 10-15 minutter på 220 grader, men følg med! Etter steketiden kan du la den hvile i 5 minutter før servering.

SAMSUNG CSC

Nam nam! Smaker sikkert like godt med fløte hvis du ikke har kokosmelk, men kokosmelk gir en eksotisk piff :-)

VIL DERE SE EN GOD VEGETARSALAT?

 • 17.07.2017 - 14:58

Nå er jeg hjemme igjen etter et par timer på jobb! Meldte meg frivillig til tjeneste da vi ventet hele 3 bussgrupper med turister på middag. Gikk strålende for seg det! Det ble ikke kylling i går likevel, da jeg kom på at jeg hadde jo spart salat i mange dager og måtte bruke det før det vissna blader og gudene vet hva. Peter kom hjem til en deilig salat, like skeptisk og fortvila som alltid.

Peter: Kan jeg ta spekeskinke oppi?
Meg: NEI. Gjør en innsats for å like maten som den er nå. Og du skal spise alt.

SAMSUNG CSC
Yesterday's supper

Jeg koooser meg med sunn mat, jeg! Maten smaker til og med bedre når jeg vet at den i tillegg er god for kroppen min. Jeg koser meg med junk også, men da er det kun på grunn av smak og blodsukkerstigningsrus, haha. I dag derimot blir det kylling med kokosmelk. Litt spent på den, men jeg tror det blir bra. Og det tror jeg faktisk Peter kommer til å like. Eller, han kommer til å savne ris, men det får han tåle. Han kan smugspise ris på jobb ;-)

SAMSUNG CSC

Jeg gleder meg som en kid til nytt kamera! Disse er dog tatt i mørket så jeg kan skylde litt på det, but still..

DEN BESTE GULROTSUPPA

 • 16.07.2017 - 23:03

Etter at jeg var ferdig på jobb i dag satte jeg meg ned med gulrotsuppe og et glass vann. Espresso hadde jeg fått nok av gjennom dagen. Visste ikke om jeg skulle være glad for nydelig mat, eller om jeg skulle være furten over at jeg ikke klarer å lage like god suppe. Var nok førstnevnte. Suppene på Vertshuset er alltid gode og laga fra bunnen av. Mine favoritter er gulrotsuppe og aspargessuppe. Den mest populære er indisk kyllingsuppe - og jeg forstår dem jeg, det er bare at jeg ikke er så fan av indisk lenger, da mora til eksen laga tandoori seks dager i uka. Anyways suppe på Vertshuset anbefales på det sterkeste :-)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Gulrot- og ingefærsuppe

Herrefreeeed, hva slags bilder er det jeg tar!? De så da ikke slik ut før redigeringa... Hvert fall ikke på kamera.. Nei, jeg må nok begynne å bruke kameraet til mora til Peter fast, eller i hvert fall kjøpe nytt. Men som sagt: leilighet først. Nattaaa

Ny favoritt på Vertshuset

 • 21.06.2017 - 14:32

Etter at jeg var ferdig på jobb i går bestilte jeg meg vår nye "dagens" som er sitronrisotto med laks, scampi og kamskjell. Heeer-reeee-guuud så digg det var! Jeg skal jammen spise det i dag og! Først prøvesmakte jeg kun en liten bit av risottoen, og jeg ble blown away med en gang. Sist jeg ble så blown away var da vi fikk lyr på menyen. Nam nam.SAMSUNG CSC

Rett og slett helt fantastisk. At bare risottoen kan være så god er meg et under ass! Er så glad i de flinke kokkene på Vertshuset, de kan sakene sine! Hadde bare Peter vært like heldig med meg, haha!

SAMSUNG CSC

Mens dere leser dette er jeg på jobb. Kjekt med forhåndspublisert-innlegg-funksjon :-) Håper dere alle har en god dag!

ICT

Jeg er introvert, men sosial. Jeg liker det trygt og stabilt, men elsker forandringer. Jeg synes dyr er søte, men er ingen dyreelsker. Jeg elsker mat, men misliker lutefisk. Jeg er 25 år gammel, men både 14 og 90 til sinns. Jeg er glad i meg selv annen hver time, og hater meg selv annen hver time. Jeg liker å lese, men fullfører (nesten) aldri en hel bok. Jeg er urban, men skulle ønske at jeg bodde på en øy som i serien Lost. Jeg er blid, omtenksom, har en forferdelig latter og gjør altfor mange feil som jeg aldri lærer av.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no